دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم

تاری دید و سردرد مرتبط با مشکلات چشمی

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]آدرس وب سایت : www.dreshraghi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، چهارباغ بالا ، مجتمع كوثر 2 ، طبقه سوم ، واحد 527 تلفن مطب : 36205114 - 031

تاری دید ناگهانی که دلیل مشخصی برای فرد نداشته باشد ممکن است به خودی خود نگران کننده باشد. حال اگر این تاری دید همراه با سر درد باشد ممکن است نگرانی بیشتری ایجاد کند. برخی مواقع علت ایجاد سردرد این است که تاری دید فرد و مشکلات بینایی او درمان نشده اند اما گاهی علت ایجاد سردرد و تاری دید همزمان ممکن است یک مشکل بسیار جدی و خطرناک باشد که در صورت عدم رسیدگی به موقع، جان فرد را به خطر بیاندازد. بنابراین توجه به سردرد و تاری دید یک نکته ی مهم است که می تواند در مواردی به نجات زندگی یک فرد نیز منجر شود. در این مطلب اصلی ترین دلایل ایجاد سردرد و تاری دید را بررسی خواهیم کرد.

تشخیص و درمان انواع بیماری های چشم و جراحی های زیبایی و جوانسازی چشم، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم انجام می شود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.

چرا سردرد و تاری دید همزمان ایجاد می شود؟

گاهی علت ایجاد سردرد و تاری دید یک مشکل مشترک است که در چشم ها، مغز یا سایر بخش های بدن ایجاد شده است. بنابراین وجود سردرد یا تاری دید همزمان نه بعنوان یک بیماری مشخص، بلکه اغلب نشانگر و علامت یک بیماری جدا شناخته می شود. از دلایل ایجاد سردرد و تاری دید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تاری دید و سردرد مرتبط با مشکلات چشم:

گاهی اوقات مشکلاتی که در چشم وجود دارند منجر به ایجاد علائمی مانند تاری دید و سردرد می شوند. معمولا بررسی منظم وضعیت چشم می توان احتمال ایجاد این علائم را کاهش دهد. از جمله ی این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

نزدیک بینی: افراد نزدیک بین می توانند اجسام نزدیک را شفاف ببینند اما در تمرکز و دید شفاف اجسام دورتر مشکلات دارند. ممکن است فشار بر چشم یا دلایل دیگری منجر شوند تا افراد نزدیک بین علاوه بر تاری دید، دچار سردرد شوند.

دوربینی: افراد دوربین می توانند اجسامی که در فاصله های دورتری هستند را شفاف ببینند اما توانایی تمرکز و دید شفاف اجسام نزدیک را ندارند.

آستیگماتیسم: به تغییر شکل سطح قرنیه آستیگماتیسم گفته می شود. افراد آستیگمات ممکن است علائمی همچون تاری دید، سردرد، دو دیدی و کاهش دید در تاریکی را تجربه کنند.

پیرچشمی: این مشکل که با افزایش سن رخ می دهد باعث می گردد تا دید افراد در فاصله های نزدیک کاهش یافته و تار شود. معمولا افراد بالای 40 سال به دلیل پیرچشمی نیازمند استفاده از عینک مطالعه می شوند. پیرچشمی ممکن است منجر به تاری دید و سردرد شود.

گلوکوم یا آب سیاه چشم: فشار بالای غیرطبیعی در درون چشم به نام بیماری گلوکوم یا آب سیاه شناخته می شود. سردرد، تاری دید، درد، قرمزی، دید ابری و دارای هاله، ایجاد نقاط کور در بینایی و تهوع و استفراغ از علائم شایع گلوکوم هستند.

آب مروارید: زمانی که عدسی چشم دچار تاری می شود و شفافیت خود را از دست می دهد چشم دچار آب مروارید شده است. مشاهده ی هاله در کنار اجسام نورانی و منبع نور، دو دیدی، سردرد و تاری دید از علائم آب مروارید هستند.

دودوک یا نیستاگموس (Nystagmus): حرکات غیرارادی و ریتمیک چشم را نیستاگموس گویند. از علائم این بیماری می توان به سردرد، تاری دید، مشکلات تعادلی، سرگیجه، حساسیت به نور و نگه داشتن سر در موقعیت های غیرطبیعی اشاره کرد.

استرابیسم یا انحراف بینایی: ناتوانی هر دو چشم در حفظ تراز و راستای مناسب را انحراف چشم گویند. علامت اولیه ی انحراف چشم این است که یک چشم به سمت داخل، خارج، بالا یا پایین نگاه می کند، در حالی که چشم دیگر مستقیماً به جلو متمرکز است. استرابیسم یا انحراف چشم می تواند منجر به سردرد و تاری دید شود.

آمبلیوپی: بیماری شایع در کودکان که در آن یک چشم توانایی رسیدن به بینایی طبیعی را از دست می دهد. علائم این بیماری شامل بسته شدن مکرر چشم، درک ضعیف از عمق محیط و اجسام، و چشم های غیرهم راستا است. آمبلیوپی ممکن است منجر به ایجاد سردرد و تاری دید شود.

سردرد و تاری دید

تاری دید و سردرد ناشی از مشکلات نورولوژیکی (عصبی):

گاهی اوقات مشکلات و بیماری هایی ایجاد می شوند که اعصاب، مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می دهند و می توانند منجر به ایجاد سردرد وتاری دید شوند. در صورت ایجاد چنین مشکلاتی لازم است تا در سریعترین زمان به پزشک و اورژانس مراجعه کرد زیرا آسیب های ایجادشده ممکن است غیر قابل جبران باشند.

مننژیت و انسفالیتیس: این بیماری ها که نوعی بیماری عفونی درگیرکننده ی مغز و نخاع هستند منجر به عفونت غشایی به نام مننژیت می شوند که اطراف مغز و نخاع را می پوشاند. التهاب مغز نیز انسفالیتیس نامیده می شود. از علائم این دو بیماری می توان سردرد، سفتی گردن، تاری دید، تهوع، استفراغ و تشنج را نام برد.

میگرن: از علائم میگرن می توان به حساسیت به نور، حالت تهوع، استفراغ، مشاهده ی اجسام ریز و معلق در میدان دید، سردرد و تاری دید اشاره نمود. معمولا علائم میگرن کمتر از یک ساعت به طول می انجامد.

تومور کاذب مغزی (Pseudotumor cerebri): زمانی ایجاد می شود که مایعات بدن در مغز تجمع می یابند. در این حالت ممکن است فرد علائمی همچون سردرد، تاری دید، زنگ زدن گوش، سرگیجه، احساس ناراحتی و افسردگی، تهوع و استفراغ را تجربه کند.

سکته: سردرد شدید و ناگهانی از علائم مهم سکته است. از سایر علائم سکته می توان به تاری دید، سرگیجه، بی حسی یا ضعف در نصف بدن یا نصف صورت، مشکل در تکلم و نداشتن هماهنگی بین اجزای بدن اشاره کرد.

آسیب یا ترومای مغزی: گاهی آسیب مغزی مانند تکان خوردن مغز (concussion) علت ایجاد سردرد و تاری دید هستند. در این حالت علائم دیگری مانند سرگیجه، سردرگمی، خواب آلودگی، زنگ زدن گوش، احساس تهوع، استفراغ، کاهش هشیاری و مشکلاتی در تمرکز و حافظه ممکن است ایجاد شوند.

آرتریتیس تمپورال (Temporal arteritis): زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی در نزدیکی گیجگاه دچار التهاب می شوند. از علائم شایع این مورد میتوان به سردرد در هر دو طرف سر که به مدت طولانی ادامه یابد، درد آرواره، تب، در دعضلانی و حساسیت ناحیه ی گیجگاهی اشاره کرد.

سایر دلایل ایجاد سردرد و تاری دید:

علاوه بر موارد بیان شده تاری دید و سردرد ممکن است نشانگر بیماری ها یا آسیب های دیگری باشند. بهتر است در صورتی که موارد زیر موجب تاری دید و سردرد شوند به اورژانس مراجعه نمود.

کاهش قند خون: افراد دیابتی ممکن است دچار کاهش قند خون شوند. در این حالت علاوه بر سردرد و تاری دید ممکن است علائمی چون لرزش، حساسیت و کج خلقی، خستگی، عصبانیت و احساس گرسنگی ایجاد شوند.

افزایش فشار خون: یکی از بیماری هایی که بدون علامت خاصی ممکن است در طی چند سال پیشرفت کند فشار خون بالا است. در این بیماری، علاوه بر سردرد و تاری دید ممکن است علائمی چون خونریزی از بینی و تنگی نفس ایجاد شوند.

کاهش فشار خون: در صورتی که آب بدن بیش از حد طبیعی دفع شود یا فرد داروهای خاصی مصرف کرده باشد ممکن است دچار کاهش فشار خون شود. علائم کاهش فشار خون شامل سرگیجه، سردرد، تاری دید، غش و در موارد شدیدتر شوک است.

مسمومیت با گاز منواکسید کربن: در صورتی که میزان گاز منواکسید کربن در خون افزایش یابد (گاز گرفتگی) علائمی چون ضعف، خستگی، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ ایجاد می شوند. سردرد و تاری دید از سایر علائم گازگرفتگی هستند.

هرپس زوستر افتالمیکوس (زونا در چشم): ویروس واریسلا زوستر (VZV) که باعث آبله مرغان می شود نیز باعث ایجاد هرپس زوستر یا زونا می شود. این بیماری می تواند در افرادی که در اوایل زندگی خود به آبله مرغان مبتلا شده اند دوباره فعال شود. زونا می تواند منجر به مشکلات بینایی و سردرد شود.

در صورتی که تاری دید و سردرد ناگهانی ایجاد شوند و علائم زیر در فرد وجود داشته باشند بهتر است در سریع ترین زمان به اورژانس مراجعه نمایند.

جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی، جراحی لیفت شقیقه، جراحی لیفت ابرو و روشهای غیر جراحی مانند تزریق ژل و بوتاکس استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا می توان در دوران جنینی سندروم داون را تشخیص داد؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

سیاهی زیر بغل به چه علت است؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

علت و علائم کاهش بینایی در کودکان

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

جراحی بوکال فت یا برداشتن چربی دهان چگونه انجام میشود؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

کمبود ویتامین دی در زنان

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

5 مرحله از پیشرفت استئوآرتریت زانو

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

زائده پوستی

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

آنچه باید درباره تزریق ژل به گردن بدانید

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

درمان ساییدگی یا استئوآرتریت مفصل زانو با طب فیزیکی

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت