بر اساس تحقیقی که در ژورنال پزشکی بریتانیا (BMJ) چاپ شده است ،کاهش اندازه پرس غذاها ، بسته بندی ها و لوازم سفره می تواند در مهار چاقی موثر باشد .بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه کمبریج انجام شده است قطعی ترین شواهدی که تا به حال بدست آمده این است که مردم وقتی با حجم بیشتر غذا یا بسته بندی بزرگترو یا لوازم سفره بزرگترمواجه می شوند ، بیشتر می خورند و کاهش موارد ذکر شده دریافت انرژی روزانه را 22-29در صد کاهش می دهد .
روش های عملی برای کاهش اندازه مواد غذایی :
در 50 سال گذشته سایز مواد غذایی ، بسته بندی و لوازم سفره به شدت رشد داشته است .براین اساس تیم تحقیق سیاست هایی را که سایز ، دسترسی و جذابیت غذا ها و نوشیدنی های بزرگ تر را کاهش دهد برای کاهش مصرف بیشتر و پیشگیری از چاقی در الویت می دانند .
برای این کاهش پیشنهادات زیر ارائه شده :
کاهش اندازه مواد غذایی و نوشیدنی های با کالری بالا نظیر شکلات ها ، کیک ها و چیپس ها .
کاهش دسترسی به بسته بندی های بزگتر مثلا حذف بزرگترین بسته بندی.
قیمت گذاری بسته های بزرگتر طوری انجام شود که خرید این بسته ها نسبت به سایز های کوچک تر به صرفه نباشد .
در تبلیغات ، اطلاع رسانی در مورد بسته های بزرگتر محدود شود .
در سلف سرویس ها و ... از بشقاب ها، لیوان ها و فنجان های کوچک تر استفاده شود .
تشویق به استفاده از بشقاب های کم عمق تر وقاشق ، کارد و چنگال های کوچک تر.در ضمن در سفره آرایی منزل هم این موارد رعایت شوند .
0Downsizing: policy options to reduce portion sizes to help tackle obesity , Theresa M. Marteau et al.,BMJ, doi: 10.1136/bmj.h5863, published 2 December 2015.BMJnews release, accessed 2 December 2015.