دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری

علائم و روشهای درمان سرطان بیضه

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]آدرس وب سایت : www.drsalehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم تلفن مطب : 35548081 - 031

بیضه ها، غده های جنسی مردانه هستند که اسپرم و هورمون تستوسترون تولید می کنند. بیضه ها دو توده بیضی شکل هستند که در لایه ی نازکی از پوست به نام کیسه بیضه یا اسکروتوم قرار گرفته اند. بر اثر برخی اتفاقات غیرطبیعی و ناشناخته، بیضه ها سرطانی می شوند. سرطان بیضه نوعی بیماری است که با ایجاد سلول های سرطانی (بدخیم) در بافت های بیضه بروز می کند. سلول های سرطانی در هر دو بیضه می توانند ایجاد شوند، اما این امر بسیار نادر است.

این بیماری نسبتاً نادر است و فقط یک درصد از همه سرطان های مردان را شامل می شود. سرطان بیضه در مقایسه با سایر سرطان ها غیرمعمول است؛ زیرا تمایل دارد مردان جوان را تحت تأثیر قرار دهد. اگرچه در کل نسبتاً نادر است؛ اما این عارضه شایع ترین نوع سرطان در مردانِ سنین 15 تا 49 سال است. این بیماری در بیشتر مواقع قابل درمان است. به دلایلی که مشخص نیست، مردان سفیدپوست نسبت به مردان گروه‎های قومی دیگر، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان بیضه قرار دارند.

دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های دستگاه تناسلی مردان پذیرای شما مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.

علل سرطان بیضه

بااینکه دانشمندان به درستی نمی دانند علت به وجود آمدن سرطان بیضه چیست؛ یک سری عوامل ممکن است احتمال به وجود آمدن آن را بیشتر کنند. این عوامل عبارت اند از:

توجه: عمل وازکتومی خطر ابتلا به سرطان بیضه را افزایش نمی دهد.

تشخیص و درمان سرطان بیضه

تشخیص سرطان بیضه

برای تشخیص سرطان بیضه راه های مختلفی وجود دارد از جمله :

تست خون

در این روش مارکرهای سرطانی مانند آلفا فیتوپروتئین، گونادوتروپین جفتی انسانی و لاکتات دهیدروژناز چک می شود. هرچند ممکن است با وجود سرطان، آزمایش خون طبیعی باشد.

سونوگرافی بیضه

سونوگرافی بیضه می تواند وجود یک تومور و اندازه ی آن را مشخص کند. سونوگرافی بهترین ابزار تصویربرداری برای تشخیص سرطان بیضه می باشد (با دقت بالای ٩٠٪؜) درواقع وجود هرگونه توده هیپواكو در بیضه مساوی با وجود سرطان بیضه است مگر آنكه خلافش ثابت شود.

نمونه برداری بیضه ای

نمونه ای کوچک از بافت بیضه تهیه کرده و آن را با میکروسکوپ مشاهده می کنند تا تشخیص دهند توده بدخیم (سرطانی) است یا خوش خیم (غیر سرطانی).

تقریباً در همه موارد، برای بررسی شیوع بیماری سرطان بیضه به آزمایش های بیشتری نیاز دارید. هنگامی که این عارضه شیوع پیدا می کند، بیشتر در غدد لنفاوی بر پشت شکم یا ریه ها تأثیر می گذارد. برای بررسی علائم تومور ممکن است نیاز به اشعه ایکس از سینه باشد. همچنین به تصویربرداری سی تی اسکن از کل بدن برای بررسی علائم شیوع سرطان موردنیاز است. در بعضی موارد، ممکن است اسکن MRI انجام شود.

علائم سرطان بیضه

معمولاً علائم سرطان بیضه تا مراحل انتهایی بیماری، بروز پیدا نمی کنند. در بیشتر موارد خود فرد سرطانش را کشف می کند. بعضی اوقات، طی معاینه ی معمولی توسط پزشک سرطان بیضه کشف می شود. هر فردی که متوجه چیزی غیرعادی مربوط به بیضه اش می شود، باید سریعاً به پزشک مراجعه کند، مخصوصاً اگر متوجه یکی از موارد زیر شود:

در حقیقت کمتر از ۴ درصد توده های بیضه، سرطانی هستند. بااین وجود افراد نباید توده های بیضه را نادیده بگیرند و مهم است که به پزشک مراجعه کنند. تنها پزشکان می توانند علت را پیدا کنند. گرچه ممکن است سرطان بیضه به گره های لنفاوی گسترش یابند، اما گسترش آن ها به اندام های دیگر سخت است. اگر سرطان به اندام دیگر گسترش یابد، فرد ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

مراحل سرطان بیضه

پس از انجام تمام آزمایش های مربوطه، پزشک می تواند مرحله ی سرطان را تشخیص دهد. این کار به تعیین درمان کمک خواهد کرد.

  1. مرحله ی یک : سرطان به بیضه ها محدود است و به دیگر نقاط بدن گسترش نیافته است.
  2. مرحله ی دو : سرطان به گره های لنفاوی شکم گسترش یافته است.
  3. مرحله ی سه : سرطان به دیگر نقاط بدن شامل ریه ها، کبد، مغز و استخوان گسترش یافته باشد.

انواع سرطان بیضه

انواع مختلف سرطان بیضه با توجه به نوع سلول هایی که سرطان در آن ها شروع می شود قابل طبقه بندی هستند. شایع ترین نوع سرطان بیضه، سرطان سلول ژرمینال (زایا) است که حدود 95 درصد از کل موارد را تشکیل می دهد. سلول های ژرمینال نوعی سلول هستند که بدن از آن برای ایجاد اسپرم استفاده می کند.
دو نوع اصلی از سرطان بیضه سلول ژرمینال وجود دارند که به شرح زیر هستند:

نکته: هر دو نوع سرطان سلول ژرمینال به شیمی درمانی پاسخ خوبی می دهند.

انواع کمتری از سرطان بیضه شامل موارد زیر هستند:

آدرس اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

درمان سرطان بیضه

حدود ۹۵ درصد مردانی که به سرطان بیضه مبتلا می شوند، بعد از درمان بهبودی کامل پیدا می کنند. کسانی که زودتر تشخیص داده شوند، پیش آگهی بهتری دارند. درمان سرطان بیضه شامل جراحی، رادیوتراپی، شیمی درمانی یا ترکیبی از این ها است.

جراحی اركیدكتومی

اركیدكتومی معمولاً اولین خط درمانی است. در این روش بیضه ها را با جراحی خارج می کنند تا از گسترش تومور به دیگر اعضای بدن جلوگیری کنند. اگر بیمار در مرحله ی اول بیماری تشخیص داده شود، ممکن است جراحی تنها درمان موردنیاز باشد. اركیدكتومی یک جراحی تقریباً ساده است. بیمار یک بیهوشی کلی دریافت می کند. یک برش کوچک در ناحیه ی کشاله ی ران ایجاد کرده و بیضه از طریق آن برداشته می شود. بیمار برای بهبودی یک روز در بیمارستان بستری می ماند. اگر بعد از جراحی، فرد هنوز یک بیضه ی خود را داشته باشد، رابطه ی جنسی و باروری او تحت تأثیر منفی قرار نمی گیرد.

اگر بعد از جراحی، فرد بیضه ای نداشته باشد، نابارور خواهد شد زیرا او دیگر توانایی ساخت اسپرم ندارد. مردی که می خواهد در آینده صاحب فرزند شود، باید قبل از جراحی اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره کند. همچنین دیگر درمان های سرطان بیضه، شامل رادیوتراپی و شیمی درمانی می توانند روی باروری فرد تأثیر گذاشته و برای مدتی طولانی این توانایی را از فرد بگیرند.

جراحی گره لنفاوی

اگر سرطان به گره های لنفاوی رسیده باشد، باید آن گره ها با جراحی برداشته شوند؛ که این معمولاً شامل گره های لنفاوی شکم و قفسه ی سینه می شود. بعضی اوقات برداشت گره های لنفاوی ممکن است باعث ناباروری شود.

رادیوتراپی

رادیوتراپی شامل استفاده از پرتوهای اشعه ی ایکس با قدرت بالا یا ذراتی برای از بین بردن سلول های سرطانی است. رادیوتراپی با صدمه به سلول های تومور، تولیدمثل آن ها را متوقف می کند.
بیمار با سرطان سمینومای بیضه به طورمعمول به رادیوتراپی بیشتر از شیمی درمانی نیازمند است. رادیوتراپی همچنین برای جلوگیری از عود سرطان استفاده می شود. بیماری که سرطانش به گره های لنفاوی گسترش یافته نیز به رادیوتراپی نیاز خواهد داشت. رادیوتراپی ممکن است باعث عوارض جانبی موقتی به شرح زیر شود:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل استفاده از مواد شیمیایی برای از بین بردن سلول های سرطانی می باشد. داروهایی با خاصیت سمی باعث جلوگیری از رشد و تقسیم سلول های سرطانی می شوند. شیمی درمانی معمولاً برای بیماران با سرطان بیضه ی پیشرفته و سرطانی که به دیگر اندام های بدن گسترش یافته، استفاده می شود. درمان به صورت خوراکی یا تزریقی می باشد. شیمی درمانی به سلول های سالم، همانند سلول های سرطانی آسیب میزند، ممکن است بیمار عوارض جانبی موقت زیر را تجربه کند:

اکثر افراد به سرعت بعد از شیمی درمانی عوارض جانبی ناخوش آیند آن را تجربه خواهند کرد. هرچند در ۲۰ سال اخیر کنترل عوارض جانبی بهبود قابل توجهی پیدا کرده است.

پیشگیری از بیماری سرطان بیضه

هیچ راهی برای جلوگیری از سرطان بیضه وجود ندارد، اما تشخیص زودرس بسیار مهم است. مردان باید به طور ماهانه خودآزمایی بیضه (TSE) را انجام دهند. اگر بالای 15 سال دارید و هنوز نحوه انجام TSE مطلع نمی دانید، از پزشک بخواهید که چگونگی انجام این کار را به شما آموزش دهد. اگر فردی متوجه هرگونه تغییر در بیضه ها (توده، جسم سخت، درد مداوم یا بزرگ شدن یا کوچک تر شدن) شود، باید سریعاً خود را به پزشک برساند.

مبتلایان به بیماری سرطان بیضه، اگر هرچه زودتر درمان را شروع کنند، احتمال اینکه به طور کامل درمان شوند، بالا است. حتی اگر سرطان کاملاً درمان شود، احتمال بازگشت آن وجود دارد. خطر بازگشت سرطان به این بستگی دارد که در چه مرحله ای از زمان تشخیص قرار گرفته اید و از چه زمان درمان شروع شده است. عود سرطان غیرسمینوما در طی دو سال بعد از جراحی یا تکمیل شیمی درمانی اتفاق می افتند.

در سمینوما، عود مجدد تا سه سال بعد رخ می دهد. عود مجدد بعد از سه سال نادر است و در كمتر از پنج درصد افراد اتفاق می افتد. به دلیل خطر عود، به بررسی های منظم برای بررسی بازگشت سرطان نیاز است. این نوع سرطان در بیش از 95 درصد موارد با موفقیت درمان می شود. حتی مردانی که از فاکتورهای خطر بالایی دارند، به طور متوسط 50 درصد احتمال درمان دارند؛ مانند بسیاری از سرطان های دیگر، گروه های پزشکی همچنان برای فراهم آوردن روش های نوین درمانی، در تلاش هستند.

به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

تزریق فیلر چگونه سیاهی زیر چشم را رفع میکند؟

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

مدت زمان مناسب رابطه زناشویی چقدر باید باشد؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

لکه های رنگارنگ دور گردن و سر شانه

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

خوبی یا بدی های حجامت و تفاوت های آن با اهدای خون

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]

پرسش های متداول لیزر فرکشنال

دکتر کاوه کریمی راد [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سونوگرافی بقایای بعد از سقط جنین

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]

تخم مرغ چند عدد در هفته مجاز است ؟

پروانه کاظمی [ کارشناس ارشد تغذیه ]

درمان ریزش مو سکه ای با تزریق کورتون رقیق شده

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

اهمیت بررسی ضخامت رحم با سونوگرافی

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]

مشكلات پوستی همراه با مصرف کورتون

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

سرطان های پوست ، شناسایی علایم خطر

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

آیا زنان زیر ۴۰ سال باید ماموگرافی انجام دهند؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

سنگ شکنی کلیه به چه فرایندی گفته می شود؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

کاشت ناخن چه آسیبها و عوارضی دارد؟

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

علت و درمان درد دست در سرطان سینه

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

انواع استخوان از نظر بافت، شکل و ساختار

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

هر آنچه باید در مورد موبیلیزاسیون بدانید

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

مراقبت های بعد از کانتوپلاستی یا چشم گربه ای

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

روشهای شیمیایی جوانسازی پوست

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

چه مدت بعد از عمل دیسک کمر می توان باردار شد؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

ریزش مو در زنان

دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه بوتاکس اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

چه کسانی به دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن در منزل نیاز دارند؟

امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

کاربرد سلول های بنیادی در پوست و مو

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

درمان زگیل تناسلی

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

برای جوانسازی پوست تزریق پروفایلو بهتر است یا اندولیفت؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

چه کسانی باید ماموگرافی انجام دهند؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

عمل سنگ شکنی کلیه با دستگاه ESWL برای چه افرادی و چگونه انجام می شود؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

مقایسه جوانسازی پوست با آر اف فرکشنال و لیزر اندولیفت

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

کشیدن درن بعد از عمل پستان

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

علت خشک شدن و درد انگشتان دست بعد از خواب

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

انواع وسایل و تجهیزات کمک حرکتی بیماران و معلولین

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت