دکتر منصور ریسما نچیا ن
نایب رییس انجمن ارتقا سلامت و بهبود تغذیه
عضو انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران
مصرف نان جو به مدت 3 روز سطح متابولیسم را افزایش و قند و انسولین خون را کاهش می دهد . با مصرف نان جو در سه روز و اندازه گیری پس از 11 تا 14 ساعت بعد از شام در هر روز از لحاظ ریسک فاکتور های دیابت و بیماری قلبی بررسی شدند .نتایج نشان داد که شرکت کنندگانی که از نان جو به جای نان سفید استفاده کرده بودند (گروه شاهد )تا 14 ساعت سوخت و ساز بالا تری داشتند و کاهش قند و انسولین خون را تجربه کردند .از سوی دیگر اشتها را بهتر کنترل کرده و حساسیت به انسولین بالا تری داشتند .این نتایج شگفت انگیز نشان می دهد که انتخاب ترکیبی از فیبر های رژیمی حتی در یک مقطع کوتاه چنین منافع قابل توجهی را برای سلامتی به ارمغان می آورد . اثرات مثبت فیبر ها وقتی شروع می شود که جو به روده می رسد و در آنجا باکتری های مفید را افزایش داده و ترشح برخی هورمون های خاص را تحریک می کند . این هورمون ها باعث تنظیم متابولیسم و اشتها می شوند . در ضمن هورمونی ترشح میشود که به کاهش التهاب های خفیف و مزمن منجر می شود .مجموعه این اتفاقات منجر به پیشگیری از وقوع دیابت و بیماری قلبی می شوند .
Increased gut hormones and insulin sensitivity index following a 3-d intervention with a barley kernel-based product: a randomised cross-over study in healthy middle-aged subjects, Anne Nilsson et al.,British Journal of Nutrition, doi: 10.1017/S0007114515002524, published September 2015,.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .
www.rismanchian.ir
www.facebook.com/Persian-diet
www.facebook.com/groups/persianDiet
telegram.me/PersianDiet