روز هفتم مهر روز جهانی قلب است چرا که توجه همه جهانیان را به این نکته جلب شود که زندگی سالم در سایه داشتن قلب سالم است و داشتن قلب سالم در پرتو غذای سالم و هوای سالم و تحرک و ورزش مناسب و پرهیز از استرس و خشم و عصبانیت و درمجموع بطور خلاصه در عصر حاضر به غذا ی مان و ورزش و فعالیت فیزیکی و کنترل تنش های روحی و عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی توجه مضاعف داشته باشیم .امروزه در تمام دنیا و ایران شایعترین علت مرگ ومیر بیماریهای قلبی و عروقی می باشند و در راس این بیماریها بیماریهای عروق کرونر است .
درحالی در کشورهای توسعه یافته باکنترل مناسب و مطلوب عوامل خطر بیماریهای قلبی (مصرف سیگار و دخانیات افزایش چربی خون پرفشاری خون دیابت چاقی - ...)و رعایت اصول تغذیه سالم و برنامه های آموزشی و ورزش همگانی و تشخیص زودرس شیوع فرم های پیشرفته این بیماریها رو به کاهش است متاسفانه در کشورهای در حال توسعه مثل ایران باتوجه به افزایش جمعیت مسن جامعه و تغییر الگوی زندگی و تغییر شیوه غذایی سونامی بیماریهای قلبی وعروقی در آینده نزدیک رخ خواهد داد و هم چنین شیفت بیماریهای قلبی به جمعیت فعال جامعه یعنی جوانان و همینطور خانمها بوضوح مشاهده می شود که هشدار مسولین بهداشت و درمان و رسانه های گروهی و مراکز آموزشی رامی طلبد.
چندنکته که حاصل تجربه و تحقیق متخصصین قلب و عروق است جهت تنویر و اطلاع مردم و بیماران عزیز معروض می دارم اگر این باورهای غلط از افکار مردم دور کنیم با چکاب زودرس و تشخیص بموقع و درمان مناسب جلوی بسیاری از عوارض پیشرفته و مرگ ومیر این بیماریها ی خطرناک گرفته می شود.
باورهای غلط راجع به بیماریهای قلبی و عروقی :
افراد ورزشکار و فعال و جوان و زنان یا نژادخاص و...مصون ازبیماریهای قلبی اند ؟ افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند یا لاغر هستند مبتلا به بیماری قلبی نمی شوند ؟ افرادی که عوامل خطر مثل مصرف سیگار و پرفشاری خون و هیپر کلسترولمی و ... ندارند خطر بیماری قلبی ندارند ؟ نداشتن علایم قلبی از قبیل درد قفسه سینه یا تنگی نفس یا تپش قلب یا خستگی زودرس به معنای عدم وجود بیماری قلبی نیست گاهی بیماری کاملا نهفته و خاموش است و متاسفانه اولین علامت ایست قلبی و مرگ ناگهانی است ....و ده ها باور و اعتقاد غلط و بدون پایه و اثبا ت علمی دیگر .
چند راهکار ساده برای کاهش ریسک بیماریهای قلبی :
این راهکارها در صورتی که در بیمار قلبی و عروقی رعایت شوند سبب بهبود وضعیت کلی سلامت و کاهش پیشرفت و عوارض بیماری می شود ودرجمعیت عمومی نیز بعنوان تغذیه سالم برای داشتن قلب سالم توصیه می شوند.