از چه غذا هایی پرهیز کنیم :
غذا های خاصی می توانند شروع کننده بیماری باشند . GERD یک بیماری گوارشی است و بنابراین برنامه غذایی می تواند علائم آن را تحت تاثیر قرار دهد .بنابراین تغییرات در برنامه غذایی و شیوه زندگی بسیاری از حالات این اختلال را بهبود می بخشند .
تحقیقات اخیر نشانگر آن است که التهاب مری ناشی از GERD توسط مقادیر زیاد از غذاهای زیر تشدید می شود :
گوشت های چربی که حاوی مقادیر زیاد کلسترول و اسید های چرب هستند .
روغن ها وغذا های چربی که باعث شل شدن عضله حلقوی محل اتصال مری به معده هستند و باعث برگشت اسید و غذا به مری می شوند .
مقدار زیاد نمک
لبنیات پرچرب که دارای مقدار زیادی چربی اشباع هستند .تحقیقات در سال جاری نشان داد که کودکان دارای آلرژی به شیر گاو، پس از مصرف شیر، علایم رفلاکس را از خود نشان دادند . این مطالعات برای مشخص کردن این که آیا این مورد در بالغین هم صدق می کند، ادامه دارند .
محدود کردن غذاهای تحریک کننده بیماری
یک برنامه غذایی با هدف کاهش غذاهای تحریک کننده شایع نظیر چای، قهوه، شکلات، نعنا، نوشابه های گاز دار، نوشیدنی های اسیدی مانند آب پرتقال، کافئین و غذا های اسیدی نظیر سس گوجه فرنگی می تواند بسیار موثر باشد . البته این روش هم در افراد مختلف بسیار متفاوت اثر می کند و در هر حال هر شخص باید هر غذایی که علایمش را تشدید می کند محدود و آن هایی که بهبود دهنده هستند را جایگزین نماید .
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.