روشهای رفع و درمان تیرگی زیر بغل
دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drsoleimani.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین تلفن مطب : 36290689 - 031
یکی از مشکلات رایج پوستی در بین بانوان و آقایان، تیره شدن پوست زیر بغل است. تیرگی برخی از نقاط بدن اغلب اوقات در نتیجه تولید طبیعی رنگدانه ی پوست به نام ملانین است که بیش از حد در برخی نواحی بدن تولید می شود. این تغییر رنگ بر خارجی ترین لایه پوست تأثیر می گذارد و موجب ایجاد نواحی سیاه و تیره می گردد. این تیرگی ها اعتماد به نفس افراد را تحت الشعاع قرار می دهد. روش های مختلفی جهت درمان این مشکل وجود دارد. زیر بغل تیره یک مشکل بسیار رایج و معمول است. علل زیادی وجود دارند که می توانند باعث ایجاد زیر بغل تیره شوند. اگر تیرگی زیر بغل باعث احساس بدی در شما می شود به عنوان اولین اقدام، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا پس از علت یابی، راهکار درمانی مناسبی برای این مشکل پیدا کنید.
توصیه می شود برای تشخیص و رفع مشکلات و بیماری های پوستی ، همچنین روشهای مراقبت تخصصی از پوست ، به پزشکان پوست و مو مراجعه نمایید. دکتر محسن سلیمانی در اصفهان می توانند در این زمینه به شما مشاوره داده و کمک نمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات کامل در این زمینه و رزرو نوبت، با شماره تلفن 36290689-031 تماس حاصل فرمایید.
علل تیرگی زیر بغل
تیرگی زیر بغل یک وضعیت ناخوشایند است که به دلایل متعددی در سنین مختلف ایجاد می شود. در ادامه به اصلی ترین عوامل مؤثر اشاره می کنیم:
- ژنتیک: ممکن است تیرگی زیر بغل مانند هر تغییر پوستی دیگر، بر اثر عوامل ژنتیکی اتفاق افتد. برخی از افراد به صورت وراثتی پوست تیره ای دارند. به طور کلی پوست قسمت هایی از بدن مانند زیر بغل، کشاله ران و سر زانوها نسبت به سایر قسمت ها ظاهر تیره تری دارند.
- سلول های مرده: سلول های سطح پوست همواره در حال تکثیر و جایگزین شدن هستند. انباشت سلول های مرده در سطح پوست، موجب می شود پوست تیره به نظر برسد. انجام لایه برداری و حذف سلول مرده تأثیر بسیار زیادی در روشن سازی زیر بغل دارد.
- اصطکاک و سایش: لباس های بسیار تنگ سبب افزایش اصطکاک پوست با پارچه لباس و درد نهایت تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری های پوستی: برخی از بیماری های پوستی مانند آگانتوزیس نیگریکانس سبب افزایش پیگمنت ها و رنگدانه های پوستی می شوند.
- برخی از محصولات بهداشتی: اکثر افراد به صورت روزانه از محصولات ضد تعریق استفاده می کنند. مواد به کار رفته در ساخت انواع دئودورانت و ضدتعریق ها به مرور زمان موجب تیرگی زیر بغل می شوند.
- بیماری: برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت موجب تیرگی زیر بغل می شوند. بر اساس آخرین مطالعات محققان دریافتند که انسولین مصرف شده توسط بیماران مبتلا به دیابت با رنگدانه های پوستی تداخل پیدا کرده و سبب تیره شدن پوست این افراد می شود.
- سرطان: تیرگی ناگهانی پوست یکی از نشانه های سرطان است. ممکن است غدد سرطانی در قسمت های مختلفی از بدن رشد و تکثیر پیدا کنند. تغییرات ناشی از بیماری سرطان، بر ارگان های مختلف مانند کبد تأثیر گذاشته و در نهایت با افزایش رشد سلول های رنگدانه ای، سبب تیرگی پوست می شود.
- رنگدانه های موجود در زیر بغل: در سطوح پوست سلول های خاصی به نام رنگدانه وجود دارند. معمولاً شدت و سرعت تکثیر رنگدانه ها در برخی از قسمت های بدن بیشتر است. به همین دلیل رنگ پوست نواحی مختلفی مانند زیربغل نسبت به سایر مناطق بدن تیره تر به نظر می رسد.
- عوامل هورمونی: اختلالات هورمونی، سبب بروز عوارض جانبی مانند تیرگی پوست، جوش پوستی و... می شوند. برای مثال افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند معمولاً در برخی نواحی بدن پوست تیره تری دارند.
- عفونت: عفونت به معنای رشد و تکثیر باکتری است. سوخت و ساز کورینه باکتریوم، در این ناحیه، موادی آزاد می کند که این مواد سبب تیرگی پوست زیربغل می شوند

علاوه بر عوامل ذکر شده موارد دیگری در تیرگی پوست زیر بغل تأثیرگذار هستند که به آنها اشاره می کنیم:
- تعریق بیش از حد
- استفاده مکرر از ژیلت و تیغ های کند
- عدم رعایت بهداشت
- اختلالات هورمونی
- مصرف دارو
- مصرف سیگار
- التهاب
- اضافه وزن
درمان تیرگی زیر بغل
درمان با کرم و دارو
کرم های شیمیایی یکی دیگر از روش های غیر کلینیکی و مؤثر در رفع تیرگی زیر بغل، محسوب می شوند. ممکن است در برخی افراد کرم های شیمیایی سبب بروز حساسیت شوند، بنابراین جهت جلوگیری از هرگونه حساسیت و عوارض جانبی، درمان های شیمیایی را با مشورت پزشک آغاز کنید.
- کرم های رتینوئید: تری تینوئین (Tretinoin) به عنوان اولین روش درمان دارویی شناخته می شود؛ و در صورت استفاده منظم سبب سفید سازی زیر بغل خواهد شد.
- کرم های لایه بردار: این کرم ها با داشتن مواد شیمیایی سبب حذف سلول های مرده پوست و در نتیجه رفع سیاهی زیربغل می شوند
- کرم Calcipotriene: این کرم حاوی ویتامین D است. Calcipotriene به صورت موضعی سبب کاهش رنگدانه های پوستی می شود.
روش های کلینیکال رفع تیرگی زیر بغل
این روش ( میکرونیدلینگ ) شامل استفاده از یک قلم الکترونیکی است كه با استفاده از سوزن های متعدد سوراخی عمودی در پوست ایجاد کرده و به نتایج جوانسازی پوست بهینه، حفظ انسجام اپيدرمي و کاهش زمان از کارافتادگی منجر می شود. عملكرد ارتعاشی خودکار قلم سرعت نيدلينگ پوست، اثربخشی و جذب محصولات را افزایش داده و در عین حال موجب کاهش درد و ناراحتی ناشی از درمارولر می شود. سوزن های درماپن به سطح داخلي پوست شما نفوذ كرده و ترميم پوست از داخل به خارج را تسریع می کنند. این درمان تولید کلاژن توسط بدن را تحریک کرده و موجب کاهش ظهور خطوط ريز و چین وچروک ها، ناصافی های سطح پوست، پيگمانتاسيون سطحی، اسكارهايي چون اسکار آکنه یا آبله مرغان، ترک های بدن و افتادگی پوست می شود.
سفید کردن پوست زیر بغل و کشاله ران به کمک روش میکرودرم ابریژن در بهبود رنگ کلی و بافت پوست بسیار مؤثر است. در این روش درمانی از یک وسیله مخصوص برای سایش بالاترین لایه پوست استفاده می گردد. میکرودرم علاوه بر شروع فرایند ترمیم، میزان کلاژن پوست را افزایش داده در نتیجه پوست سفت تر و محکم تر می شود.
یکی دیگر از گزینه های درمانی برای سفید کردن پوست زیر بغل از بین بردن مو از زیر بغل از طریق لیزر موهای زائد است. در تمام افراد با یک بار از بین بردن فولیکول های مو ، نیاز به رفع مو به طور منظم از بین می رود. چون اپیلاسیون می تواند پوست افراد حساس را تحریک کند و آن را قرمز و ناهموار و ناصاف کند.
درمان با لیزر به طور خاص برای سفید کردن نواحی مانند زیر بغل، آرنج و زانو استفاده می شود. نور لیزر منطقه آسیب دیده پوست شما را هدف قرار می دهد تا سلول های مرده پوست و رنگدانه ها را از بین ببرد و موجب سفید و روشن کردن این نواحی شود. در طی روند درمان، زیر بغل شما کاملاً تمیز می شوند و سپس مقدار کمی از پرتوهای لیزر روی منطقه آسیب دیده اعمال می شوند. این پرتوها موجب درمان رنگدانه ها و سلول های آسیب دیده برای بهبود ظاهر پوست و سفید کردن آن به کار می روند. لیزر با از بین بردن لایه بیرونی پوست (اپیدرم) باعث کاهش سیاهی زیر بغل می شود و در عین حال با گرم کردن لایه زیرین پوست (درم) رشد کلاژن پوستی جدید را تحریک می کند. همزمان با درمان سیاهی و تیرگی، پوست جدیدی که شکل می گیرد، صاف تر، سفت تر و روشن تر است.
آی پی ال تکنیکی است که در آن پالس های نوری شدید بر روی پوست ساطع می گردد تا بدون داشتن دوره بهبودی فرایند تولید کلاژن تحریک، لکه های تیره روی پوست مورد هدف قرار گیرد و پوست زیر بغل روشن تر و درخشان تر شود. با یکدست شدن بافت های پوستی غیریکنواخت، پوست شاداب تر و نرم تر می شود. این روش کاملاً بدون درد و درمان سریعی برای رفع تیرگی زیر بغل است.
پیشگیری از تیرگی و سیاهی زیربغل
- لباس های نخی و کتانی بپوشید.
- عدم استعمال اسپری های ضدتعریقی که حاوی آلومینیوم کلرید هستند.
- عدم استفاده از کرم های مو بر و تیغ ( توصیه به اپیلاسیون می شود).
- پرهیز از تماس مستقیم با مواد شیمیایی قوی (مثل عطرها و موادبودزدا ).
- هرگز از موچین برای از بین بردن موهای زائد استفاده نکنید.
- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.

عواض درمان تیرگی و سیاهی زیر بغل
- التهاب و قرمزی
- خارش
- احساس سوزش
- پوسته پوسته شدن پوست
تکنیک های مورد استفاده برای روشن کردن پوست گاهی اوقات می تواند عوارض جدی مانند موارد زیر داشته باشد:
- بدتر شدن رنگدانه های پوست
- از دست دادن رنگدانه
- زخم
- عفونت پوست
کلینیک تخصصی بهین در اصفهان از تکنیک پیشرفته و نوین لیزرتراپی پس از کاشت مو استفاده میشود. بدین منظور از دستگاه لیزری استفاده می شود که به طور اختصاصی به همین منظور ساخته شده است و پرتوهای درمانی لیزر کم توان (لیزر سرد) را به طور مستقیم به سر می تاباند. در این مجموعه لیزرتراپی روشی موثر برای درمان ریزش مو نیز شناخته می شود. همچنین در صورتی که شما دچار ریزش مو و یا کم پشت شدن به علت های مختلف هستید، لیزرتراپی می تواند به شما در بازگرداندن موها و اعتماد به نفستان کمک کند. علاوه براین در کلینیک بهین اصفهان، روشهای دیگری نیز مانند مزوتراپی و پی آر پی برای درمان ریزش مو و پرپشت شدن مو وجود دارد. جهت کسب اطلاعات کامل در زمینه روشهای درمان ریزش مو و رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689-031 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید
دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-10-21تاریخ بروز رسانی : 1401-10-30 کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-09-30تاریخ بروز رسانی : 1401-10-10 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-06-30تاریخ بروز رسانی : 1401-07-03 کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-05-16تاریخ بروز رسانی : 1401-05-23 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-04-19تاریخ بروز رسانی : 1401-04-21 دکتر فاطمه عندلیب[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-04-10تاریخ بروز رسانی : 1401-04-12 دکتر فاطمه عندلیب[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-03-28تاریخ بروز رسانی : 1401-03-29 دکتر فاطمه عندلیب[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-03-22تاریخ بروز رسانی : 1401-03-24 دکتر جمال الدین حسن زاده[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-02-19تاریخ بروز رسانی : 1401-10-21 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-02-03تاریخ بروز رسانی : 1401-02-05 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-01-09تاریخ بروز رسانی : 1401-01-10 دکتر هما فاتحی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1400-11-24تاریخ بروز رسانی : 1400-11-27 کلینیک پوست ارکیده[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-11-15تاریخ بروز رسانی : 1400-11-17 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-10-06تاریخ بروز رسانی : 1400-10-09 دکتر هما فاتحی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1400-07-11تاریخ بروز رسانی : 1400-07-12 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-06-10تاریخ بروز رسانی : 1400-07-22 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-03-05تاریخ بروز رسانی : 1400-03-07 شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین[ پرتال اطلاع رساني ]تاریخ انتشار : 1400-02-17تاریخ بروز رسانی : 1401-11-01 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-01-19تاریخ بروز رسانی : 1400-01-24 شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین[ پرتال اطلاع رساني ]تاریخ انتشار : 1398-05-02تاریخ بروز رسانی : 1401-11-03