قهوه برای تقویت اثرات مثبت بر مغز
اگر قهوه آغازگر صبح شما باشد، قطعا خوشحال خواهید شد و باید بدانید که قهوه برای شما خوب است. دو عنصر اصلی در قهوه کافئین و آنتی اکسیدان ها به مغز شما کمک می کند. کافئین موجود در قهوه دارای اثرات مثبت بر مغز است، از جمله
افزایش هشیاری: کافئین هشدار مغز شما را با مسدود کردن آدنوزین، پیام رسان شیمیایی که باعث خواب آلودگی می شود.
خلق و خوی بهبود یافته: کافئین همچنین ممکن است برخی از انتقال دهنده های “احساس خوب” شما مانند سروتونین را تقویت کند.
نوشیدن قهوه در طولانی مدت نیز به کاهش خطر بیماری های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر کمک می کند. این امر می تواند بخاطر غلظت بالا آنتی اکسیدان های قهوه باشد. خلاصه اینکه قهوه می تواند هوشیاری و خلق و خوی را تقویت کند. همچنین ممکن است به دلیل کافئین و آنتی اکسیدان ها، در برابر آلزایمر مغز را محافظت کند.
زغال اخته برای تقویت حافظه کوتاه مدت
زغال اخته مزایای سلامتی فراوانی دارد، از جمله برخی از آنها که مخصوص مغز شما هستند. زغال اخته و دیگر توت های رنگارنگ، آنتوسیانین ها را تولید می کنند، گروهی از ترکیبات گیاهی با اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی. برخی از آنتی اکسیدان ها در زغال اخته یافت می شوند که در مغز تجمع یافته و به بهبود ارتباط بین سلول های مغز کمک می کنند.
مطالعات حیوانی نشان داده است که زغال اخته به بهبود حافظه کمک می کند و حتی ممکن است باعث بازگشت حافظه کوتاه مدت شود. سعی کنید آنها را بر روی غلات صبحانه خود بپاشید و یا آنها را با کیک مخلوط کنید . خلاصه اینکه زغال اخته با آنتی اکسیدان ها غنی شده است که می تواند پیری مغزی را به تاخیر بیاندازد و حافظه را بهبود بخشد.
زردچوبه برای جان بخشی به مغز
زردچوبه به تازگی جنجال زیادی به پا کرده است. این ادویه ی زرد یک عنصر کلیدی در پودر کاری است و دارای مزایایی برای مغز است. کورکومین، ماده فعال در زردچوبه، می تواند از مانع خون مغزی عبور کرده و به طور مستقیم وارد مغز شود و به سلول ها نفوذ کند. زردچوبه یک ترکیب قوی آنتی اکسیدان و ضد التهابی است و كركومين ممكن است به بهبود حافظه افراد مبتلا به آلزايمر كمك كند.
زردچوبه افسردگی را کاهش می دهد، سروتونین و دوپامین را افزایش می دهد که هر دو حالت روحیه را بهبود می بخشند. زردچوبه کمک می کند تا سلول های جدید مغز رشد کنند. کورکومین باعث افزایش فاکتور نوروترفیک مغز می شود که نوعی هورمون رشدی است و به رشد سلول های مغز کمک می کند.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.