facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir





23 خوراکی که باعث کاهش اشتها می شوند (قسمت پنجم)
دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

23 خوراکی که باعث کاهش اشتها می شوند (قس ...

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031
23 خوراکی که باعث کاهش اشتها می شوند (قسمت پنجم)

1.کاهش اشتها با مصرف آجیل ها چربی بالای آجیل ها آنقدرها هم که فکر می کنید چاق کننده نیستند. آجیل ها میان وعده ای عالی به شمار می آیند و دارای مقدار متعادلی پروتئین، فیبر و چربی سالم هستند. تحقیقات نشان داده خوردن آجیل می تواند سلامت متابولیک را بهبود ببخشد و حتی به کاهش وزن کمک کند. افزون بر این، تحقیقات نشان داده افرادی که آجیل مصرف می کنند نسبت به کسانی که مصرفی ندارند، لاغرتر و سالم تر هستند. فقط مواظب باشید زیاده روی نکنید چون به هر حال کالری آجیل بالا است. اگر نمی توانید خود را کنترل کنید و مقدار زیادی می خورید بهتر است از خوردن آنها پرهیز کنید. محققان اینگلیسی دریافتند زنانی که ۴۲ گرم بادام زمینی یا ۳ قاشق غذا خوری کره بادام زمینی را با غلات سبوس دار و آب پرتقال برای صبحانه می خورند نسبت به کسانی که از این نوع غذاها استفاده نمی کنند تا ۱۲ ساعت بعد از آن وعده احساس سیری خواهند داشت. آجیل اساسا توسط طبیعت طراحی شده است تا اشتها را کنترل کند. زیرا دارای چربی های اشباع نشده سالم است که در کنار پروتئین و فیبر قرار داده شده.
2.کاهش اشتها با غلات کامل برخی از انواع غلات کامل که سرشار از فیبر و حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند، کاملا سالم اند. نمونه های غلات عبارتند از بلغور جو دو سر، برنج قهوه ای و کوینو. بلغور جو دو سر سرشار از بتا گلوکان (فیبرهای محلولی که سیری را افزایش می دهند و سلامت متابولیک را بهبود می بخشند) است. برنج قهوه ای و سفید هر دو می توانند حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم باشند، مخصوصا اگر بعد از پخت سرد شوند. به خاطر بسپارید غلات تصفیه شده انتخاب سالمی نیستند و گاهی غذاهایی که روی بسته بندی شان برچسب غلات کامل خورده به شدت فرآوری شده و بی خاصیت هستند که هم برای سلامت مضر است و هم چاق کننده اند. اگر رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدراتی را رعایت می کنید باید از غلات پرهیز کنید چون کربوهیدرات بالایی دارند؛ اما اگر از نظر گوارشی مشکلی برایتان پیش نمی آید، مصرفشان هیچ ایرادی ندارد. بر اساس یک تحقیق که توسط متخصصان آمریکایی انجام شد به شرکت کنندگان ۲۵۰ کالری غلات به همراه ۱۱۳ کالری شیر داده شد. این شرکت کنندگان با خوردن وعده ی شامل غلات برای مدت طولانی احساس سیری کردند و کمتر میل به خوردن کالری اضافی از خود نشان دادند. دلیل این اتفاق چیست؟ غلات سرشار از فیبر و پروتئین هستند و همچنین دارای مقادیر بالایی بتا گلوکان قندی که خاصیت مفید بودن برای قلب را به غلات می دهد. همچنین هیدراتاسیون است که خواص آن را چند برابر می کند.

ادامه دارد ...

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست و مو
پیامهای بهداشتی
رشد سالم كودك و نوجوان ، تنها در خانواده سالم امكان پذير است


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان