شکل ظاهری خط رویش مو در زن و مرد با یکدیگر متفاوت است. مردان خط رویش مو با زاویه fronto-temporalواضح دارند، در حالی که زنان خط رویش با زاویه گرد دارند. چرا که خط رویش بیضی ظاهر زیباتری در چهره خانم ها ایجاد می کند و امروزه نیز تقاضا جهت اصلاح خط رویش مو در خانمهایی که دارای خط رویش M-Shaped هستند، رو به افزایش است.
موها بر اساس قطر به سه دسته ضخیم 80µm< ، متوسط 60-80µm و نازک 60µm < طبقه بندی می شود.
Swinehart خاطر نشان کرد که خط رویش موی نرمال یک خط نیست بلکه یک منطقه است که موها نازک تر و تنک تر هستند. کاهش قطر و دانسیته موها در بیماران جوانتر بیشتر در ناحیه تمپورال و بیماران خانم رخ می دهد. بنابراین موی تکی نازک در ناحیه پیشانی در ایجاد یک خط رویش طبیعی در عمل جراحی کاشت موی اصلاحی خط رویش ضروری است.
اصولا قطر موهای اکسی پیتال ضخامت بیشتری دارد. بخش عظیمی از بیماران آسیایی شفت موی ضخیم تری و پهن تری نسبت به نژاد قفقازی دارند که باعث ظاهر پرتراکم تر پس از جراحی می شود. بنابراین تعداد گرافت یا جلسات کمتری برای به دست آوردن نتایج رضایت بخش لازم است. از طرفی موهای نازک تر در خط رویش مو امری ضروری است. برای حل این مشکل متدهای کمی مطرح شده است که شامل کاشت فولیکولهای دو نیم شده یا کاشت موی فولیکولی موهای بدن یا پا است،که معمولاً با افزایش مدت زمان عمل ، نیاز به متخصصین با تجربه، تفاوت در زوایا و کیفیت موها و ناکافی بودن موی بدن همراه است. اخیرا jung و همکاران تکنیک اصلاح خط رویش مشتمل بر جداسازی واحدهای فولیکولی تک مویی با قطر 60-70µm از محل برداشت نوار از اکسی پیتال و سپس کاشت در ناحیه پیشانی را مطرح کرد. برداشت موهای نازک تر منطقه پشت گوش یا پشت گردن و سپس کاشت نیز راهکار دیگر است.
مطالعات کمی روشهای غیر جراحی در بهبود خط رویش غیر طبیعی با موهای ضخیم از ناحیه Donor را مطرح کرده است . در مطالعه Sunpark و همکاران در سال 2015، لیزر موی زائد را در نازک تر کردن موی خط رویش در بیماران با موهای Donor ضخیم در زنان آسیایی مطرح می کند.
در این مطالعه 24 بیمار خانم که از نتایج کاشت موی خود راضی بودند ولی تمایل داشتند که ضخامت موی پیشانی را کاهش دهند وارد مطالعه شدند.
از لیزر pulse Nd:Yag longدر ایجاد موی نازک استفاده شد. این پروسه حداقل 5 ماه پس از کاشت مو انجام شد. 3 2 ردیف موها تیغ زده شد و تحت لیزر قرار گرفت. متوسط جلسات لیزر 6/2 جلسه بود. درمان لیزر هر 3 ماه جهت بررسی رویش مجدد مو انجام شد. پس از پایان مطالعه میانگین کاهش قطر مو 7/25-% گزارش شد و 5/87% بیماران بهبود واضح در خط رویش مو داشتند بنابراین لیزر موی زائد یک روش جایگزین در ایجاد موهای نازک و بهبود خط پیشانی در خانم های آسیایی با موهای ناحیه دهنه ی ضخیم محسوب می شود.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.