facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir





حقایقی که درباره مواد غذایی غنی شده باید بدانید (قسمت دوم)
دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

حقایقی که درباره مواد غذایی غنی شده با ...

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031
حقایقی که درباره مواد غذایی غنی شده باید بدانید (قسمت دوم)

چرا مواد غذایی را غنی‌سازی می‌کنند؟
غنی‌سازی مواد غذایی غالبا برای اصلاح کمبودهای تغذیه‌ای صورت می‌گیرد. برای مثال جمعیت قابل‌ توجهی از ما ایرانی‌ها در معرض ابتلا به کمبود ویتامین D قرار داریم.حتما می‌دانید که نور آفتاب مهم‌ترین منبع طبیعی دریافت این ویتامین است. اما بسیاری از خانم‌ها بنا به دلایلی نظیر نوع پوشش ،به اندازه کافی نور آفتاب به پوست‌ نمی‌خورد.ازاین ‌رو مدتی است که صنایع لبنی دست به تولید شیرهای غنی‌شده با ویتامین D زده‌اند.
درواقع با فرمولاسیون غنی‌شده لبنیات انتظار می‌رود که از پوکی استخوان در امان بمانیم.برای کسانی هم که فرآورده‌های لبنی به‌ مقدار کافی مصرف نمی‌کنند و ازاین ‌رو در معرض ابتلا به کمبود کلسیم قرار دارند، آب‌ میوه‌های غنی‌ شده با کلسیم فرمولاسیون شده است.
در کدام گروه از مواد غذایی دنبال غنی‌شده‌ها باشیم؟
مواد غذایی غنی شده به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن بیشتر کمک می‌کنند.هدف غنی ‌سازی هم در درجه اول اصلاح کمبودهای تغذیه ‌ای عامه مردم است.شاید بپرسید که پس چرا هنوز برای غنی ‌سازی طیف گسترده ‌تری از مواد غذایی فکری نشده است.
باید خدمت ‌تان عرض کنیم که غنی‌‌سازی مواد غذایی فرایند پیچیده‌ای است.اما از پیچیدگی هم که بگذریم، درنظر داشته باشید که اِعمال این فرایند روی هر محصولی مجاز نیست. پس برای مثلا مواد غذایی زیر در فروشگاه‌ها دنبال انواع غنی‌ شده نباشید:
محصولات غذایی:نظیر میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات؛
مواد غذایی: فرآوری‌شده ‌ای همچون چای، قهوه، کاکائو و ادویه‌ جات؛
مواد غذایی: ازجمله گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، میگو، تخم‌مرغ و نیز فرآورده‌های گوشتیِ حاصل از این مواد مانند سوسیس، کالباس و همبرگر.
اینها ازجمله مواردی‌اند که غنی‌سازی آنها از سوی سازمان غذا و دارو ممنوع اعلام شده است.
غنی‌سازی عموما روی محصولاتی صورت می‌گیرد که غذای اصلی عمده مردم‌اند. درغیراین‌صورت هدف غنی‌سازی که اصلاح کمبودهای تغذیه‌ای عامه مردم است محقق نمی‌شود. به همین دلیل است که بیشتر در بین فرآورده‌های غله‌ای یا لبنی شاهد محصولات غنی‌شده هستیم. درمورد لبنیات هم فرآورده‌های لبنی کم‌چرب در اولویت غنی‌سازی قرار دارند.
درحال‌حاضر در ایران شیر، آب‌میوه و ماکارونی در ردیف دسترس‌پذیرترین مواد غذایی غنی شده قرار دارند.

ادامه دارد ...

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست و مو
پیامهای بهداشتی
با تفكيك مواد و بازيافت آنها زندگي زيباتري را تجربه كنيم.


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان