نحوه تهیه عکس رادیولوژی از دست
دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]آدرس وب سایت : www.drseif-radiology.irآدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق تلفن مطب : 88553155 - 021
رادیولوژی دست یکی از روش های تصویربرداری می باشد که می تواند تصویر داخلی بدن شما را نمایش دهد. این نوع تصویربرداری معمولاً با استفاده از اشعه ی x-ray قابل انجام است. دستگاه تصویربرداری با تابش تقریباً غیرمستقیم این پرتوها به بدنتان تصویری از بافت ها و اندام های داخلی بدنتان را در کلیشه های مخصوصی به نمایش درمی آورد.
پزشک از شما می خواهد بر روی تخت دراز بکشید یا در مواقعی به صورت نشسته این کار انجام می گیرد. بعد از این که پزشک رادیولوژیست دست شما را بر روی نقاط مربوطه با دستگاه تنظیم کرد، از شما می خواهد که هیچ گونه فعالیتی نداشته باشید. درصورتی که در این حین تکان بخورید و فعالیت داشته باشید تصویر به درستی درون کلیشه ها به نمایش در نمی آید و رادیولوژیست مجدداً این تصویربرداری را تکرار خواهد کرد. با تابیدن اشعه ی x به نقاط مربوطه، قسمت هایی که به رنگ سیاه درآمده اند نور از آن قسمت ها توانایی عبور نداشته است و در قسمت هایی که در عکس به رنگ روشن درمی آید نور از آن نقاط عبور می کنند.
توجه داشته باشید درصورتی که دست شما دچار آسیب یا شکستگی شده باشد این نقاط در عکسی که رادیولوژیست به شما می دهد به رنگ روشن درمی آید.
یکی از کاربردهای تصویربرداری دست تشخیص شکستگی می باشد. علائم شکستن استخوان شامل موارد زیر می باشد:
- ایجاد مشکل در هنگام استفاده از اندام
- برجستگی، خم شدن یا پیچ خوردگی قابل توجه و غیر معمول در استخوان
- درد شدید
- تورم
برای تشخیص این آسیب، پزشک ابتدا بیمار را معاینه فیزیکی نموده و سپس یک یا چند روش تصویربرداری را برای کمک به تشخیص صحیح تجویز خواهد کرد. این آزمایش ها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- تصویر برداری توسط اشعه ایکس
- پزشکان ابتدا برای تشخیص شکستگی، تصویربرداری توسط اشعه ایکس را تجویز می کنند که این ابزار یک تصویر دو بعدی از ناحیه ایجاد می کند.
- اسکن استخوان
- پزشک برای یافتن شکستگی هایی که در تصویربرداری توسط اشعه ایکس نشان داده نمی شوند، از اسکن استخوان استفاده می کند.این روش مدت زمان بیشتری طول کشیده و معمولاً دو بار با فاصله چهار ساعت انجام می گیرد؛ اما می تواند به یافتن برخی شکستگی ها کمک کند.
- ام آر آی
- در ام آر آی با استفاده از میدان مغناطیسی قوی تصاویر بسیار دقیقی از استخوان ایجاد می شود.
- سی تی اسکن
در این روش از رایانه و اشعه ایکس برای ایجاد برش های دقیق یا مقطعی از استخوان استفاده می شود.از این روش اغلب برای تشخیص شکستگی استرسی استفاده می شود.

اگر شما درد استخوان غیر قابل توضیح و ناشناخته داشته باشید، اسکن استخوان می تواند به تعیین علت کمک کند. این آزمایش به تغییرات موجود در متابولیسم استخوان بسیار حساس است. توانایی اسکن کل اسکلت ها، باعث شده است که اسکن استخوان یک ابزار قدرتمند برای تشخیص محدوده وسیعی از اختلالات استخوانی همچون موارد زیر باشد:
- شکستگی
- آرتروز
- بیماری پاژه استخوان
- سرطان منشأ گرفته در استخوان
- سرطانی که از موقعیت های دیگر به استخوان رسیده است. (متاستاز)
- عفونت مفاصل، تعویض مفاصل یا استخوان (استئومیلیت)
- دیسپلازی فیبری
- خونرسانی ضعیف به استخوان ها
- یا مرگ بافت های استخوانی (نکروز آواسکولار)
- رادیولوژی به پزشک این امکان را می دهد که با کمترین عارضه ای، به داخل بدن بیمار راه پیدا کند و از آن اطلاعات بگیرد. قبل از اختراع رادیولوژی، این کار تنها از طریق باز کردن بدن با روش های جراحی انجام می گرفت و بسیاری از بیماران در این راه با رنج و مشقت های زیادی روبرو بودند.
- تسریع تشخیص بیماری ها از یکدیگر: با گرفتن تنها چند عکس رادیولوژی، پزشک می تواند تشخیص درست بیماری را در فرد بدهد و سریعاً اقدامات درمانی را شروع کند.
- صرف کمترین زمان برای تشخیص بیماری ها: پزشک طی مدت کوتاهی و با توجه به عکس های رادیولوژی و دیگر آزمایش های بیمار، تصمیم می گیرد که فرد نیاز به جراحی دارد یا نه. صرف این زمان اندک کاملاً به نفع بیمار است.
- افزایش دقت: ارائه تصویری دقیق از چند نقطه بدن، اطلاعات زیادی را در خصوص عملکرد اندام های بدن در اختیار پزشک قرار می دهد و قدرت تصمیم گیری او را برای بهتر درمان کردن بیماری بالا می برد.
- رادیولوژی که با اشعه در ارتباط است، برای زنان باردار خطرناک است و می تواند منجر به بروز ناهنجاری های جنین شود. یکی دیگر از عوارض رادیولوژی، تابش مکرر اشعه ایکس بر بدن است که در دراز مدت سبب بروز سرطان مغز استخوان می شود.
- طبق اظهارات دانشمندان، تابش متعدد اشعه ایکس به نواحی شکم ممکن است باعث آسیب های ژنتیکی در افراد شود و در نهایت این آسیب ها به نسل بعدی منتقل شود.
عکس از دست یکی از روشهای تشخیص و شناسایی برخی مشکلات مانند شکستگی ها در استخوان دست است. شما برای انجام این روش می توانید به مرکز سونوگرافی شقایق در یوسف آباد تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 88553155 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
نحوه تهیه عکس رادیولوژی از دست را در سایت دکتر غلامرضا سیف بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید