دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان

پستان فرعی یا اضافی چیست چه خطراتی دارد و چگونه درمان میشود؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.com
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031

شاید تصور وجود نوک سینه اضافی یا بافتی شبیه پستان در ناحیه ای غیرمعمول مثل زیر بغل برایتان عجیب باشد؛ اما این وضعیت تحت عنوان پستان فرعی یا پستان اضافی یکی از ناهنجاری های مادرزادی شایع است که بسیاری از افراد، به ویژه خانم ها، بدون آگاهی از ماهیت آن با نگرانی به پزشک مراجعه می کنند. این برآمدگی ها که گاه با درد، حساسیت یا حتی ترشح شیر همراه هستند، می توانند علاوه بر دغدغه های ظاهری، نشانه ای از وجود بافت پستانی فعال باشند. در این مقاله به طور کامل به علل، علائم، انواع ظاهری و روش های درمان از جمله جراحی پستان فرعی پرداخته ایم.

آنچه در این مطلب میخوانید

پستان اضافی چیست؟

منظور از پستان فرعی یا اضافی وضعیتی است که در آن یک یا چند پستان اضافی وجود داشته باشد. این عارضه که با پستان اضافی در بدن همراه است به عنوان بیماری پلی ماستی یا پلی تیلیا نیز شناخته می شود. این یک بیماری مادرزادی که در آن بسیاری از خانم ها برآمدگی در یک یا دو سمت زیر بغل خود دارند که نگرانشان می کند و یا از نظر زیبایی و لباس ناراحت کننده است. ممکن است در زمان شیردهی بزرگ شده و حتی ترشح شیر کند. در پستان اضافی یا فرعی مانند پستان اصلی خانم ها در زمان عادت ماهیانه ممکن است درد ایجاد شود و آن هم به دلیل تغییر در میزان هورمون های زنان در این دوره است، بنابراین پستان فرعی منجر به ایجاد درد مازادی نخواهد شد.
پستان فرعی می تواند نشانه نقص مادرزادی سینه و توده پستانی بدخیم باشد، که این مورد نادر است. به طور مثال ژن اسکارامانگا، ژنی است که باعث ایجاد پستان فرعی می شود و همچنین ممکن است علت اصلی سرطان سینه شود.

انواع خاصی از پستان های فرعی مانند پلی تیلیا یا نوع ششم با بیماری های کلیوی مختلف مرتبط است و همچنین می تواند با سرطان سلول های کلیه نیز مرتبط باشد.
به همین جهت در صورت وجود هرگونه تغییرات مرتبط با پستان باید با پزشک در میان بگذارید. پستان فرعی می تواند اندازه های گوناگونی داشته باشد و اندازه آن در هر فرد ممکن است متفاوت باشد و اغلب موارد به دلیل ظاهر نامناسب و یا مزاحمت، نیاز به جراحی پیدا می کند که در ادامه به آن می پردازیم.

انواع پستان اضافی از نظر شکل ظاهری

پستان های اضافی دارای شکل ظاهری گوناگونی هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت:

  1. پلی ماستیا: در این شکل، سینه دارای آرئول ( نوک سینه که قهوه ای رنگ است) می باشد و در حقیقت در دسته ی یک سینه کامل بشمار می رود.
  2. سینه فرعی بدون آرئول: در این نوع، سینه به صورت کامل است اما آرئول ندارد و به همین دلیل چون بافتی شبیه به سینه بدون قسمت قهوه ای رنگ است، خانم ها معمولا آن را با توده ای سرطانی اشتباه می گیرند.
  3. آرئول بدون وجود سینه: در این گروه، ناحیه آرئول در اطراف زیر بغل دیده شده اما بافتی مشابه سینه مشاهده نمی شود و در واقع اصلا وجود ندارد.
  4. نوک سینه بدون بافت اصلی: در این طبقه بندی، نوک سینه وجود داشته اما ناحیه آرئول بافت سینه وجود ندارد. گاه افراد این سینه فرعی را با خال های گوشتی نیز اشتباه گرفته و برای معاینات دیر اقدام می نمایند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: علت تغییر شکل نوک پستانها

تفاوت پستان طبیعی و پستان فرعی

ویژگی پستان طبیعی پستان فرعی (اضافی)
محل قرارگیری روی قفسه سینه زیر بغل، شکم، کشاله ران یا روی خط شیر
ساختار داخلی غدد شیردهی، نوک و هاله پستان غده، گاهی نوک پستان یا هاله نیز دارد
عملکرد تولید شیر در دوران شیردهی معمولاً بدون عملکرد، گاه با ترشح
زمان رشد از دوران بلوغ یا بارداری مادرزادی؛ از دوران جنینی باقی می ماند
خطرات احتمالی معمولاً بی خطر درد، التهاب، کیست یا توده مشکوک
نیاز به درمان نیاز به درمان ندارد در صورت علامت دار بودن یا دلایل زیبایی

علت و علائم پستان اضافی

بافت اضافی پستان یک تنوع رشدی رایج در آناتومی انسان است. رشد سینه در حدود هفته چهارم بارداری شروع می شود، با دو خط موازی بافت غده ای به نام خط شیر (یا برآمدگی پستانی) که از کمی فراتر از ناحیه زیر بغل، پایین سینه و شکم، به ناحیه کشاله ران کشیده شده و در نزدیکی کشاله ران در انتهای آن به پایان می رسد.
سینه ها در نهایت از این خطوط بافت رشد می کنند و بافت باقی مانده پسرفت می کند. گاهی اوقات، یک پسرفت ناقص برآمدگی پستانی در طول رشد جنین وجود دارد و نوک سینه ها و یا بافت پستان اضافی (بدون تعداد) معمولا در امتداد این خط اما گاهی اوقات در سایر قسمت های بدن تشکیل می شود. این می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد. یک نوک پستان اضافی، آرئول یا بافت غده ای ممکن است در هر جایی از این خط وجود داشته باشد (نوک پستان بدون بافت غده ای شایع تر است).
ممکن است فرد در دوران کودکی این پستان فرعی را مشاهده نکرده باشد و دلیل آن این است که تا زمان فعال شدن غدد پستانی، پستان فرعی رشد نمی کند و تنها مانند یک برآمدگی چربی پنهان می ماند. بنابراین از علل به وجود آمدن آن می توان به اختلال تکامل مادرزادی اشاره کرد.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

درمان پستان اضافی

هنگام تعیین بهترین برنامه درمانی، عوامل زیادی از جمله سن، شدت اختلال و سلامت روانی اجتماعی در نظر گرفته می شود. جراحی یک روش درمانی برای بهبود و درمان وضعیت پستان اضافی یا فرعی در زنانی است که این عارضه برایشان ناراحت کننده است. در جراحی کیست زیر بغل با توجه به میزان و شدت بافت پستان برنامه جراحی طراحی می شود. نحوه انجام جراحی پستان اضافی به این شکل است که در بخش بافت اضافی برشی ایجاد می شود تا مجرای تخلیه چربی اضافی فراهم شود. سپس از همین کانال چربی های اضافی خارج شده و در نهایت محل برش ها بخیه می خورد.

در صورتی که از سوی پزشک تشخیص داده شده شما دارای پستان اضافی یا پستان فرعی هستید، نگران نباشید. زیرا این عارضه بیماری نیست و به راحتی می توان به درمان آن پرداخت. روش درمان، جراحی پستان فرعی می باشد که در ادامه به توضیحاتی درباره این روش پرداخته می شود.

به نقل از وبسایت دکتر اعظم صلاتی: در مواردی که سینه سوم یا پستان فرعی بافت غددی دارد باید لیپوساکشن همزمان با جراحی انجام شود تا این بافت ها به طور کامل به بیرون منتقل شوند. در صورتی که این بافت های غددی به سمت بیرون منتقل نشوند بعد ها ممکن است که مشکلاتی برای افراد ایجاد شود.

جراحی پستان فرعی

جراحی پستان فرعی یکی از روش های رایج و مؤثر برای برداشتن بافت اضافی سینه است که معمولاً در نواحی زیر بغل یا مسیر خط شیر ظاهر می شود. این بافت اضافه ممکن است شامل غدد شیردهی یا حتی نوک سینه اضافی باشد و در برخی افراد باعث ناراحتی جسمی، درد، یا احساس سنگینی شود. همچنین برخی افراد به دلیل ظاهر نامناسب این برجستگی، دچار کاهش اعتمادبه نفس می شوند.

این جراحی معمولاً به صورت سرپایی یا با بستری کمتر از یک روز انجام می شود و دوران نقاهت آن نیز کمتر از ۵ روز است. در طی عمل، بافت اضافی به طور کامل برداشته می شود و در صورت وجود نوک سینه اضافی، آن هم حذف خواهد شد. افرادی که به دلایل زیبایی یا ناراحتی فیزیکی به دنبال رفع این مشکل هستند، می توانند با مشورت پزشک متخصص بهترین گزینه درمانی را انتخاب کنند.

جراحی پستان

جمع بندی و نتیجه گیری
پستان فرعی یا نوک سینه اضافی اگرچه یک ناهنجاری مادرزادی خوش خیم است، اما می تواند به دلایل ظاهری یا فیزیکی برای برخی افراد آزاردهنده باشد. خوشبختانه، جراحی پستان فرعی روشی ساده، مؤثر و کم عارضه برای رفع این مشکل محسوب می شود و اغلب افراد پس از آن احساس راحتی و رضایت بیشتری از ظاهر خود دارند. اگر در ناحیه ای مانند زیر بغل یا امتداد خط شیر متوجه برجستگی غیرعادی شده اید، بهتر است آن را با یک پزشک متخصص در میان بگذارید تا در صورت نیاز، اقدام درمانی مناسب انجام شود.

اگر احساس می کنید بافتی غیرعادی مانند پستان فرعی یا نوک سینه اضافی در بدن شما وجود دارد، جای نگرانی نیست. دکتر محمدرضا حکیمیان با تجربه تخصصی در جراحی های زیبایی و اصلاح ناهنجاری های پستان، آماده است تا شما را در مسیر تشخیص و درمان دقیق همراهی کند.
📍 برای مشاوره حضوری و بررسی وضعیتتان، همین حالا از طریق لینک نوبت دهی دکتر محمدرضا حکیمیان اقدام نمایید.
📞همچنین می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 031 36294896 اقدام فرمایید.

نسخه اصلی مطلب پستان فرعی یا اضافی چیست چه خطراتی دارد و چگونه درمان میشود؟ را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
هرآنچه در مورد بیماری زونا باید بدانیددکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
آیا کمبود آهن در بدن باعث ریزش مو میشود؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
درمان زگیل تناسلی یا وارت؛ از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
با تزریق فیلر خط اخم خوشروتر دیده شویددکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
التهاب مثانه یا سیستیتدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
نوع فعالیت مراکز رادیولوژی سونوگرافىدکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
درد عضلات شست دست در اثر تنوسینوویت دکوروندکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
تفاوت زن و مرد در برخورد با روابط جنسیدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت