پرتوشناسی نام یک رشته از تخصص های پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیرطبیعی کمک می گیرد. در تمام اینها، هدف تشخیص بیماری یا حالات غیرطبیعی بدن به کمک روش های پیشرفته تصویری است. رادیولوژی دربرگیرنده رشته های بسیاری است که بر مبنای کاربرد پرتوهای یون ساز برای تشخیص بیماری ها یا درمان آنها می باشد.
رادیولوژیست یک پزشک یا متخصص پزشکی است که در تهیه و تفسیر تصاویر پزشکی آموزش دیده است. ممکن است تصاویر با اشعه ایکس، ( سی تی اسکن یا رادیوگرافی )، داروهای هسته ای (شامل مواد رادیواکتیو، مغناطیس (MRI) یا سونوگرافی) به دست آید. پزشک علاوه بر معاینه بیماران، گرفتن تاریخ پزشکی، از تصویربرداری پزشکی نیز استفاده می کند. از آنجا که از علم رادیولوژی در رابطه با بیشتر تخصص های پزشکی استفاده می شود، رادیولوژیست ها درک کاملی از آناتومی جسمی و مؤلفه های سلامت انسان دارند.
در پزشکی امروز، پزشکان اعتماد زیادی به متخصصان رادیولوژی دارند. آنها نیاز به آزمایش های دقیق دارند تا بتوانند مشکل را تشخیص دهند و درمان مناسب را انجام دهند. یکی از کارهایی که متخصص رادیولوژی انجام می دهد توضیح روش کار برای بیمار و پاسخ دادن به سؤالات او است. با وجود بسیاری از بیماری های هولناک که انسان ها را آزار می دهد، داشتن یک برنامه خوب جهت تشخیص و مدیریت بیماری مهم است. رادیولوژیست با ارائه دادن گزینه ها، ابزارها و تکنیک های مناسب و پیشرفته برای تشخیص و درمان به پزشکان نقش مهمی در مدیریت بیماری دارد. تصویربرداری تشخیصی امکان کسب اطلاعات دقیق در مورد تغییرات ساختاری یا مربوط به بیماری را فراهم می کند. با توانایی تشخیص در مراحل اولیه، احتمال درمان بیماری افزایش پیدا می کند که بدون رادیولوژی، این امکان وجود نخواهد داشت و بسیاری از افراد به دلیل عدم تشخیص زودرس بیماری دچار عوارض جدی و حتی تهدید حیات خواهند شد.
رادیولوژیست ها در زمینه های زیر نیز بسیار آموزش دیده هستند:
انواع عکس رادیولوژی عبارتند از:
رادیولوژیست ها پزشکانی متخصص هستند که حداقل چهار سال دوره آموزشی فشرده در زمینه تصویربرداری پزشکی، پرتودرمانی و انجام اعمال رادیولوژیکال پشت سر گذاشته اند. این در حالی است که سایر حوزه های پزشکی در زمینه تصویربرداری، آموزش هایی بسیار محدودتر دریافت می کنند که ممکن است تنها چند روز تا حداکثر ۱۰ ماه طول بکشد. انجام روش های تصویربرداری توسط افراد کم تجربه می تواند بیمار را در معرض خطراتی ناشی از تابش پرتو قرار دهد. علاوه بر آن، تفسیر نادرست نتایج ممکن است به تشخیص اشتباه منجر شود و مشکلات جدی تری ایجاد کند. برای مثال، در صورتی که بیماری هایی مانند سرطان یا اختلالات زمینه ای وابسته به سونوگرافی و آزمایش رادیولوژی به درستی تشخیص داده نشوند، ممکن است پیامدهای مرگباری به دنبال داشته باشند.
از این رو، توجه به وظایف رادیولوژیست در فرآیند تشخیص و درمان، اهمیت حیاتی دارد و باید حتماً تحت نظر یک پزشک متخصص صورت گیرد.
شما می توانید برای انجام انواع رایوگرافی در تهران به بهترین سونوگرافی در یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 اقدام نمایید.