آیا سویا در کسی که در حال حاضر سرطان پستان دارد بی خطر است؟
اجماع کلی بر این است که کسی که تشخیص سرطان پستان دارد می تواند محصولات سویا را بدون خطر استفاده نماید.محصولاتی که حاوی سویا به عنوان افزودنی غذا به فرم لسیتین (lecitin) سویا و روغن سویا نیز برای افراد با سرطان پستان بی خطر هستند، زیرا این محصولات حاوی فیتو اسنروژن نمی باشند. ولی افرادی که سرطان حساس به هورمون دارند، باید مصرف مکمل های پودر پروتئین سویا و پروتئین سویای جدا شده را به حداقل برسانند.
آیا سویا می تواند شانس عود را کم کند؟
شواهد قبلی نشان می دهد که مصرف مقادیر زیاد سویا باعث کاهش خطر عود سرطان پستان می شود. تحقیقات نشان داده است که زنانی که 10 میلی گرم یا بیشتر سویا را به دنبال تشخیص سرطان پستان شروع کرده اند ، نسبت به آنهایی که کمتر از 4 میلی گرم در روز استفاده می کردند ، 25 درصد ریسک عود سرطان کمتر بوده است.مطالعات جدیدتر هم حاکی از آن است که مصرف ایزوفلوون ها ی سویا قبل و پس از تشخیص، با کاهش خطز عود همراه بوده است.
قرص های مکمل سویا:
هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه مشخص نماید که آیا مکمل های سویا بر روی سرطان پستان تاثیر می گذارند، جود ندارد. مکمل های مختلف سویا حاوی غلظت های کمتر یا بیشتر از محصولات سویا می باشند. و این قضیه تحقیق در این مورد را کمی مشکل می نماید. بهر حال افرادی که دارای تشخیص سرطان حساس به هورمون می باشند ،باید مصرف این گونه مکملها را به حداقل برسانند.
چه مقدار از سویا باید مصرف شود؟
هیچ عدد مشخصی بجز همان مقدار 25-50 میلیگرم در روز که در زنان آسیایی تاثیرات پیشگیرانه مثبتی داشت، در تحقیقات مشخص نشده است. افرادی که دچارسرطان هستند، حتما باید با تیم پزشکی خود در ارتباط با میزان مصرف مشورت نمایند.
در ادامه محتوی پروتین سویای برخی از غذاهای حاوی سویای معمولی را ذکر می نماییم:
240 سی سی شیر سویا حاوی 3-10 گرم
4/1 لیوان آجیل سویا حاوی 12 گرم
یک برگر سویا حاوی 10 گرم
2/1 لیوان پروتیین گیاهی آب زده حاوی 12 گرم
2 قاشق غذا خوری کره آجیل سویا حاوی 6-8 گرم