دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

سیلیکون چیست؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

در بسیاری موارد و مشکلات و کاربرد های اقتصادی، پلیمری مصنوعی وجود دارد به اسم سیلیکون که با مزایای بسیاری که دارد، جایگاه بسیار خوبی را در پوشاک، پروتزهای درمانی و... به دست آورده است. سیلیکون پلیمر مصنوعی ای است که در کفی کفش، درون کاشت پستان ( در لباس زیر)، و دئودورانت ها استفاده می شود. سیلیکون نوعی پلیمرمصنوعی است که یک ماده ی کوچکتر، از واحدهای شیمیایی تکرار شونده ، به نام مونومر ها است که در زنجیره های طولانی به یکدیگر پیوند خورده اند.

آنچه در این مطلب میخوانید

پروتز جایگزین بخشی از بدن می شود که ممکن است بطور مادرزادی یا طی اتفاقاتی مانند تصادف و قطع عضو از بین رفته باشد. ساخت پروتز جزو اقدامات تخصصی است که در مراکز ارتوپدی فنی قابل انجام می باشد. شما می توانید برای سفارش و تهیه انواع پروتز به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ مراجعه نمایید. همچنین برای هماهنگی جهت سفارش، کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.

پروتز های سیلیکونی چیست؟

محصولات سیلیکونی متعددی با هدف پاسخگویی به نیازهای متعدد بیماران تهیه می شوند و شامل انگشت، پروتز کامل و نیمه کامل دست، پروتز پای مصنوعی, پروتز بالای زانو و پروتز زیر زانو می باشد که به خوبی به بهبود زیبایی ظاهری یک عضو که به علت سوختگی و از بین رفتن بافت دچار بدشکلی شده است کمک می کند در فرایند ساخت پروتزهای سیلیکونی برخلاف محصولات مشابه ابتدا پروتز را رنگ می کنند سپس آن را تراش می دهند که این رنگ کردن با رنگ کردن سطح تفاوت دارد. این فرآیند امکان ایجاد سایه های مختلف سیلیکونی را برای ایجاد یک محصول شفاف که شباهت زیادی به بافت های بدن انسان دارد را فراهم می کند. طراح پروتز به همه جزئیات آناتومیکی یک عضو مانند خطوط مو و حتی تتو توجه می کند تا پروتز طراحی شده با سایر اجزای عضو باقی مانده مطابقت داشته باشد. پروتزهای سیلیکونی به دلایل زیبایی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند خصوصا برای اندام های ظریف مانند انگشتان دست و پا یا گوش.

سیلیکون چیست؟

پروتز سیلیکونی کاربرد سلیکون در پروتزهای سینه

سیلیکون یک فرآورده پلیمیری با ارزش است. این ماده کاربردهای بسیار زیادی دارد. در حوزه درمان و زیبایی نیز به طور گسترده از سیلیکون استفاده می شود. سیلیکون در محصولات مراقبت شخصی و ایمپلنت های جراحی بسیار کاربردی است. استفاده ازاین ماده در حوزه سلامت روز به روز در حال افزایش است. این ماده را می توان در فرم های جامد، مایع و ژل پیدا کرد. امروزه بیشتر از پروتزهای سیلیکونی در اعمال جراحی مربوط به زیبایی زنان استفاده می شود.

استفاده از سیلیکون

سیلیکون در تقریبا نیمی از تمام محصولات آرایشی، مو، پوست و زیر پوست استفاده می شود. از فرم ژل سیلیکون، در بانداژ و برخی از پانسمان ها، پستان زنان، بیضه و پروتز سیلیکونی سینه در مردان استفاده می شود. سیلیکون به طور گسترده در پروسجرهای چشم پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد:

مزایای استفاده از پروتز های سیلیکونی

هدف از طراحی و ساخت پروتز سیلیکونی این است که فرد بتواند فعالیت های روزمره خود را انجام دهد زیرا گاهی اوقات بدون استفاده از پروتز امکان انجام دادن آنها وجود ندارد. پروتزهای سیلیکونی به اکثر قابلیت های فنی و اجتماعی بیمار جامع عمل می پوشاند. در بخش زیر به برخی از مزایای استفاده از پروتز سیلیکونی اشاره می کنیم:

پروتز دست و پا

شاید شنیدن این جمله که ظاهر پروتز طراحی شده یک قابلیت مهم است برای شما عجیب باشد اما این موضوع کاملاً حقیقت دارد زیرا باید پروتز دست به نحوی طراحی شود که بیمار مجبور نباشد دست خود را در جیبش پنهان کند طراحی پروتزی که به لحاظ آناتومیکی و رنگ با عضو باقیمانده مطابقت دارد باعث ایجاد حس اعتماد به نفس به آرامش بیشتری در بیمار خواهد شد.
معمولاً افرادی که انگشت خود را از دست داده اند و ارتباط زیادی با سایر افراد دارند متوجه می شوند که نداشتن انگشت اغلب باعث جلب توجه سایرین می شود طراحی و استفاده از پروتز انگشت اغلب به رفع فشار روانی ناشی از نداشتن انگشت کمک می کند در صورتی که توجه کمتری به انگشت از بین رفته شود بیمار می تواند راحت تر با شرایط خود کنار بیاید.
استفاده از پروتز انگشت نقش مهمی را در روابط اجتماعی و کار ایفا می کند زیرا بیمار دیگر از ظاهر انگشت خود خجالت نمی کشد به همین دلیل پروتز انگشت در مسائل زیبایی در زندگی روزمره بیمار نیز اهمیت دارد و تا حد زیادی به بهبود ظاهر دست بیمار کمک می کند.

ویژگی های پروتزهای سیلیکونی انگشت پا چیست؟

پروتز سیلیکونی قسمتی از پا به لحاظ مواد مورد استفاده و طراحی پیشرفت های زیادی کرده است امروزه پروتزهایی که برای بیماران ساخته می شوند شباهت بسیار زیادی به بافت زیر پوست انسان دارند و باعث ایجاد ظاهری طبیعی این مسئله همتی بسیار اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا کف پای انسان هنگام راه رفتن فشار زیادی را تحمل می کند. سیلیکون علاوه بر تحمل وزن باعث توزیع فشار می شود تا از تحت فشار قرار گرفتن استخوان باقیمانده جلوگیری شود به این ترتیب که شبیه سازی عضلات استخوان در پروتز پا اهمیت بسیار زیادی دارد. امروزه پروتزهای انعطاف پذیر و راحتی از جنس سیلیکون طراحی شده اند که کمک بسیار زیادی به بیماران می کنند استفاده از قالب گیری پا امکان ساخت و طراحی یک تصویر سه بعدی به همراه خطوط ،چین و چروک و عروق خونی را فراهم می کند. جزئیات نهایی از قبیل موها لکه های ناشی از بالا رفتن سن و خال های پوستی نیز با رنگ کردن سیلیکون طراحی می شوند.

افرادی که دچار قطع عضو می شوند قصد دارند تا آنجایی که امکان دارد به سرعت ظاهر عضو قطع شده را ترمیم کنند. می توان با طراحی و ساخت پروتزهای سیلیکونی پا و در نظر گرفتن جزئیات ظاهری عضو باقیمانده بین افراد کمک کرد. پس از ساخت و استفاده از پروتز بیمار می تواند مجددا بدون هیچ گونه محدودیتی از دامن شلوارک و لباس های مورد علاقه خود استفاده کند. جنس همه پروتزهای سیلیکونی مشابه است و مزایای بسیار زیادی دارند این پروتزها علاوه بر آنکه قابلیت مقاومت در برابر گرما و اشعه فرابنفش خورشید را دارند با مزایای دیگری از قبیله مقاومت در برابر آلودگی و سهولت تمیز کردن به کمک آب و صابون را نیز دارند پروتزهای سیلیکونی برای افرادی که قصد دارند از پروتزهایی با ظاهری کاملا طبیعی استفاده کنند گزینه مناسبی می باشد. استفاده از پروتزهای سیلیکونی به بیمار برای پوشیدن لباس کوتاه کمک می کنند. این پروتزها علاوه بر قابلیت عملکردی با ویژگی های منحصر به فرد ظاهری دیگری نیز همراه هستند. پروتز طراحی شده به خوبی با سایر اجزای باقی مانده عضو مورد نظر همخوانی دارد و هیچ گونه تفاوتی به لحاظ رنگ و ظاهر با آن ندارد و همین موضوع باعث شده است به اولین گزینه انتخابی برای بیماران تبدیل شود.

پروتز سیلکونی و کاربردش در سینه

شناخته شده ترین کاربرد سیلیکون، استفاده از آن در پروتزهای سینه است. از سیلیکون به به صورت گسترده به عنوان ایمپلنت یا پروتز سینه برای انجام عمل جراحی پستان استفاده می شود. پروتز های سینه، به ایمپلنت هایی اطلاق می شود که در زیر بافت پستان یا عضله قفسه سینه قرار می گیرند، پروتز سیلیکونی به افزایش اندازه سینه یا به بازسازی آن در خانم ها کمک می کند.
پروتزهای سینه معمولا به صورت مایع سالین یا ژل سیلسکون هستند. حداقل پوشش دور هر دوی این پروتز های سینه، از سیلیکون ساخته شده است. مایع داخل پوسته سیلیکونی می تواند سالینی یا سیلیکونی باشد.

صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

یکی از انواع پروتز هایی که در جراحی پروتز سینه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد پروتز سیلیکونی می باشد ، در این مقاله در رابطه با پروتز سیلیکونی توضیحاتی داده می شود تا افرادی که متقاضی جراحی پروتز سینه هستند در رابطه با پروتزی که قرار است در بافت سینه آن جایگذاری شود اطلاعات لازم را بدست آورند .
پروتز سیلیکونی بدلیل مزایای بسیاری که دارد امروزه بیشتر از دیگر پروتز های سینه مورد استفاده قرار می گیرد .

این نوع از پروتز با ماده ای به نام سیلیکون که به بافت طبیعی سینه بسیار شبیه است تشکیل شده است، پروتز های سیلیکونی به شکل قطره اشکی و گرد هستند ، افرادی که می خواهند فرم طبیعی در سینه هایشان ایجاد شود، می توانند از پروتز های سیلیکونی که به شکل قطره اشک هستند و قسمت بالای ان باریک تر از قسمت پایینی است استفاده نمایند و افرادی که می خواهند بعد از جراحی پروتز سینه فرم بسیار برجسته و گردی در سینه های آن ها ایجاد گردد می توانند از پروتز های سیلیکونی به شکل گرد استفاده نمایند ، این نوع از پروتز ها شکلی شبیه نیم کره دارند که فرم بسیار زیبایی را در سینه ها ایجاد می کند. پروتز سالینی یکی دیگر از انواع پروتز هایی سینه می باشد که امروزه دیگر از این پروتز استفاده نمی شود ، پروتز های سالینی ترکیبی از آب و نمک استریل شده است که دارای جدار سیلیکونی می باشد و از پروتز های سیلیکونی سفت تر می باشد.

در پلی کلینیک ارتوپدی فنی و طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ خدمات درمانی و توانبخشی در مشکلات و بیماریهای پا و زانوها ، ستون فقرات، دست و اندام فوقانی و ... همچنین نوار عصب و عضله ، اسکن کف پا و تجویز و ساخت انواع بریس ، کفش و کفی طبی به مراجعه کنند گان گرامی ارائه می گردد.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

نحوه صحیح شستشوی سر و شامپو زدن

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

بیماری فیبروکیستیک پستان

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

پیلینگ شیمیایی پوست چیست و باید توسط چه کسی انجام شود؟

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

رادیوگرافی فک و گونه برای تشخیص شکستگی

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

سوالات رایج در مورد کاشت مو

دکتر حمید وحیدی [ متخصص پوست و مو ]

بوتاکس و زیبایی

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

راه های درمان و پیشگیری از كهير

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

انواع بیماری دیسک کمر و روش های درمان آن

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

این رفتارها قوه شنوایی را تهدید می کند

دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت