دکتر علی نقره کار - متخصص درد

علت بی حسی پا در مبتلایان به دیسک کمر و سیاتیک

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

ستون فقرات شامل چندین استخوان به نام مهره می باشد که روی هم چیده شده اند. بین هر استخوان یک دیسک قرار دارد. هر دیسک از دو قسمت تشکیل شده است، ماده ژله ای داخلی به نام هسته پالپوس (نوکلئوس پالپوزوس) و غضروف خارجی که فیبروز آنولوس نامیده می شود. گاهی ژله داخل دیسک به دلیل آسیب دیدگی یا فشار مکرر بر روی دیسک جابجا می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، این ماده ژله ای ممکن است از دیسک خارج شود و به عصب نخاعی فشار بیاورد. دیسک کمر، یکی از رایج ترین اختلالات مربوط به ستون فقرات است که سالانه بسیاری از افراد را درگیر می کند. اگر از بی حسی، ضعف عضلات پا و یا تیر کشیدن درد در انتهای کمر تا پاها رنج می برید، متأسفانه ممکن است دچار دیسک کمر شده اید. وجود درد پا از فشار اضافی ناشی از دیسک بر روی اعصاب نخاعی هنگام عبور از کانال نخاع ناشی می شود. در صورت عدم درمان، فتق دیسک می تواند آسیب عصبی دائمی بر جای بگذارد و باعث از دست دادن احساس یا قدرت عضلانی در پشت ساق ها و ران های داخلی شود. متخصص پس از تشخیص وجود دیسک کمر، دوره درمانی مناسب را که باعث بهبود آسیب می شود، برای بیمار تعیین می کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

اگر دچار علائم بیرون زدگی دیسک کمر از قبیل درد پا (که به درد سیاتیک نیز معروف است)، کرختی و درد در انگشت شست، کف و قسمت بیرونی پا و ... هستید؛ می توانید با مراجعه به متخصص درد پس از تشخیص، با استفاده از روشهای درمانی غیر جراحی مانند عمل بسته لیزری دیسک کمر (در صورتی که نیاز به استفاده از روشهای باز جراحی نباشد)، بهبود یابید.

علت دیسک کمر

در اکثر مواقع دیسک به علت وضعیت تحلیل رونده در پی ساییدگی طبیعی یا حتی آسیب زای دیسک کمر ایجاد می شود. دیسک کمر در بعضی از اوقات می تواند حالت بیرون زده داشته باشد که ممکن است دیسک لغزنده نیز نامیده شود. در این حالت دیسک بیرون زده سبب فشار به اعصاب نخاعی شده و در پی آن درد بسیاری را برای فرد بیمار به وجود می آورد. دیسک کمر معمولاً در قسمت پایینی کمر فرد بیمار درست در جایی که فشار روی ستون فقرات بیشتر است دیده می شود. البته توجه داشته باشید این درد در پایین کمر می تواند همراه با گزگز و بی حسی در یک یا هر دو پا نیز همراه باشد. درد دیسک کمر در بیمار که با بی حسی پا نیز همراه است سبب ایجاد اختلال در کارهای روزمره فرد می شود. لازم است بدانید خطر مبتلا شدن افراد به دیسک کمر با افزایش سن، چاقی، عوامل ژنتیکی و حتی بلند کردن اجسام سنگین مرتبط می باشد، بنابراین برای جلوگیری از ابتلا به این عارضه لازم است برای معاینه پزشکی به متخصص مراجعه کنید.

علائم دیسک کمر در پاها

علائم دیسک کمر بسته به محل قرارگیری دیسک و شدت پارگی آن متفاوت است. برخی از دیسک های کمر هیچ علامتی ندارند و ممکن است فردی که دچار این نوع آسیب شده است متوجه آسیب دیدگی دیسک نشود. بیشتر دیسک های کمر در قسمت پایین کمر وجود دارد، جایی که می تواند علائمی در باسن، پاها و قسمت تحتانی آن ایجاد کند. اگر به دیسک کمر مبتلا هستید، ممکن است این علائم را احساس کنید:

علت بی حسی پا در مبتلایان به دیسک کمر و سیاتیک

علت بی حسی پا در مبتلایان به دیسک کمر و سیاتیک

بی حسی پا در اثر دیسک کمر یکی از شایع ترین عوارض و علائم بیماری بیرون زدگی دیسک کمر است که ممکن است بیمار در طول روز بارها به آن دچار شود. این بی حسی می تواند به مرور زمان پیشرفت کند و با گذشت زمان بیشتر شود. اصلی ترین علامت بی حسی در پاها، از دست دادن حس لامسه در پاها است. با از دست رفتن حس لامسه، تعادل و قدرت پا تحت تأثیر قرار می گیرد. در صورتی که دیسک ها فشار زیادی را بر عصب های اطراف نخاع و کمر وارد کنند در این صورت به بیمار در کنار کمردرد به بی حسی در پا نیز دچار می شود؛ زیرا عارضه دیسک کمر اختلالی است که بیشتر به دلیل فرسودگی دیسک ها رخ می دهد.

پیر شدن دیسک ها یک روند طبیعی است که به دلیل خشک شدن و از دست رفتن آب تشکیل دهنده دیسک رخ می دهد. زمانی که دیسک ها خشک و فرسوده می شوند دیگر نمی توانند در مقابل ضربات و آسیب ها طاقت بیاورند از این رو با وارد شدن کوچکترین ضربه ای به مهره ها دچار ترک خوردگی و آسیب می شوند. با آسیب دیدن دیسک ها، عصب ها و ریشه های عصبی نیز در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرند و بیمار به علائم حسی و حرکتی دچار می شود.

بیرون زدگی دیسک و تحت فشار قرار گرفتن ریشه عصب از شایع ترین علل بروز درد سیاتیک محسوب می شوند. از آنجایی که عصب سیاتیک در انتقال پیام حسی و حرکتی نقش دارد آسیب دیدگی یا فشردگی آن باعث بروز درد، کاهش توانایی حسی و ضعف بدن خواهد شد

تشخیص دیسک کمر

پزشک شما نیاز به تشخیص کامل برای ایجاد یک برنامه درمانی اختصاصی برای بهبودی شما دارد. پزشک معمولاً با معاینه جسمی شروع می کند. یک تشخیص کامل به شما کمک می کند تا منبع درد شما مشخص شود. آنها اعصاب، رفلکس ها، توانایی راه رفتن، حس لامسه و قدرت عضلانی شما را ارزیابی می کنند. بسته به شرایط شما، برای تأیید تشخیص و تعیین اینکه کدام اعصاب تحت تأثیر قرار گرفته اند، ممکن است به تشخیص بیشتری نیاز داشته باشید. از آنجا که دیسک کمر یک آسیب پیچیده است، پزشک شما ممکن است از فناوری خاصی برای تشخیص وضعیت شما استفاده کند. این موارد ممکن است شامل آزمایش های تشخیصی مانند سی تی اسکن، ام آر آی و مطالعات هدایت عصب باشد.

درمان بی حسی پا در دیسک کمر و سیاتیک

درمان غیر جراحی دیسک کمر

قبل از در نظر گرفتن گزینه های جراحی، پزشکان هر بیمار را به دقت ارزیابی می کنند تا تشخیص دهند که آیا روش های غیر جراحی می توانند تسکین دهنده مؤثر درد باشند. بسیاری از افراد مبتلا به علائم درد دیسک کمر مانند بی حسی پا به خوبی به ترکیبی از درمان ها از جمله استراحت، داروهای ضد التهاب و مسکن تجویزی یا بدون نسخه، ماساژ، درمان دستی، تحریک الکتریکی، طب سوزنی و تمرینات تقویتی فیزیوتراپی پاسخ می دهند. برخی از پزشکان طیف وسیعی از گزینه های غیر جراحی دیگر را برای مدیریت علائم دیسک کمر مانند بی حسی پا ارائه می دهند:

جراحی دیسک کمر

اگر درمان غیر جراحی درد شما را تسکین ندهد، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید. پزشکان ارتوپدی به شما کمک می کنند خطرات و مزایای همه گزینه ها چه غیر جراحی و چه جراحی را بسنجید و سپس می توانید برنامه درمانی را انتخاب کنید که مناسب ترین و مؤثرترین گزینه برای شما باشد. در صورت نیاز به جراحی، پزشکان آموزش های گسترده ای در حوزه پیشرفته ترین و ابتکاری ترین روش های جراحی برای درمان عوارض دیسک کمر دیده اند، از جمله:

لامینکتومی و دیسککتومی

یک روش کم تهاجمی که از طریق یک برش در مرکز پایین کمر در ناحیه فتق دیسک انجام می شود. جراح یک سوراخ کوچک را از طریق استخوان لامینای پشت مهره ایجاد می کند تا به داخل کانال نخاع دسترسی یابد (لامینکتومی). سپس جراح تا آنجا که ممکن است دیسک مشکل آفرین را برداشته و فشرده سازی نخاع و یا عصب های فشرده شده (دیسککتومی) را کاهش می دهد. این روش همچنین از فتق باقی مانده مواد دیسک در آینده جلوگیری می کند. در دیسککتومی حداقل تهاجمی، جراحان برای جمع آوری دیسک بیرون زده از وسیله‎های مخصوص و میکروسکوپ یا آندوسکوپ استفاده می کنند. این کار اجازه می دهد تا پزشکان برش‎های کوچکتری ایجاد کنند که منجر به بهبودی سریعتر می شود. این جراحی‎ها با بیهوشی عمومی انجام می شوند، معمولاً کمتر از یک ساعت طول می کشد و بیماران می توانند چند ساعت بعد از عمل به خانه بروند.

اینستاگرام دکتر علی نقره کار

دیسککتومی و فیوژن

دیسککتومی و فیوژن یک روش جراحی است که در آن دیسک آسیب دیده برداشته می شود تا فشرده سازی نخاع یا اعصاب تحت تأثیر و درد را تسکین دهد. این روش با یک جراحی فیوژن برای ایجاد ثبات در ستون فقرات کمر ترکیب می شود.

درد دنبالچه عمدتاً به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری، یا قرارگرفتن در وضعیت نامناسب نشستن و نشستن های طولانی ایجاد می شود. روشهای درمانی غیرتهاجمی متعددی برای درمان این درد وجود دارد که می توان با مراجعه به کلینیک های درد از آنها بهره برد. در کلینیک درمان درد دکتر علی نقره کار ، یکی از مراکز فوق تخصصی درمان درد، با ارائه بهترین روشهای غیر تهاجمی یا کم تهاجمی، درد دنبالچه شما بهبود یافته یا درمان خواهد شد.
شماره تلفن کلینیک : 88670088 - 021


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا برای کاشت مو جایگزین وجود دارد؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

درمان درد شانه با تزریق داخل مفصل

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

تقویت مو با پی آر اف (PRF)

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق چربی

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

هیدرودرم چیست؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

شخصیت وابسته

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]

برای کات گونه چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

عمل پانکچر تخمدان

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

چه اشعه هایی برای جنین ضرر دارد؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت