دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی

چرا مژه ها می ریزند؟علل اصلی ریزش مژه ها

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drvaez.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول تلفن مطب : 91620100 - 031

مژه در کنار زیبایی وظیفه محافظت از چشم و جلوگیری از ورود آلودگی را به درون این ارگان حیاتی در بدن بر عهده دارد. بسیاری از افراد، به ویژه بانوان، خواهان مژه هایی بلند و زیبا هستند؛ اما گاهی مژه ها شروع به ریزش می کنند و همین امر نگرانی های زیادی را برای افراد به وجود می آورد. مژه ها هم مانند موهای سر، چرخه ی طبیعی رشد دارند. در این چرخه مژه ها می ریزند و دوباره رشد می کنند. اگر سرعت ریزش مژه های شما بیشتر از سرعت رشد آنها باشد، احتمالاً دچار ریزش مژه هستید. دلایل متعددی می توانند عامل ریزش مژه های شما باشند. تشخیص علت اصلی ریزش مژه بسیار اهمیت دارد؛ زیرا تشخیص درست، موفقیت درمان را تضمین می کند.

تقویت موها و درمان ریزش مو با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.

چرخه طبیعی رشد مژه

به طور متوسط بزرگسالان دارای 100 تا 150 مژه در پلک بالایی و 50 تا 75 مژه در پلک پایینی هستند. هر مژه دارای یک چرخه رشد است که شامل دو مرحله زیر است:

علل اصلی ریزش مژه ها

علل اصلی ریزش مژه ها

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است سبب ریزش مژه شود. اگر موهای سر، ابرو و بدنتان نمی ریزد، علل ریزش مژه نشانه این موارد باشد:

  1. حساسیت به مواد آرایشی
  2. طولانی نگه داشتن آرایش چشم
  3. استفاده از فر کننده های مژه
  4. آلرژی به ریمل مژه و ابرو
  5. حساسیت به چسب استفاده شده برای اکستنشن مژه

ریزش مژه نشانه چیست؟

ریزش مو می تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد و تشخیص قطعی آن بر عهده ی پزشک است.

اختلالات هورمونی

اختلالات هورمونی مانند پرکاری یا کم کاری غده ی تیروئید، می تواند یکی از عوامل ریزش مژه ها باشد. از نشانه های غده ی تیروئید پرکار کاهش وزن، سردرد و اختلالات خواب و عدم تحمل گرما است. غده ی تیروئید کم کار نیز خود را با علائمی مثل افزایش وزن، خشکی پوست، مشکلات گوارشی مانند یبوست، تهوع، استفراغ نشان می دهد. هر دو نوع اختلال ممکن است باعث ریزش مو شوند. تشخیص اختلال عملکرد غده ی تیروئید شما، بر عهده ی پزشک است و معمولاً با آزمایش خون مشخص می شود.

رژیم غذایی نامناسب

کیفیت رژیم غذایی شما، مستقیماً بر سلامت پوست و مو و مژه شما اثر می گذارد. کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند اسیدهای آمینه و پروتئین ها، ویتامین هایی مثل بیوتین و مواد معدنی از جمله آهن و روی، باعث ریزش موها، ابرو و مژه می شوند.

استرس و فشار عصبی

اضطراب یکی از دلایل رایج و مهم ریزش موها، مژه ها و ابرو است. وقتی بدن شما تحت فشار عصبی و استرس قرار می گیرد، میزان ترشح هورمون کورتیزول افزایش می یابد. افزایش ترشح این هورمون در بدن، سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و می تواند موجب ریزش مژه هایتان شود.

استفاده ی بیش از حد از ریمل مژه

مطالعات نشان می دهد که استفاده ی بیش از حد از ریمل مژه، مداد و خط چشم یا لوازم آرایشی تاریخ گذشته و بی کیفیت، یکی از دلایل ریزش مژه ها در خانم ها است. به خصوص ریمل ها و مداد و خط چشم های ضد آب که به سختی از روی مژه ها پاک می شوند.

حساسیت به لوازم آرایشی

گاهی بعضی از افراد به مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی واکنش های آلرژیک و حساسیتی نشان می دهند که باعث ریزش مژه ها می شود.

واکنش آلرژیک به آلرژن های محیطی

گاهی هم برخی افراد نسبت به آلرژن های محیطی، مثل گرد و خاک، موی حیوانات خانگی، حشرات و حتی خوراکی ها واکنش آلرژیک نشان می دهند. استفاده از لوازم آرایشی حساسیت زا در این افراد، پوست پلک را ملتهب کرده و باعث ریزش مژه ها می شود.

مصرف برخی داروها

برخی داروهای خاص که برای درمان بیماری های دیگر مصرف می شوند، می توانند عامل ریزش مژه ها باشند. داروهایی مثل داروهای ضد کلسترول، هپارین و داروهای ضد انعقاد خون، پروسپرانول، رتینوئیدها، آندروژن ها، داروهای درمان کننده ی اختلالات غده ی تیروئید و اسید والپروئیک از جمله داروهایی هستند که ممکن است عارضه ی ریزش مژه را به همراه داشته باشند. داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی و رادیوتراپی باعث التهاب چشم و ریزش مژه ها و ابرو می شوند.

التهاب پلک ها یا بلفاریت

التهاب لبه ی پلک ها یا همان بلفاریت یکی از علت های محرک ریزش مژه است. هنگامی که پلک ملتهب و متورم می شود، ریشه ی مژه ها ضعیف شده و به آسانی می ریزند. به همین دلیل وقتی پلک هایتان متورم است، هنگام شست و شوی چشم ها تعدادی از مژه ها کنده می شوند. التهاب ممکن است به علت آلرژی و حساسیت به محصولات آرایشی مثل مداد، سایه و خط چشم، ریمل به خصوص ریمل ضد آب، ضربه به چشم و مالیدن شدید پلک ها ایجاد شود. این التهابات در نهایت می تواند به ریزش مژه ها منجر شود.

عفونت چشم و پلک ها

عفونت های باکتریایی (استافیلوکوک و سفلیس)، ویروسی (هرپس، سیمپلکس و HIV)، قارچی و انگلی نیز با ایجاد ادم و التهاب باعث ریزش مژه می شوند. در درمان این عفونت ها به هیچ وجه سهل انگاری نکنید.

اگزما

اگزما یک بیماری پوستی است که باعث خشکی پوست ، خارش پوستی شدید، قرمزی و التهاب پوست می شود. این بیماری روی پوست پلک ها و مژه ها نیز تأثیر می گذارد و موجب ریزش مژه ها و حتی ابرو می شود. فرد مبتلا به اگزما، ممکن است پوست پلک خود را بخاراند که باعث کنده شدن مژه ها می شود.

خوابیدن با آرایش چشم

باقی ماندن مواد آرایشی روی چشم هایتان هنگام خواب، منافذ روی پوست پلک ها را می بندد و زمینه را برای رشد میکروب ها و ایجاد التهاب فراهم می کند.

بیماری های خود ایمنی پوست

افرادی که به بیماری های خود ایمنی مانند آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای ، لوپوسرایتماتوز دیسکوئید و پسوریازیس مبتلا هستند، بیشتر در معرض ریزش مژه ها هستند.

تغییرات در متابولیسم بدن

تغییرات متابولیسم در بدن که به علت افزایش سن اتفاق می افتد، می تواند در چرخه ی رشد مو ها و مژه ها اختلال ایجاد کند و باعث ریزش آنها شود. با افزایش سن، فولیکول های مژه کمتر فعالیت می کنند و رشد آنها کاهش پیدا می کند.

ریزش مژه بر اثر سوختگی

سوختگی مژه ها معمولاً هنگام نزدیک شدن به آتش اتفاق می افتد. اگر فولیکول های مو آسیب ببینند، به احتمال زیاد امکان رشد مجدد آنها وجود ندارد؛ اما اگر فولیکول ها سالم مانده باشند، پس از شش هفته دوباره رشد می کنند.

ریزش مژه تا چه حد طبیعی است؟

ریزش هر روز بین یک تا پنج مژه امری طبیعی است.

پیشگیری از ریزش مژه

بر اساس علل ریزش مژه که به برخی از آنها در بخش های فوق اشاره کردیم، لازم است تا راه های پیشگیری از ریزش مژه را نیز بشناسیم و تا جای ممکن از بروز این مسئله جلوگیری به عمل آوریم. اصلی ترین راه هایی که می توانید برای پیشگیری از ریزش مژه انجام دهید، به شرح زیر هستند:

بانوانی که به میزان زیادی از مواد آرایشی مژه استفاده می کنند برای جلوگیری از ریزش مژه های خود باید میزان مصرف مواد آرایشی مژه را کاهش دهند. ریمل زدن مژه ها به صورت دائمی و مداوم سلامت مژه ها را تهدید می کند و باعث ریزش آنها می شود. در نتیجه باید از این کار پرهیز کرد.

در صورتی که از مواد آرایشی مژه و ریمل استفاده کنید، سعی کنید که از برند های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید و از به کار بردن ریمل های بی کیفیت و ارزان قیمت پرهیز کنید؛ زیرا اینگونه مواد آرایشی تأثیر مخرب بیشتری بر روی مژه ها می گذارند.

کاشت مژه و استفاده از مژه مصنوعی می تواند باعث ریزش آنها شود. در نتیجه لازم است که برای حفظ سلامتی و زیبایی مژه های طبیعی از انجام دادن این امور بپرهیزید.

برای اینکه به سلامتی مژه ها و حتی موهای خود کمک کنید و ریزش آنها جلوگیری به عمل آورید، لازم است تا یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید که در آن مواد معدنی، ویتامین های مورد نیاز برای فولیکول مو و سایر مواد مغذی لازم برای موها تامین شود.

درمان ریزش مژه

چند روش برای درمان ریزش مژه وجود دارد که می توانید با به کارگیری آنها، این عارضه را متوقف یا حتی درمان کنید. یکی از مهم ترین این روش ها درمان طبیعی است که داشتن یک رژیم غذایی سالم رکن اصلی آن محسوب می شود. این رژیم غذایی باید شامل مواد ضروری برای رشد مژه باشد. در واقع اگر هیچ بیماری زمینه ای یا هورمونی خاصی نداشته باشید، فقط فقر غذایی باعث ریزش مو و مژه شما می شود. تغذیه مناسب با سلامت پوست و موی شما در ارتباط مستقیم است. مواد اصلی که باعث تقویت مژه می شوند را در ادامه معرفی می کنیم:

پروتئین

موهای شما عمدتاً از پروتئین تشکیل شده است، بنابراین استفاده از رژیم غذایی حاوی این ماده مهم، بسیار حیاتی است. پروتئین اسیدهای آمینه ای را فراهم می کند که برای تولید کراتین لازم است. کراتین می تواند به سالم ماندن و تقویت مژه ها کمک کند.

بیوتین

بیوتین همچنین از تولید کراتین پشتیبانی می کند و مانع از ریزش مژه می شود. این ماده در بسیاری از خوراکی ها از جمله آجیل، گل کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ، پیاز، پیازچه و غلات کامل یافت می شود.

ویتامین آ و ث

میوه و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ها و املاح مختلفی هستند. در بین این ها ویتامین های آ و ث به تولید سلول های تازه کمک می کنند و باعث طراوت و شادابی پوست و مو می شوند. این دو نوع ویتامین در میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی، انواع توت و آووکادو وجود دارد.

نیاسین

نیاسین (ویتامین B-3) به بهبود جریان خون در فولیکول های مو کمک می کند و باعث رشد مو و مژه می شود. نیاسین در برخی مواد غذایی مانند مرغ، ماهی، گوشت گاو، بوقلمون، بادام زمینی، نخود سبز و آووکادو پیدا می شود.

آهن

رژیم غذایی فاقد آهن ممکن است باعث شود بسیاری از مژه ها همزمان در مرحله میانی یا مرحله استراحت از رشد خود باقی بمانند و مژه جدیدی تولید نشود. خوردن غذاهای غنی از آهن می تواند از این امر جلوگیری کند. این مواد شامل سبزیجات تیره و برگ مانند اسفناج، میوه خشک شده، مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا، غلات غنی شده با آهن و غیره هستند.

مولتی ویتامین

گاهی لازم است در کنار غذای خود از مکمل های مولتی ویتامین هم استفاده کنید. برای این موضوع برندهای مختلف در بازار وجود دارد که بیشتر آنها سالم و مفید هستند. البته قبل از تهیه هر کدام با پزشک یا متخصص مشورت کنید که محصول مصرفی شما حاوی همه انواع ویتامین باشد.

اینستاگرام دکتر واعظ شوشتری

درمان های شیمیایی و دارویی ریزش مژه

علاوه بر روش های طبیعی و خوراکی برای درمان ریزش مژه، روش های شیمیایی هم برای این کار وجود دارد. شما می توانید طیف وسیعی از سرم های رشد مژه و ژل های نرم کننده را از داروخانه یا فروشگاه های معتبر پیدا کنید. این ها را می توان به تنهایی استفاده کرد یا در زیر آرایش از آنها بهره برد. برخی از انواع بهترین مارک ریمل حاوی نرم کننده هایی مانند کمپلکس های لیپیدی یا پپتیدی هستند که تا حدودی به رشد مژه کمک می کنند.

کاشت مژه طبیعی

کاشت مژه طبیعی جزء روش های درمان قطعی و دائمی برای درمان ریزش مژه ها و افزایش حجم آنها خواهد بود. این فرآیند زیبایی به صورت جراحی انجام می شود و مراحل انجام آن مانند پیوند مو و ابرو سپری خواهد شد. مرحله جایگذاری و مژه ها بسیار اهمیت دارد زمانی که ها از بانک مو استخراج می شود و در شیار هایی که در لبه ایجاد شده قرار گیرد.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری متخصص پوست و مو، با کسب سالها تجربه در تزریق ژل و تزریق چربی و انجام روشهای جوانسازی مانند اندولیفت و هایفوتراپی در اصفهان، یکی از بهترین ارائه دهندگان این خدمات می باشند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تاثیر مواد روانگردان بر مغز

دکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]

تشخیص زودرس سرطان با انجام تست های غربالگری سرطان

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

شکستگی مهره های کمر از علل تا تشخیص و درمان

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

بررسی علت و علائم بیماری روماتیسم مفصل ران و لگن

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

دلایل خارش پوست

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

نکات کلیدی در درمان کبد چرب

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

دانستنی های پوست چرب

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

بالا بردن ابرو با تزریق بوتاکس

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت