دکتر علی نقره کار - متخصص درد

5 مرحله از پیشرفت استئوآرتریت زانو

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

آرتروز یا آرتریت، امروزه یکی از رایج ترین بیماری هایی است که افراد در هر سنی بویژه در کهنسالی را رنج می دهد. آرتروز معمولاً یک یا چند مفصل از بدن را درگیر می کند و با درد، سفتی مفاصل و تورم همراه است. درحالی که ممکن است هر مفصلی از بدن تحت تأثیر آرتریت قرار گیرد؛ این بیماری در ابتدا روی زانو تأثیر می گذارد. استئوآرتریت شایع ترین شکل آرتروز است که زانو را درگیر می کند. استئوآرتریت زانو را می توان به پنج مرحله ی خاص تقسیم کرد. مرحله 0 به معنی زانوی سالم است. بعضی از جوامع پزشکی فقط چهار مرحله را پشت سر می گذارند؛ مرحله 0 را رها می کنند و تشخیص را فقط از مرحله 1 شروع می کنند. شناخت پنج مرحله ی استئوآرتریت زانو برای درک چگونگی ایجاد آن و اینکه برای کنترل و درمان علائمش می توانید چه کاری انجام دهید؛ مهم است.

آنچه در این مطلب میخوانید

درد ناشی از ساییدگی مفصل به ویژه ساییدگی مفصل زانو ( آرتروز زانو )، یکی از رایج ترین دردهایی است که اغلب، افراد را در سنین بالا درگیر می نماید و با محدودیت حرکتی که ایجاد می کند؛ زندگی را برای مبتلایان سخت می گرداند. شما می توانید برای بهره مندی از بهترین روشهای درمانی به متخصص درد مراجعه نمایید و به بهبود زانوی خود بپردازید.

استئوآرتریت چیست؟

استئوآرتریت (OA) یکی از رایج ترین انواع آرتریت است که زانو را درگیر می کند. استئوآرتریت به طورمعمول به چهار یا پنج مرحله تقسیم می شود. درحالی که مرحله ی 0 در استئوآرتریت به معنی زانوی قوی و سالم است تا زمانی که بیمار به مرحله ی 5 برسد، ممکن است برای درمان زانو، مداخله ی جراحی لازم باشد. استئوآرتریت زانو نه تنها بر استخوان زانو بلکه بر غضروف و سینوویوم مفصل زانو نیز تأثیر می گذارد. درحالی که غضروف، وظیفه ی تأمین سطح صاف برای حرکت مفصلی را بر عهده دارد و همچنین یک بالشتک بین استخوان ها ایجاد می کند.

سینوویوم، مایع روان کننده تولید می کند و به عنوان مایع سینوویال شناخته می شود. مایع سینوویال، همچنین اکسیژن و مواد مغذی غضروف زانو را تأمین می کند. وقتی که زانو تحت تأثیر آرتروز قرار گیرد، غضروف و سینوویوم دیگر قادر به عملکرد صحیح نیستند؛ بنابراین مفصل زانو بدون هیچ گونه محافظت باقی می ماند که دلیل اصلی بروز آسیب استخوانی در استئوآرتریت است. هنگامی که زانو تحت تأثیر استئوآرتریت قرار می گیرد، باعث درد و سفتی می شود و علائم برای مدتی بدتر می شوند.

مراحل استئوآرتریت زانو

5 مرحله استئوآرتریت زانو چیست؟

اکثر پزشکان مرحله ی 0 در استئوآرتریت را به زانوی طبیعی و سالم و مرحله ی 4 را به استئوآرتریت شدید اختصاص می دهند. به احتمال زیاد در مرحله ی 4، استئوآرتریت، درد زیادی ایجاد می کند و شروع به ایجاد اختلال در حرکت مفصل زانو می کند.
اجازه دهید هر مرحله از استئوآرتریت را به صورت جداگانه بفهمیم.

مرحله ی 0 استئوآرتریت:

این مرحله به شرایطی در زانو نسبت داده می شود که زانو وضعیتی طبیعی و سالم دارد. در این مرحله از آرتروز، مفصل زانو بدون هیچ درد و نقصی عمل می کند و هیچ علامتی از ابتلا به آرتروز را نشان نمی دهد. در این مرحله هیچ درمانی لازم نیست.

استئوآرتریت مرحله ی 1:

فردی که در مرحله ی 1 استئوآرتریت زانو قرار دارد، سطح بسیار جزئی از رشد خار استخوان را نشان می دهد. این ها بازوهای استخوانی هستند که در مناطقی که استخوان ها در مفصل زانو به هم می رسند، شروع به رشد می کنند. به طورکلی فردی که مبتلا به استئوآرتریت در مرحله ی 1 است؛ هیچ گونه ناراحتی و دردی را تجربه نمی کند؛ زیرا پارگی مفصل زانو بسیار کم است. از آنجا که فرد هیچ علامتی را در این مرحله از استئوآرتریت تجربه نمی کند، پزشکان معمولاً هیچ نوع درمانی توصیه نمی کنند. با این حال اگر مشخص شده است که شما مستعد ابتلا به استئوآرتریت هستید یا در معرض خطر بیشتری برای ابتلا هستید، ممکن است پزشک مکمل هایی مانند کندرویتین و گلوکوزامین را برای شما شروع کند. همچنین ممکن است برای تسکین علائم جزئی و کاهش سرعت پیشرفت استئوآرتریت، یک تمرین ورزشی خاص به شما پیشنهاد شود.

استئوآرتریت مرحله ی 2 :

مرحله ی 2 استئوآرتریت زانو، شکل خفیفی از بیماری دیده می شود. در این مرحله، هنگامی که عکس رادیولوژی از زانوی بیمار دیده می شود؛ رشد بیشتر خار استخوان را نشان می دهد. اگرچه در این مرحله غضروف های زانو هنوز در مرحله ی سالم قرار دارند. فضای بین استخوان های مفصل، طبیعی است و هیچ خراش یا اصطکاکی بین استخوان های مفصلی وجود ندارد. مایع سینوویال نیز در حدی وجود دارد که برای حرکت مفصل، کافی است. بااین حال، افراد در مرحله ی 2، علائمی مانند سفتی بیشتر در مفصل، هنگامی که زانو را برای مدتی حرکت نمی دهند، درد پس از دویدن یا راه رفتن طولانی مدت را تجربه می کنند و حتی ممکن است هنگام خم شدن یا زانو زدن، درد داشته باشند.

ممکن است در مرحله ی 2 آرتروز زانو، درمان لازم باشد. اگر علائم احتمالی استئوآرتریت را دارید، باید با پزشک خود صحبت کنید و سپس پزشک، آزمایش های لازم را برای تشخیص وضعیت شما انجام می دهد. اگر در این مرحله ی اولیه، آرتروز زانو تشخیص داده شود پزشک می تواند برنامه ای برای جلوگیری از وخیم شدن بیشتر آن تجویز نماید. انواع مختلفی از روش های درمانی برای مرحله ی 2 وجود دارد که می تواند به شما در رفع ناراحتی و درد ناشی از استئوآرتریت مرحله 2 زانو کمک کند. این ها به طورمعمول روش های درمانی غیر دارویی هستند. بدین معنی که نیازی به مصرف هیچ دارویی برای بیماری نیست. تمرینات منظم و رژیم غذایی سالم نیز می تواند به تسکین علائم ناشی از استئوآرتریت زانو کمک کند.

استئوآرتریت مرحله ی 3:

استئوآرتریت مرحله ی 3 زانو، استئوآرتریت متوسط شناخته شده است. در طی این مرحله، غضروف بین مفصل زانو آسیب قابل توجهی را نشان می دهد و فضای بین استخوان های مفصل نیز شروع به کم شدن می کند. حتی به طور مداوم افرادی که مبتلا به مرحله ی 3 هستند در هنگام راه رفتن، خم شدن، زانو زدن یا دویدن، درد را تجربه می کنند. اگر مفصل را برای مدت طولانی حرکت ندهند و نیز پس از مدت ها مقداری تورم روی مفصل وجود داشته باشد، سفتی مفصل را متوجه می شوند.

ممکن است در مرحله ی 3 مشاهده کنید که کارایی درمان های غیر دارویی متوقف شده اند و تسکین چندانی برای درد شما ندارند. در اینجا ممکن است پزشک توصیه کند که از آمپول کورتیزون استفاده کنید. این دارو برای تسکین درد ناشی از استئوآرتریت شناخته شده است. تزریق در نزدیکی مفصل زانو اعمال می شود. در این بیماران تزریق ژل هیالورونیک اسید و محصولات مشابه می تواند کمک کننده باشد اما از جمله درمان های موثر در استئو آرتریت زانو، سلول درمانی و پرولوتراپی در زانو است، که مهمترین این تزریق ها prp می باشد. در این روش از خون خود بیمار، طی فرایندی، پلاکت و فاکتور های رشد جداشده و به داخل زانو و بورسیت های اطراف زانو تزریق میشود. معمولاً این تزریق در سه نوبت به فاصله هر سه هفته تا یک ماه انجام می شود.

استئوآرتریت مرحله ی 4:

در این مرحله آرتروز زانو به شدت پیشرفته است و بیماران در این مرحله هنگام راه رفتن یا تلاش برای حرکت دادن مفصل زانو، درد و ناراحتی زیادی را تجربه می کنند. فضای بین مفصل زانو به طرز چشمگیری کاهش یافته و غضروف نیز تقریباً بطور کامل از بین رفته است و باعث می شود مفصل، سفت و حتی در برخی موارد بی حرکت باشد. مایع سینوویال نیز به شدت، کاهش یافته است و دیگر قادر به کاهش اصطکاک بین مفصل نیست.
اگر به استئوآرتریت مرحله ی 4 زانو مبتلا هستید، استئوتومی یا جراحی بازسازی استخوان، یکی از گزینه های رایج است که پزشکان توصیه می کنند.

تعویض کامل مفصل زانو معمولاً آخرین گزینه ای است که برای بیمارانی که از آرتروز شدید زانو یا آخرین مرحله رنج می برند، (مرحله 4)، باقی مانده است. با توجه به عوارض جانبی و دوره بهبودی طولانی مدت در این جراحی، معمولاً بسیاری از افراد مسن، تصمیم می گیرند که از این روش چشم پوشی کنند.

اینستاگرام دکترعلی نقره کار

نتیجه

در ابتلا به آرتروز زانو، فرد ممکن است متوجه علائم اولیه نشود تا زمانی که بیماری در حد متوسط یا شدید پیشرفت نماید. همچنین قطعی نیست که درد زانو فقط ناشی از استئوآرتریت زانو باشد. اگر علائم طی 10 تا 15 روز ادامه داشت، توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید. پزشک مفاصل شما را معاینه می کند، تحرک آن ها را آزمایش می کند و همچنین آسیب ها را بررسی می کند و در این صورت تنها در صورت ابتلا به استئوآرتریت زانو می توانند نتیجه بگیرند که تا چه مرحله ای بیماری پیشرفت کرده است.

یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود این شرایط بپردازید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چند راهکار برای زودتر سیر شدن

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

مراقبت های پوست در فصل پاییز

دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]

چرا میل به شیرینی خوردن داریم؟؟

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

درمان بیماری های تنفسی

دکتر امیر هوشنگ سپهری [ طب سوزنی ]

کاشت ریش و سبیل به روش FUT

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

سرطان (تومور) آلت تناسلی مردان (پنیس)

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

علت عفونت بعد از کاشت مو چیست؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

درمان جای جوش با لیزر

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

لنزهای تماسی ـ بخش پنجم

دکتر حیدر سیاتیری [ فلو شيپ تخصصي قرنيه سگمان قدامي ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت