دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

ضعف ساق پا به چه علت است؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

ضعف پا می تواند به عنوان بخشی از احساس کلی ضعف در بدن و در یک یا هر دو پا ایجاد شود. ضعف واقعی هنگامی رخ می دهد که ماهیچه ها قدرت خود را از دست بدهند؛ اما افراد غالباً وقتی عضلات آنها ضعیف می شود احساس بیماری یا خستگی می کنند. در این موارد عملکرد عضلات به طور واقعی از بین نمی روند. بروز ناگهانی ضعف ماهیچه ها می تواند نشانه سکته مغزی، یک وضعیت خطرناک باشد که در آن بخشی از مغز از اکسیژن محروم می شود؛ اما یکی از شایع ترین علل ضعف پا و مهمترین دلایل آن، سیاتیک است. یکی از شایع ترین علل ضعف پا بیماری های عصبی و عضلانی مانند میاستنی گراویس و اسکلروز متعدد می باشد. اگر ضعف پاهای شما همچنان ادامه دارد یا باعث نگرانی شما شده است، سریعاً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. فردی که در پاهای خود ضعف دارد، ممکن است درد پا، گرفتگی و ناراحتی نیز داشته باشد. اگر فردی گاهی پاهای خسته داشته باشد، ممکن است با استراحت یا حرکت آرام بتواند علائم را به راحتی برطرف کند. اگر این سنگینی علائم اضافی را به همراه داشته باشد، از حد معمول خارج شود و علت مشخصی نداشته باشد، ممکن است در نتیجه شرایطی باشد که نیاز به درمان دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

در پلی کلینیک ارتوپدی فنی، طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ خدمات درمانی و توانبخشی در مشکلات و بیماریهای پا و زانوها ، ستون فقرات، دست و اندام فوقانی ، بیماریهای نورولوژیک مغز و ... همچنین نوار عصب و عضله ، اسکن کف پا و تجویز و ساخت انواع بریس ، کفش و کفی طبی ، ودرمان با روشهایی مانند طب سوزنی به مراجعه کنندگان گرامی ارائه می گردد. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.

علت ضعف رفتن و درد ساق پا

در اینجا برخی از دلایل احتمالی ضعف پا ذکر شده است:

ورزش بیش از حد

احساس ضعف در پاها پس از ورزش شدید می تواند امری طبیعی باشد، به خصوص هنگامی که فرد بیش از حد معمول تمرین می کند. بدون استراحت مناسب، عضلات، از جمله عضلات پایین بدن، قادر به بهبود مناسب نیستند. تمرین بیش از حد و سنگین یا بدون استراحت مناسب ممکن است منجر به احساس خستگی و سنگینی پاها شود. استراحت مناسب احتمال بروز مشکلات جسمی و فشارهای روانی بدن را کاهش می دهد. افرادی که تمام روز را می ایستند در معرض علائم مربوط به پا قرار دارند، از جمله پاهای خسته و ضعف پا. در صورت امکان، این افراد برای استراحت به پاها و جلوگیری از استفاده بیش از حد، باید مدام استراحت کنند.

کم تحرکی

حرکت محدود همچنین می تواند باعث ضعف پا شود. افرادی که تمام روز می نشینند یا از ورزش دور هستند، ممکن است در پاهای خود احساس ضعف کنند. از سرگیری فعالیت یا استراحت برای ایستادن و راه رفتن در طول روز می تواند کمک کند.

ضعف ساق پا

سندرم پای بی قرار

افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار احساس ناخوشایندی مانند درد، ضربان و تمایل به حرکت دادن این اندام ها در پای خود دارند. این وضعیت اغلب در شب رخ می دهد و خواب را مختل می کند. حرکت دادن پاها می تواند باعث تسکین موقت و رفع ناراحتی شود.

گرفتگی

ورزش زیاد یا کشش ناکافی عضلات می تواند منجر به گرفتگی در پاها شود. گرفتگی می تواند از یک تیک کوچک تا درد شدید متغیر باشد و پاها احساس ضعف و سنگینی می کنند. افرادی که گرفتگی عضله دارند باید تا زمان رفع آن استراحت کنند. اگر گرفتگی ادامه پیدا کرد یا به طور مکرر اتفاق می افتد، باید به دنبال کمک پزشکی باشید.

واریس

افراد مبتلا به واریس ممکن است پاهای سنگین و خسته ای را تجربه کنند. مبتلایان به این بیماری دارای رگ هایی هستند که خون را به اندازه کافی گردش نمی دهد. وقتی خون به درستی گردش نکند، شروع به جمع شدن می کند و باعث تورم رگ ها می شود.

هیپوکالمی

وقتی فردی پتاسیم کمی داشته باشد، ممکن است دچار هیپوکالمی شود که می تواند باعث موارد زیر شود:

  1. ضعف
  2. گرفتگی عضلات
  3. یبوست
  4. خستگی
  5. تشنگی بیش از حد و نیاز به دفع ادرار
  6. برخی از داروها ممکن است باعث هیپوکالمی شوند. پزشک می تواند علت وجود داروها یا بیماری زمینه ای را بررسی کند.

افراد مبتلا به نارسایی مزمن وریدی رگ ها و دریچه های ضعیفی دارند که منجر به گردش خون کم می شود. مبتلایان به این بیماری ممکن است دچار ضعف پا، تورم و واریس شوند. محققان ایستادن طولانی مدت مانند کار را با افزایش خطر نارسایی مزمن وریدی مرتبط دانسته اند؛ زیرا ایستادن باعث تورم رگ های بدن می شود.
سایر عوامل خطر نارسایی مزمن وریدی شامل موارد زیر است:

بارداری می تواند باعث تورم پا شود که می تواند ناراحت کننده باشد و منجر به ضعف در قسمت پایین بدن شود. تورم پا نتیجه این موارد است:

افراد چاق ممکن است پاهایی ضعیف و سنگین را تجربه کنند. وزن اضافه شده به مفاصل، تاندون ها و عضلات پایین تنه فشار وارد می کند. قدرت عضلانی پاها در افراد مبتلا به چاقی کمتر از سایر افراد است. این کمبود قدرت نسبی باعث احساس ضعف و خستگی در عضلات پا می شود.

بیماری شریان محیطی یک بیماری مرتبط با گردش خون است که بر رگ ها و عروق بدن تأثیر می گذارد. علائم از زمانی شروع می شود که چربی عروق را مسدود کرده و جریان خون را مسدود می کند. علائم بیماری شریان محیطی، از جمله اندام خسته و عضلات دردناک، در پاها شایع است؛ زیرا بیماری شریان محیطی می تواند گردش خون در قسمت پایین بدن را محدود کند.

افراد مبتلا به بیماری ام اس معمولاً دچار خستگی عضلانی از جمله ضعف در پاها می شوند. ضعف مولتیپل اسکلروزیس به دلیل اختلال در سیگنالینگ اعصاب بین مغز و عضلات رخ می دهد.

علائم ضعف پا

ضعف پا ممکن است با علائم دیگری که در پا مؤثر است، همراه باشد از جمله:

ضعف پا ممکن است علائم مرتبط با سایر سیستم های بدن از جمله:

تشخیص علل اصلی ضعف در ساق پا

چنانچه بدون هیچ دلیل و علت خاصی دچار ضعف پا شده باشید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک در مورد مدت زمانی که دچار ضعف پا شده اید و همچنین عضلاتی که تحت تأثیر قرار گرفته اند از شما سؤال خواهد کرد. همچنین، پزشک در مورد علائم و سابقه پزشکی شما نیز سؤال خواهد کرد. پزشک موارد زیر را نیز بررسی خواهد کرد:

  1. واکنش یا رفلکس های شما
  2. حواس شما
  3. تون عضلانی

در صورت لزوم، ممکن است پزشک یک یا چند مورد از آزمایشات زیر را نیز انجام دهد:

  1. سی تی اسکن یا ام آر آی برای بررسی ساختار درونی بدن
  2. آزمایشات عصبی برای تعیین سلامت اعصاب شما
  3. الکترومیوگرافی (EMG) برای ارزیابی سطح فعالیت عصبی شما
  4. آزمایش خون برای بررسی هر گونه عفونت یا مسائل دیگر

درمان درد و ضعف ساق پا

درمان ها برای درمان علائم ثانویه مانند فقرآهن که باعث ضعف پا شده است انجام میشود و در صورتی که مصرف بعضی از داروها باعث ایجاد عوارض جانبی چون ضعف پا میشوند باید داروها به وسیله پزشک تغییر داده شود. اگر چه اکثر افرادی که دچار ضعف پا میشوند از نوع خفیف آن است. درصورتیکه ضعف پا به صورت خفیف باشد هیچ درمانی نیاز ندارد. درصورتی که علائم باعث آزار فرد شد موارد زیر توصیه میشود:

تزریق

درمان ها اولیه با تزریق فولیک اسید در طول 3 هفته انجام میشود. در اکثر افراد بعد از تزریق فولیک اسید علائم ضعف ماهیچه ها بهبود می یابد. مصرف مکمل های خوراکی مانند ویتامین نمیتواند مانند تزریق فولیک اسید مؤثر باشد.

رژیم غذایی

تغذیه و اصلاح سبک زندگی هم میتواند باعث کاهش علائم سندروم ضعف پا شود. غذا هم باید از لحاظ ایجاد حساسیت تست شوند تا از ایجاد ضعف ساق پا جلوگیری شود. میزان آهن موجود در بدن هم باید کنترل شود و در صورت کمبود آن، با مصرف قرص این کمبود جبران شود. زمانیکه جریان خون در بدن باعث ایجاد ضعف در پا باشد تزریق درون رگ مخصوصاً تزریق پلاکت برای بهبود جریان خون انجام میشود.

 آدرس صفحه اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

تزریق کورتیزول

تحقیقات دیگری نشان میدهد که کاهش هورمون کورتیزول در هنگام عصر و در ساعات اولیه شب باعث ایجاد ضعف پا میشود. تزریق کورتیزول در دوزهای پایین میتواند باعث جبران کورتیزول شود و ضعف پا کاهش می یابد.

داروها

تمرینات ورزشی

شواهد زیادی وجود دارد که حاکی از این مورد است که انجام تمرینات منظم در طول روز میتواند باعث کاهش علائم ضعف رفتن ساق پا و کاهش حرکات ساق پا که هنگام خواب باعث برهم زدن خواب میشود شود.

در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر بیژن فروغ از روشهای غیر جراحی و مناسبی برای درمان یا بهبود انواع کمر درد، از جمله کمر درد بارداری استفاده می شود. از جمله آنها می توان به تجویز بریس، استفاده از لیزر درمانی ، فیزیوتراپی و ورزش درمانی ، درمان دستی، طب سوزنی و ... اشاره نمود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠ اقدام فرمایید.


کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

جوان سازی پوست با هایفو و آر اف

دکتر حمید وحیدی [ متخصص پوست و مو ]

دردهای سرطانی شکم

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

کنترل وزن در ورزشکاران

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

ساک حاملگی کلابه و سایز آمبریو کوچک یعنی چه؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

چگونه با قطع ماینوکسیدیل ریزش مو نداشته باشیم؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

راه هاي پيشگيری از موخوره

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بررسی علت و روش های درمان ورم و گرفتگی پا در بارداری

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درمان و علت قفل شدن زانو هنگام بلند شد و راه رفتن

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

چرا باید از موها در برابر نور آفتاب محافظت کنیم؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت