لخته شدن خون در وریدها میتواند منجر به بروز مشکلات جدی برای سلامت بدن گردد. DVT یا همان ترومبوز وریدی در نتیجه لخته شدن خون در یکی از وریدهای بزرگ بدن که نوعاً در نواحی بازو، لگن، پشت ساق پا و یا ران قرار دارند، رخ میدهد. لخته شدن خون زمانی رخ میدهد که سیستم گردش خون فرد به خوبی کار نمیکند (مانند زمانی که فرد در هواپیما و در حال پرواز میباشد)، و یا زمانی که رگهای خونی دچار آسیب شده اند. اگر لخته شدن خون در ریه ها رخ دهد منجر به آمبولی ریوی و در نهایت مرگ میشود. عوامل خطرزایی که میتوانند منجر به لخته شدن خون شوند عبارتند از چاقی، حاملگی، ژنتیک، سرطان و مصرف استروژن. علائم لخته شدن خون شامل ورم کردن ناحیه ای که خون لخته شده، احساس گرما و سرخ شدن پوست می باشد.
ویتامینK
محققان معتقدند که غذاهای ویتامین K فراوان ممکن است اثر منفی بر عملکرد ((وارفارین)) داروی رقیق کننده خون در بدن داشته باشند. بنابراین توصیه می شود در مصرف مواد غذایی مانند اسفناج، بروکلی، شلغم، پیاز، کاهو، کرفس، کلم، ریواس جانب اعتدال را رعایت نمایید بویژه افرادی که داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.
سیر و زنجبیل
اگر از افرادی هستید که احتمال ابتلا به ترومبوز وریدی (DVT) در شما بالا می باشد می توانید با مصرف غذاهای پیشگیری کننده از بروز این حالت جلوگیری کنید. این مواد غذایی عبارتند از سیر، زنجبیل، ویتامین E ، آبلیمو ترش.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.