دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]آدرس وب سایت : www.drseif-radiology.irآدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق تلفن مطب : 88553155 - 021
ویروس کرونا یا covid-19، ویروس جدیدی از خانواده ویروس های ایجاد کننده آنفولانزا می باشد و همچنین نحوه انتقال، دوره کمون و ماندگاری این ویروس متفاوت از سایر ویروس های هم خانواده می باشد. یکی از عواملی که موجب می شود خانم های باردار بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا باشند این است که خانم های باردار در این دوران دچار ضعف سیستم ایمنی بیشتری هستند. کاهش ایمنی بدن یک پاسخ طبیعی فیزیولوژیکی بدن در دوران بارداری می باشد. جفت وظیفه انتقال مواد مغذی و اکسیژن از بدن مادر به جنین را بر عهده دارد. همچنین این عضو سموم تولید شده توسط نوزاد را به جریان خون مادر منتقل می کند تا به همراه سموم موجود در بدن او دفع شود.
خون مادر و جنین در جفت در فاصله نزدیک به هم قرار می گیرد و این عامل ریسک انتقال کرونا از مادر به جنین است؛ اما دیواره سلولی مانع ورود عفونت های احتمالی به بدن جنین می شود. این موضوع از جنین در برابر بسیاری از بیماری ها مانند عفونت های باکتریایی یا سموم موجود در بدن مادر محافظت می کند؛ اما ساختار برخی از ویروس ها به گونه ای است که دیواره سلولی نمی تواند مانع ورود آنها به بدن جنین شود. خوشبختانه کرونا تاکنون جزء ویروس هایی شناخته شده ای است که نمی تواند از دیوارهای سلولی جفت عبور کند؛ بنابراین احتمال دسترسی ویروس به خون جنین کم است.
تصور می شود ویروسی که باعث COVID-19 می شود، عمدتاً از طریق تماس نزدیک با شخص آلوده و از طریق قطرات تنفسی گسترش می یابد. بررسی تعداد محدودی از نوزادانی که از مادران مبتلا به COVID-19 متولد شده اند، نشان داده که آزمایش COVID-19 برای هیچ کدام از این نوزادان مثبت نبود. علاوه بر این، ویروس در نمونه های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر مبتلا تشخیص داده نشده است. اینگونه به نظر میرسد که نحوه انتقال ویروس کرونا به نوزادان از طریق قطرات تنفسی مادر یا سایر کارکنان بالینی مبتلا به عفونت کرونا ویروس در مرحله پس از زایمان روی دهد.
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
علائم کرونا
سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به رفتار این ویروس، علائم کرونا را به سه دسته اصلی تقسیم بندی کرده است. اکثر افراد مبتلا به کووید-۱۹ دچار بیماری خفیف تنفسی میشوند و بدون نیاز به درمان ویژه بهبود پیدا میکنند. احتمال بروز بیماری جدی در افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه ای نظیر بیماری قلب و عروق، دیابت، بیماری مزمن تنفسی و سرطان دارند، بیشتر است.
شایعترین علائم کرونا:
علائم کرونا که کمتر شایع هستند:
- کوفتگی و درد
- گلودرد
- اسهال
- ورم
- سردرد
- از دست دادن بویایی یا چشایی
- جوش زدن پوست یا رنگ پریدگی انگشتان دست و پا

علائم بحرانی کرونا که باید جدی گرفته شوند:
توصیف اطلاعات پیرامون شیوع علائم بحرانی کرونا ویروس دشوار است. اکثر افراد تنها زمانی که نشانه های کرونا به مرحله حاد می رسد، به دنبال مراقبت پزشکی میگردند و برخی دیگر هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. علائم شدید کرونا می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تب بالای ۳۸ درجه
- اختلال در تنفس
- کبودی لب و صورت
- احساس درد یا فشار مداوم در قفسه ی سینه
- بروز گیجی (با وضعیت روانی فرق دارد)
- سخت بیدار شدن حتی وقتی دیگران سعی میکنند فرد بیمار را بیدار کنند.
کسانی که دچار علائم مرگبار کووید-۱۹ میشوند، در کنار علائم شدیدی که در بالا به آن اشاره شد، احتمالاً موارد زیر را هم تجربه میکنند:
- ضعیف شدن نبض
- سرد شدن دست و پا
زنان در معرض ابتلا به کرونا
در صورتی زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری COVID-19 و یا احتمال بیشتر ابتلا به عوارض جانبی بارداری مانند تولد زودرس قرار می گیرند که:
- بالای 35 سال هستند.
- دچار اضافه وزن یا چاقی باشند.
- زنانی که از قبل دارای مشکلات پزشکی مانند فشار خون بالا و دیابت هستند.
توصیه های مراقبتی به مادران باردار در زمان کرونا
- مادران باید نسبت به تغذیه خود توجه بیشتری داشته باشند؛ اما این بدان معنا نیست که پرخوری کنند. همانگونه که متوجه شدید زنان حامله با اضافه وزن نسبت به سایر مادران باردار بیشتر در معرض کرونا قرار دارند. مصرف سبزیجات و میوه جات تازه، مصرف آجیل و حبوبات و همچنین مصرف مکمل های غذایی تحت نظر پزشک از جمله مواردی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند.
- تا جایی که امکان دارد در دوران حاملگی از دورهمی ها پرهیز کرده، به محیط های شلوغ نروید و همچنین برای تردد در سطح شهر از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنید؛ چون بدن شما بسیار حساس است نباید با دست خودتان شرایط را برای ابتلا به کرونا فراهم کنید.
- در صورتی که امکان استفاده از الکل برای شما وجود نداشته و دچار مشکلات پوستی و یا کاهش قدرت تنفسی می شوید حتماً در زمان خروج از خانه دستکش استفاده نمایید.
- حتماً به مدت ۲۰ ثانیه دست های خود را با آب و مایع دستشویی بشویید و صورت خود را نیز به خوبی بشویید. تماس دست آلوده به چشم ها باعث آلوده شدن چشم ها به ویروس کرونا خواهد شد.
- در صورتی که علائم کرونا را مشاهده کردید در اولین فرصت باید تست کرونا در منزل را انجام دهید تا اگر نتیجه تست مثبت شد، درمان آغاز شود قبل از اینکه کرونا پیشروی کرده و عفونت افزایش یابد.
- از تماس دست ها با چشم، بینی و دهان خود خودداری کنید.
- در صورت امکان، فاصله یک متری خود را از افرادی که علائم بیماری دارند حفظ کنید.

عوارض کرونا در بارداری برای جنین
- بیشترین خطری که جنین را تهدید می کند این است که زودتر از موعد مقرر وارد مراحل زایمان شوید. این اتفاق زمانی رخ می دهد که شدت بیماری شما آنقدر زیاد است که پزشک دستور به زایمان زودرس می دهد.
- در صورت ابتلا به ویروس کرونا در بارداری ممکن است بدن شما در حین زایمان اکسیژن کافی دریافت نکند و این اتفاق باعث می شود که جنین آمادگی کمتری برای زایمان پیدا کند.
- طبق تحقیقاتی که تا کنون انجام شده است، از ۲۰ مادر مبتلا به کویید ۱۹ که حامله بوده اند، فقط یک نوزاد علائم عفونت به ویروس کرونا را از خود نشان داد و احتمال می رود که در زمان زایمان به کرونا مبتلا شده است و نوزادانی که به این ویروس مبتلا شده اند روند بهبودی خوبی داشته اند.
شما می توانید برای انجام رادیوگرافی قفسه سینه (chest x-ray) در تهران به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 اقدام نمایید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید
دکتر جواد فرخی[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-03-14تاریخ بروز رسانی : 1401-03-17 دکتر غلامرضا سیف[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-03-04تاریخ بروز رسانی : 1401-03-07 دکتر جواد فرخی[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-03-04تاریخ بروز رسانی : 1401-03-07 دکتر جواد فرخی[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-02-31تاریخ بروز رسانی : 1401-03-01 دکتر سلمان فلاح[ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]تاریخ انتشار : 1401-02-28تاریخ بروز رسانی : 1401-02-31 دکتر غلامرضا سیف[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-02-26تاریخ بروز رسانی : 1401-02-27 دکتر بیژن فروغ[ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]تاریخ انتشار : 1401-02-21تاریخ بروز رسانی : 1401-02-27 دکتر محمد اعظمی[ متخصص رادیولوژِی ]تاریخ انتشار : 1401-02-16تاریخ بروز رسانی : 1401-02-17 دکتر جواد فرخی[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-02-03تاریخ بروز رسانی : 1401-02-04 دکتر غلامرضا سیف[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1401-01-17تاریخ بروز رسانی : 1401-03-21 دکتر جمال الدین حسن زاده[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1400-12-24تاریخ بروز رسانی : 1401-01-05 دکتر جواد فرخی[ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]تاریخ انتشار : 1400-11-15تاریخ بروز رسانی : 1400-11-17 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1400-09-07تاریخ بروز رسانی : 1400-09-07