دکتر فاطمه عندلیب - متخصص پوست و مو

آیا هر لکه سفیدی روی پوست پیسی است؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drandalib.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، بن بست پارکینگ عمومی توحید ، مجتمع آسمان ، طبقه چهارم تلفن مطب : 36260819 - 031

پوست، نقش مهی در زیبایی صورت و اندام ما دارد و بیماری های مختلفی ممکن است بر سلامت و زیبایی آن تأثیر بگذارد. لکه های پوستی زمانی که در فرد ایجاد می شود، می تواند نشانی از یک تظاهر ساده پوستی نسبت به تأثیرات آفتاب و یا نشانه ای از یک بیماری باشد. این بیماری پوستی ناشی از کاهش (عدم وجود) ملانین در پوست است. ملانین رنگدانه مسئول رنگ پوست و مو است. تغییر رنگ می تواند در هر سنی شروع شود، اما بیشتر از اواسط دهه بیست شیوع بیشتری پیدا می کند. لکه های سفید می تواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد و افراد از هر نژاد و با هر نوع رنگ پوست را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما تغییر رنگ در افراد با پوست تیره مشخص تر است. در ادامه انواع علل لکه های سفید روی پوست شرح داده میشود.

برای تشخیص و درمان بیماری های پوستی، همچنین حفظ زیبایی و جوانسازی پوست، بهترین راه، مراجعه به متخصص پوست و مو است. همشهریان گرامی! شما می توانید در صورت نیاز، به کلینیک پوست، مو و لیزر دکتر فاطمه عندلیب در اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات این مرکز بهره مند شوید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.

علل لکه سفید روی پوست

1. لکه های سفید روی پوست بر اثر آفتاب

نور خورشید زندگی را ممکن می کند؛ اما می تواند تأثیر غیر منتظره ای بر روی پوست شما بگذارد. هیپوملانوز گوتات یا لکه های سفید کوچکی که به عنوان لکه های خورشیدی شناخته می شوند، پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد رخ می دهد. لکه های خورشیدی همچنین می توانند ناشی از استفاده از دستگاه برنزه کننده سولار باشند. لکه های خورشیدی خوش خیم و بدون درد هستند و اندازه آنها اغلب 1-10 میلی متر می باشد. لکه های خورشیدی بیشتر در افراد با پوست روشن و بالای 40 سال دیده می شوند؛ اما می توانند در هر فردی ظاهر شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون محافظت می تواند به ایجاد سرطان پوست کمک کند. با این حال، لکه های خورشیدی نشاندهنده ی سرطان پوست نیستند.

2. تینه آ ورسیکالر (لکه های قارچی)

مخمر، قارچی که روی نان رشد می کند، یکی از موجودات میکروسکوپی است که روی پوست شما زندگی می کند و از رشد سلولی بدن شما حمایت می کند. این مخمر با مخمر روی نان متفاوت است. هنگامی که مخمر موجود در پوست شما بیش از حد رشد می کند، منجر به تینه آ ورسیکالر می شود. تینه آ ورسیکالر به صورت لکه های سفیدی روی پوست ظاهر می شود. همچنین ممکن است گاهی صورتی، قرمز یا قهوه ای به نظر برسد و با گذشت زمان بزرگتر شود. علائم آن شامل خارش پوست ، خشکی پوست و پوسته پوسته شدن می باشد. کسانی که در مناطق گرمسیر زندگی می کنند بیشتر در معرض تینه آ ورسیکالر هستند؛ اما ممکن است هر فردی را درگیر کند.

3. پیتریازیس آلبا

پیتریازیس آلبا نوعی اختلال پوستی است که معمولاً کودکان بین 6 تا 12 سال را درگیر می کند و به طور کلی در بزرگسالی از بین می رود. پیتریازیس آلبا به صورت لکه های قرمز و پوسته پوسته ظاهر می شود که با گذشت زمان رنگ آن ها روشن تر می گردد. علت آن ناشناخته است؛ اما تصور می شود که با اگزما در کسانی که درماتیت آتوپیک دارند مرتبط است. پیتریازیس آلبا در افرادی که با آفتاب برنزه شده اند یا رنگ پوست تیره دارند، بیشتر مشهود است.

4. ویتیلیگو و ایجاد لکه های سفید روی پوست

ویتیلیگو نوعی اختلال خود ایمنی است که به دلیل از دست رفتن ملانوسیت ها، سلول های تولید کننده رنگدانه، ایجاد می شود و لکه های سفیدی روی پوست ایجاد می کند.

5. میلیا

میلیا کیست های سفید و کوچکی هستند که به طور کلی در ناحیه اطراف ناحیه چشم، بینی و گونه ها دیده می شوند. این موارد بیشتر در نوزادان تازه متولد شده دیده می شوند اما در هر سنی می توانند ظاهر گردند. میلیا به طور کلی به رنگ سفید یا زرد است، اغلب بدون درد بوده و مضر محسوب نمی شود. با این حال، برای برخی از افراد باعث ناراحتی می شود. میلیا به دو گروه اولیه یا ثانویه طبقه بندی می شود. هنگامی که کراتین در زیر پوست محبوس می شود، میلیا اولیه به طور تصادفی ظاهر می شود. میلیای ثانویه در نتیجه آسیب پوست یا ناشی از برخی داروها یا محصولات می باشد.

6. اگزما

بیماری اگزما که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود، یک بیماری مزمن است که می تواند در هر قسمت از بدن به صورت بثورات خارش دار و پوسته پوسته ظاهر شود. علائم متداول آن شامل خارش، خشکی، زبری، پوسته پوسته شدن، ملتهب شدن و تحریک پوستی است. اگرچه اگزما در نوزادان و کودکان کوچکتر شایع تر است؛ اما می تواند هر فردی را در هر سنی درگیر کند.

7. لیکن اسکلروزیس

لیکن اسکلروزیس یک بیماری غیرشایع است که باعث ایجاد لکه های سفید روی پوست به صورت نازک و تکه تکه در مردان و زنان می شود. اغلب در نواحی دستگاه تناسلی ظاهر می شود. علت آن ناشناخته است؛ اما محققان گمان می کنند که ممکن است به سیستم ایمنی بیش از حد فعال بدن یا عدم تعادل هورمونی مربوط باشد. علائم لیکن اسکلروزیس ممکن است در افراد مختلف، متفاوت باشد. برخی افراد علائم دیگری ندارند. برخی ممکن است دچار خارش شدید، مشکل در ادرار کردن، رابطه جنسی دردناک یا کبودی، پارگی یا خونریزی آسان در پوست شوند.

8.لوکودرما

بیماری لوکودرما هم علائمی مانند بیماری ویتیلیگو دارد؛ اما تفاوت های جزئی بین آنها وجود دارد. به طور مثال در لوکودرما حتی ممکن است موهای بخشی از سر نیز رنگدانه های خود را از دست بدهند.

لک سفید پوست

علائم لکه سفید روی پوست

لکه های سفید صورت نسبت به پوست اطراف آن کم رنگ تر به نظر می رسند. در بعضی موارد، ممکن است با خارش همراه باشند. جدا از صورت، لکه های سفید نیز می توانند در دست ها، پشت و سایر قسمت های بدن ایجاد شوند.

تشخیص لکه سفید روی پوست

پزشکان اغلب می توانند برچسب های پوستی را به سادگی با بررسی فیزیکی تشخیص دهند. در صورت مشخص نبودن علت، آنها فقط می توانند نمونه برداری کنند یا نمونه کوچکی از زائده پوستی را برای معاینه با استفاده از میکروسکوپ جمع آوری کنند. یک پزشک به طور معمول برچسب های پوستی برداشته شده را برای ارزیابی به آزمایشگاه می فرستد تا علت دقیق آن تعیین شود. پزشک ممکن است آزمایش های دیگری را برای رد سایر علل احتمالی در نظر بگیرد. آنها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای بررسی وضعیت جسمانی بیمار که ممکن است، منجر به بدتر شدن لکه های پوستی شوند، مانند دیابت و سندروم متابولیک انجام دهند. به بیان ساده تر، ارزیابی با استفاده از مواردی که در ادامه آمده است، انجام شود.

زمان مراجعه به پزشک

لکه های سفید روی پوست می توانند نشانه ای از یک بیماری باشند، بنابراین اگر بعد از چند هفته و با روش های درمان خانگی بهبود پیدا نکردند یا با علائمی مانند خارش همراه بودند و همچنین درصورتی که دائماً اندازه لکه ها بزرگ تر می شود حتماً باید به متخصص پوست مراجعه کنید. با مداخله و تشخیص زودهنگام، پزشک می تواند درمان های آسان تری را به شما ارائه دهد؛ اما در صورت عدم پیگیری درمان ممکن است نیاز به درمان های سخت تر و طولانی تر باشد و حتی ممکن است لکه ها به صورت دائمی بمانند که اثر نازیبایی بر پوست شما خواهند داشت.

درمان لک های سفید پوستی

  1. مراجعه به متخصصان با تجربه
  2. بررسی علل ایجاد لکه ها و انجام معاینات و آزمایش های لازم
  3. تجویز دارو بر حسب انواع لکه ها
  4. مصرف دارو طبق تجویز پزشک

درمان لکه های سفید پوستی به علت ایجاد آن بستگی دارد .لکه های خورشیدی به غیر از تغییر رنگ پوست علامت دیگری ندارند و بسیاری از افراد نمی خواهند آن را درمان کنند. اگر لکه های سفید پوستتان بسیار جلب توجه می کند یا بخش قابل توجهی از بدن شما را می پوشاند، می توانید آن را به ترتیب زیر درمان کنید:

درمان قارچ پوستی سفید رنگ ناشی از تینه آ ورسیکالر

تینه آ ورسیکالر معمولاً با داروهای بدون نسخه ضد قارچ درمان می شود. این داروها به شکل مؤثری موجب محو شدن لکه ها و تکه های تغییر رنگ داده پوست می شوند. اگر این داروها به خوبی عمل نکنند، پزشکان آزمایشات دیگری را برای تأیید ابتلای فرد به تینه آ ورسیکالر تجویز می کنند. معمولاً پزشکان در مواجهه با قارچ پوستی سفید رنگ، کرم های موضعی یا قرص هایی را برای درمان تجویز می کنند. این بیماری ممکن است در بعضی موارد عود کند، خصوصاً اگر بیمار مجدداً به مناطق گرم باز گردد و یا از داروهای هورمونی استفاده کند.

درمان اگزما

در حالی که هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد، علائم آن قابل مدیریت هستند. برای افراد زیادی، اگزما به مرور زمان از بین می رود. پزشکان به طور معمول کرم ها و پمادهای کورتیکو استروئید موضعی، قرص ها و درمان های سبک را برای کاهش علائم تجویز می کنند.

درمان لکه های سفید روی بدن ناشی از پیتریازیس آلبا

لکه ها ممکن است ظرف چند ماه یا در بعضی موارد چندین سال برطرف شوند. هیچ درمانی برای رفع لکه های پیتریازیس آلبا نیاز نیست؛ زیرا این لکه ها با گذر زمان از بین می روند و در بیشتر موارد لکه ها در دوران بزرگسالی به طور کامل محو می شوند. با این حال، پزشک معمولاً یک کرم استروئیدی یا غیراستروئیدی برای کاهش خشکی یا خارش بدن تجویز می کند. در بعضی موارد، لکه ها می توانند در آینده عود کنند و نیازمند درمان های بیشتری باشند.

هایفوتراپی روشی ایمن و غیرتهاجمی است که بدون نیاز به جراحی و عوارض ناشی از آن، پوست را جوانسازی کرده، لیفت می نماید. این روش در مطب دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست و مو در اصفهان، با یکی از به روز ترین دستگاه ها انجام می شود. لطفا جهت دریافت نوبت، کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن : 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

ماندگاری تزریق ژل به چه عواملی بستگی دارد؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

اکستنشن زیبا ولی جبران ناپذیز

دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]

نقش عوامل محیطی در ناباروری

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

روشهای قرینه سازی صورت بدون جراحی

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

کلیه نعل اسبی و عوارض آن

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

بازی ها

لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

اختلال رحم دو شاخه چیست؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای ضد بارداری اورژانسی

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

نکات و پاسخ به سوالات در مورد لیزر ای پی ال

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت