شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

اثرات مضر رنگ مو

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

من به تغییر رنگ مو علاقه زیادی دارم ومرتب رنگ موهایم را عوض می کنم می خواستم بدانم رنگ کردن مو هرچند وقت به چند وقت مناسب تر است ؟
منظور شما احتمالا رنگ های دائمی اکسیداسیون یا بلیچ است زیرا رنگهای دیگر دوامشان طولانی نیست . این رنگها باید به فواصل سه هفته یکبار ویا هر چهار هفته یک بار مصرف شوند , زیرا مو , ماهانه حدود 1 تا 5/1 cm رشد می کند واین فواصل باید با رشد مو مناسب باشند تا قسمتهای تازه رشد یافته مو نیز پوشیده شوند . استفاده زیاد از رنگهای دائمی اکسیداسیون و مخصوصا بلیچ ممکن است به مو آسیب رسانده وآنرا شکننده نماید وشکستن مو منجر به ریزش آن می گردد .
سعی کنید رنگ موهایتان را زود به زود ویا با رنگهای قوی بخصوص در خانه عوض نکنید . اگر رنگ مویتان مشکی تیره بوده ومی خواهید آن را بلوند روشن کنید , این کار را توسط آرایشگر حرفه ای انجام دهید .

رنگ های اکسیداسیون دائمی , رایج ترین رنگ موهای مصرفی سالنهای آرایشی ویا با کاربرد شخصی هستند وتنها فرآورده هایی می باشند که واقعا مدت زمان طولانی دوام می آورند . این رنگ ها به صورت سری کاملی از رنگ های طبیعی از بلوند روشن تا سیاه براق تولید می شوند . ونیز تنها فرآوردهایی هستند که حتی تیره ترین رنگ را نیز روشن می کنند . در این رنگ واژه ها اکسیداسیون به این دلیل به کار می رود که رنگ نهایی مو , با واکنش اکسیداسیون انجام می گیرد . فرآورده باید بلافاصله قبل از مصرف با یک ماده اکسید کننده یا Developer مخلوط شود وواکنش شیمیایی اکسیداسیون , درمو انجام گیرد . بدینترتیب مخلوط رنگ در مو نفوذ کرده , آثار کم وبیش دائم به جا می گذارد .

به این فرآورده بعضی وقت ها Amino dyes یا para dyes نیز می گویند زیرا حاوی پارافنیل اندیامین یا موادی خیلی نزدیک به آن هستند که مانند مواد رنگی باید اکسیده شوند . در ترکیب اینها ممکن است موادی به کار رود که باعث نفوذ سریع رنگ به بدنه مو گردیده , موجب دوام فرآورده شده , خاصیت کاندیشنری به آن دهند . پارافنیلن دیامین همان «PPD» است که روی بستهبندی دو سوم رنگ موها نوشته شده و نوع حساسیتی که در استفاده از رنگ موی حاوی این ماده ایجاد میشود، به صورت تاول روی پوست صورت، به خصوص درناحیه خط رویش موها، بروز میکند.
PPD مادهای است که باعث آسیبهای جدی به پوست میشود و به همین دلیل در قرن 20 میلادی ، به دلیل افزایش این مشکل، مصرف این ماده در ترکیبات آرایشی مو در کشورهای آلمان، سوئد و فرانسه ممنوع شد.

بر اساس تحقیقی که توسط متخصصان امراض پوستی در لندن انجام شده، مشخص شد واکنش منفی پوست نسبت به PPD نه تنها در لندن، بلکه در تمام کشورهای جهان رو به افزایش است و آمار گزارش شده از میزان حساسیت به این ماده در شش سال گذشته، دو برابر شده و به 1/7 درصد رسیده است و با اینکه خطرات ناشی از مصرف این ماده به اثبات رسیده است، اما بسیاری از کارخانههای تولیدکننده محصولات مختلف رنگ مو، نسبت به این موضوع بیتوجه هستند و روی بستهبندی این محصولات، هیچ هشداری نسبت به عواقب استفاده از این مواد درج نمیکنند.

البته این مشکلات فقط برای گروه سنی جوانان پیش نمیآید و کودکان زیادی تا کنون با این مشکل دست پنجه نرم کردهاند؛ بسیاری از کودکان تحت شرایطی خاص، مجبور به رنگ کردن موهای خود میشوند. در آیین و رسوم خاصی که در برخی کشورها برگزار میشود، موی کودکان شرکتکننده در مراسم را رنگ میکنند و همین امر میتواند باعث بروز حساسیتهای پوستی در کودکان شود.
البته در حال حاضر، مقدار مشخصی PPD برای استفاده در رنگ موها و سایر محصولات اینچنینی، از سوی اتحادیه اروپا تعیین شده است و بر این اساس تولیدگنندگان این لوازم آرایشی مجازند حداکثر تا 6 درصد از PPD در تهیه مواد آرایشی استفاده کنند.

Developer معمولا 6درصد پراکسید هیدروژن ( آب اکسیژنه ) در آب یا در مخلوط کرمی است . گاهی سایر مواد اکسیدان مثل پراکسید اوره به صورت قرص یا کریستال مخلوط درآب مصرف می شوند , چون آب اکسیژنه ماده بلیچ کننده ( بیرنگ کننده ) نیز هست , می تواند برخی از رنگهای طبیعی مو را نیز در همان زمان که رنگ جدید تشکیل می شود از بین ببرد , به این جهت است که رنگ های اکسیداسیون دائمی , رنگ مو را روشن می کنند , اما اگر کسی بخواهد بیش از 2 یا 3 درجه موهایش را روشنتر کند اول برای از بین بردن رنگ طبیعی یا رنگ قبلی مو , باید آن را بلیچ کند ( pre bleach ) . رنگ ها نخست باید در یک دسته مو آزمایش شود . انجام این تست مقدماتی مهم است زیرا اگر مو صدمه دیده یا قبلا با برخی از انواع دیگر رنگ مو , رنگ شده باشد ممکن است عکس العملهای رنگی غیر قابل انتظاری رخ دهد .

فرآورده های مورد استفاده در سالنهای آرایش , بیشتر به صورت ترکیبات کرمی هستند که با روش " بخش کردن وتقسیم کردن مو " مورد استفاده قرار می گیرند . در عوارض برای مصرف خانگی اشکال شامپویی رنگ رایج تر است زیرا مصرف آنها آسانتر است . به محض مخلوط شدن Developer یا ترکیب رنگ , همه مخلوط یکباره به موها زده می شود . این نوآوری , کاربرد شخصی این رنگ ها را افزایش داده است , لکن وقتی پوشش دادن کامل موهای سفید مورد نظر باشد فرآورده های شامپویی , موهای سفید را بخوبی وکاملی اشکال کرمی پوشش نمی دهد . با روش «بخش کردن وتقسیم کردن مو » بهتر است از ترکیبات کرمی استفاده شود .
امروزه اکثر فرآورده های موجود نه تنها رنگ های با کیفیت خوب تولید می کنند بلکه دارای اثرات کاندیشنری نیز بوده ودر افزایش نرمی وجلوه مو سهیم می باشند .
چون اثر رنگ های اکسیداسیون کم وبیش همیشگی است قسمتهای تازه رشد یافته موها نیز باید رنگ شوند تا همه موها یکرنگ گردند . مو هر ماه 1 تا 5/1 سانتیمتر رشد می کند لذا هر 6 تا 8 ماه روتوش ( تجدید رنگ ) ضروری است وگرنه اختلاف بین قسمتهای تازه رشد یافته مو وقسمتهای رنگ شده , مخصوصا اگر روشنتر از رنگ اصلی مو باشند قابل توجه خواهد بود .

باید مواظب باشیم که قسمتهای قبلا رنگ شده، زیاد در معرض رنگ جدید قرار نگیرند زیرا ممکن است در این موها تجمع غیرعادی رنگ پیش آید . با رنگ های کرمی شکل این امکان وجود دارد که فقط قسمتهای جدید مو رنگ شوند . این کار به تنهایی مشکل است، لذا بهتر است « روتوش» توسط آرایشگر صورت پذیرد. اگر فرآورده شامپویی برای روتوش مصرف می شود باید دقت بیشتری به عمل آید تا از تجمع رنگ در انتهای موها پیشگیری گردد .
بالاخره وشاید مهمتر از همه، قبل از هر بار مصرف رنگ های اکسیداسیون باید پاچ تست (تست مخصوص آلرژی) مقدماتی انجام گیرد این فرآورده ها بیشتر از رنگهای دیگر، توانایی ایجاد حساسیت آلرژی در پوست سر افراد حساس دارند . این عکس العملها ممکن است خفیف ویا تقریبا شدید باشند. بنابراین باید قبل از هر بار مصرف رنگهای اکسیداسیون، پاچ تست به عمل آید، بخصوص که عکس العمل آلرژیک ممکن است پس از ماهها وسالها مصرف رخ دهد.

بر اساس بررسیهای انجام شده، کاهش سن مصرف کنندگان و افزایش علاقه به رنگ کردن موها از عواملی است که باعث بروز این مشکل (افزایش حساسیتهای پوستی) می شود. بر اساس تحقیقاتی که سال 1992 در ژاپن با مطالعه و بررسی سن مصرفکنندگان و میزان استفاده از لوازم رنگ مو انجام شد، مشخص شد 13 درصد دختران دبیرستانی، 6 درصد زنان و 2 درصد مردان 20 تا 30 ساله از محصولات رنگ کردن مو استفاده میکنند.
اما فقط چند سال بعد، نتایج تحقیق مشابهی در سال 2001 در این کشور، باعث تعجب و نگرانی متخصصان امراض پوستی شد که نشان می داد 41 درصد از دختران دبیرستانی، 85 درصد زنان و 33 درصد مردان 20 تا 30 ساله از این محصولات استفاده میکنند.

تحقیق دیگری در دانمارک بر روی 4 هزار فرد بزرگسال، حکایت از آمار 18درصدی مردان و 75 درصدی زنان مصرف کننده رنگ مو و مواد آرایشی مشابه داشت که بیش از 5 درصد آنان تا کنون حداقل یکبار دچار حساسیتها و سایر مشکلات پوستی شدهاند.
نکته جالب توجه در مورد افرادی که در اثر رنگ مو دچار حساسیت یا مشکلات دیگر می شوند، این است که فقط 15درصد این افراد برای معالجه به مراکز درمانی مراجعه کردهاند.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

انواع روش کاشت ریش و سبیل

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

شایعترین علت درد زانو در جوانان و درمان آن

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

نحوه عملکرد کرایولیپولیز

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

تشخیص و درمان شکستگی ستون فقرات

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

حسادت بين فرزندان

دکتر سید محمدرضا صدرعاملی [ فوق تخصص روانپزشکی اطفال ]

درمان آلوپسی آندروژنیک توسط روش میکرونیدلینگ

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

واژینیسموس

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

تغییر رنگ پوست بعد از لیزر موهای زائد

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

مکمل های مفید برای درمان سندرم پیش از قاعدگی در زنان ورزشکار

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت