کافئین و دوران بارداری
مطالعات انجام شده در دهه گذشته شواهد متقاعد کننده ای را ارائه نمی دهند که نشان دهد مصرف متوسط کافئین (200 میلی گرم در روز) خطر هر گونه عوارض مربوط به بارداری یا وضع حمل را افزایش می دهد.(یک فنجان قهوه حاوی حدود 80 تا 85 میلی گرم کافئین می باشد)عقیده رایج بر این است که هر گونه تاثیر مصرف قهوه بر سلامت باروری ، بیشتر از مصرف خود قهوه ، با میزان مصرف کافئین ارتباط دارد. به طور خلاصه، ارتباط مشخصی بین مصرف کافئین ومیزان قابلیت باروری مشاهده نشده است.
مصرف کافئین در مراحل ابتدایی بارداری
یکی از جنبه های مهم مصرف کافئین شامل اهمیت اندازه گیری میزان مصرف آن در طول محدوده زمانی مربوطه و لزوم اتخاذ الگوهای مصرف متغیر در طول دوران بارداری است. در طول هفته های اول بارداری، هم زمان با افزایش عوارض بارداری و بیزاری از غذا، میزان مصرف کافئین کاهش می یابد.عوارض طبیعی بارداری هایی که به تولد نوزاد زنده منجر می شود، شامل بیزاری از مزه ها و بوها، حالت تهوع و استفراغ هستند که در میان زنانی که مجبور به سقط جنین می شوند، کمتر دیده می شود. این ارتباط به پیام بارداری قوی تری نسبت داده می شود که با غلظت بالاتر هورمون های بارداری در بارداری های طبیعی ارتباط داده شده است.
مشخص شده است که در طول هفته های اول بارداری، مصرف کافئین با افزایش عوارض بارداری کاهش می یابد. برای مثال، بر اساس گزارش لاسون و همکارانش، بروز عوارضی مانند حالت تهوع، استفراغ و کاهش اشتها، به طور میانگین، در بین هفته های 5 و 6 از آخرین دوره قاعدگی روی می دهد که با 59% کاهش در میزان مصرف کافئین از قهوه در بین هفته های چهارم و ششم همراه می شود.
بنابراین، ممکن است چنین نتیجه گیری شود که زنانی که بارداری طبیعی را تجربه می کنند، بیش از زنانی که مجبور به سقط جنین خواهند شد، احتمال دارد که مصرف کافئین خود را در واکنش به عوارض بارداری کاهش دهند. در نتیجه، کاهش مصرف کافئین ممکن است یکی از پیامدهای طبیعی بودن بارداری باشد، در حالی که افزایش مصرف موجب عوارضی در تولید مثل خواهد شد (علیت معکوس)
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.