دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان

علائم هشدار دهنده در سرطان پستان

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.com
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031

این بیماری در بعضی افراد بدون علامت ظاهر می شود و گاهی علائم مختلفی دارد که در افراد مختلف متفاوت است.

آنچه در این مطلب میخوانید

وجود داشتن علامت های زیر لزوماً به معنی این نیست که به این بیماری مبتلا شده ایم، اما با دیدن این علائم کلی، می توانیم به این بیماری شک کنیم و به پزشک مراجعه کنیم:

  1. ایجاد شدن برجستگی یا اجزای توده مانند در پستان یا حفره ی زیر بغل
  2. تورم بخشی از پستان یا ضخیم شدن پوست آن
  3. پرتقالی شدن پوست پستان
  4. درد نوک پستان یا کشیده شدن نوک پستان به سمت داخل
  5. قرمز یا پوست پوست شدن نوک پستان
  6. ترشح هر نوع ماده ای غیر از شیر از نوک پستان (مثل خون)
  7. هرگونه تغییر در شکل پستان یا حس درد

همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه

پستان طبیعی باید چه شکلی باشد؟

پستان از سه بخش تشکیل شده است. اما برای سوال «یک پستان سالم چه شکلی است؟» پاسخی وجود ندارد. شکل پستان در افراد مختلف متفاوت است و در این مورد چیزی تحت عنوان نرمال وجود ندارد. ظاهر پستان از عوامل محیطی مختلفی تأثیر می گیرد. مثلاْ شروع خون ریزی ماهیانه، چاق یا لاغر شدن، بچه دار شدن، افزایش سن و برخی داروها می توانند شکل پستان ها را تغییر دهند.

جراحی پستان

آیا توده پستانی لزوماً خطرناک و بد است؟

توده هایی که در پستان به وجود می آیند، لزوماً سرطانی نیستند. گاهی این توده ها کیست هایی کوچک پر از مایع هستند و در بیشتر موارد به دلایل دیگری غیر از سرطان ایجاد می شوند. مثلاً کیست ها و وضعیت فیبروکیستیک پستان ، دو عامل بسیار شایع هستند. وضعیت فیبروکیستیک تغییراتی در پستان ایجاد می کند که ممکن است همراه با درد، سوزش و ایجاد شدن یک توده ی پستانی باشد.

علائم سرطان سینه

علائم سرطان سینه

علائم و نشانه های سرطان پستان می تواند شامل مواردی مانند تورم، حفره حفره شدن پوست، درد، تورفتگی نوک پستان، قرمزی و ... باشد. سرطان سینه یا سرطان پستان ناشی از رشد غیر طبیعی سلول ها در پستان است. این سرطان می تواند از بخش های مختلف سینه آغاز شود. دانستن اینکه پستان ها در حالت عادی چگونه باید باشند، بخش مهمی از سلامتی پستان است. اگر چه انجام تست های غربالگری به طور مداوم برای تشخیص این سرطان مهم است، ماموگرافی ها هر نوع کانسر سینه ای را پیدا نمی کنند. بنابراین، بسیار مهم است که از تغییرات پستان خود آگاه باشید و نشانه ها و علائم کانسر سینه را بدانید.

نوبت دهی

نشانه های سرطان پستان

شاید یکی از شناخته شده ترین نشانه های سرطان پستان،وجود توده در بافت پستان باشد. اگر چه اکثر زنان پس از کشف توده به پزشک مراجعه می کنند، بایستی به دیگر تغییرات ظاهری پوست یا نوک پستان نیز توجه داشته باشند. می توانید با مطالعه نشانه ها و علائم سرطان وضعیت خود را در مورد این بیماری بهتر بررسی نمایید. اغلب سرطان های پستان قبل از اینکه احساس شوند و پیش از بروز علائم، در ماموگرافی غربالگری در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند. توجه داشته باشید که انواع مختلف سرطان پستان، علائم متفاوتی را به همراه دارند. به عنوان مثال،کارسینوم داکتال تهاجمی (IDC) که در مجاری شیر ایجاد می شود، ممکن است باعث ایجاد توده شود. کارسینوم لوبولار تهاجمی (ILC)که در غدد شیر ایجاد می شود، ممکن است باعث ضخامت پستان شود.

علائم هشدار دهنده اولیه سرطان پستان

علائم تومورهای پستان از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از علائم هشدار دهنده اولیه سرطان پستان عبارتند از:

توجه داشته باشید که این علائم ممکن است به دلایل دیگری غیر از سرطان پیش آمده باشند. به عنوان مثال، تغییر در بافت پوست پستان ممکن است در اثر اگزما ایجاد شود و گره های لنفاوی متورم ممکن است در اثر عفونت در پستان یا بیماری غیرمرتبط دیگری ایجاد شود. با مراجعه به پزشک می توانید مطمئن شوید آیا علائمی که مشاهده کرده اید، جای نگرانی دارد یا نه.

علائم تهاجمی سرطان پستان

علائم تهاجمی سرطان پستان عبارتند از:

علائم کارسینوم داکتال

کارسینوم داکتال درجا (DCIS)علامت خاصی را دنبال نمی کند. به ندرت ممکن است یک زن توده ای را در سینه خود احساس کند یا ترشح نوک پستان داشته باشد. با این حال، اغلب موارد کارسینوم داکتال درجا با ماموگرافی تشخیص داده می شود.

علائم سرطان لوبولار

سرطان لوبولار درجا (LCIS)با علائم خاصی همراه نیست و با ماموگرافی قابل مشاهده نمی باشد. این نوع سرطان تنها در شرایطی کشف می شود که پزشک به دلایل دیگری مانند انجام تحقیقات در مورد توده های غیرمرتبط با سینه، بیوپسی پستان انجام می دهد. اگر فردی مبتلا به LCIS باشد، سلول های پستان زیر میکروسکوپ به صورت غیرطبیعی ظاهر می شوند.

علائم سرطان التهابی سینه

بر خلاف سایر سرطان های پستان،سرطان التهابی پستان (IBC)به ندرت باعث ایجاد توده های پستان می شود و ممکن است درماموگرافیخود را نشان ندهند. علائم التهابی سرطان پستان شامل موارد زیر می باشد:

برخلاف سایرانواع سرطان پستان، سرطان التهابی پستان منجر به ایجاد توده مشخص در پستان نمی شود. بنابراین، خودآزمایی پستان، معاینه بالینی پستان یا حتی ماموگرافی ممکن است سرطان التهابی پستان را تشخیص ندهد. حتی سونوگرافی نیز ممکن است سرطان التهابی پستان را تشخیص ندهد. اما تغییرات سطح پستان ناشی از سرطان التهابی پستان، با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. علائم سرطان التهابی پستان می تواند به سرعت رشد کند و بیماری می تواند به سرعت گسترش یابد. هر گونه تغییر ناگهانی در بافت یا ظاهر پستان باید فوراً به پزشک اطلاع داده شود.

برای زنان باردار یا شیرده، علائمی مانند قرمزی، تورم، خارش و درد، از علائم عفونت پستان مانند ورم پستان است که با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اگر باردار یا شیرده نیستید و با این علائم مواجه شدید، بایستی تحت معاینه پزشک قرار بگیرید تا نتیجه نهایی مشخص شود.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

علائم سرطان پستان متاستاتیک

علائم سرطان پستان متاستاتیک به بخشی از بدن که سرطان در آن گسترش یافته و مرحله آن بستگی دارد. برخی اوقات، بیماری متاستاتیک ممکن است علامتی نداشته باشد.

علائم کارسینوم پاپیلاری پستان

اگر چه علائم کار سینوم پاپیلاری ممکن است مشخص نباشد، یک ماموگرافی روتین ممکن است پیشرفت آن را تشخیص دهد. برای کسانی که علائم مرتبط با این نوع سرطان را تجربه می کنند، موارد زیر ممکن است رایج باشد:

توده:کارسینوم پاپیلاری اغلب به صورت کیست یا توده 2-3 سانتی متری تشخیص داده می شود که ممکن است هنگام معاینه سینه با دست، احساس شود.

ترشح نوک پستان:حدود 50 درصد از کارسینومای پاپیلاری در زیر نوک پستان اتفاق می افتد و منجر به ترشح خونی نوک پستان می شود.

علائم سرطان سینه سه گانه منفی

اگر چه سرطان سینه سه گانه منفی متفاوت از سایر سرطان های سینه نیست، اما چندین ویژگی منحصر بفرد دارد. از جمله:

وضعیت گیرنده:یک سری آزمایش تشخیص می دهند که گیرنده های استروژن، پروژسترون و HER2 منفی خواهند بود، به این معنی که هورمون تراپی، روش سنتی درمان سرطان پستان، موثر نیست. در عوض، گزینه های درمانی سرطان سینه سه گانه منفی شامل شیمی درمانی، درمان هدفمند و پرتودرمانی می باشد.

تهاجمی تر:در مقایسه با سایر انواع سرطان پستان، تمایل بیشتری به شیوع و عود بعد از درمان دارد. این خطر چند سال پس از درمان کاهش می یابد.

نوع و درجه سلول:سلول های سرطان سینه سه گانه منفی معمولاً همراه با رده های سلولی basal-like هستند. همچنین، این سلول ها ممکن است درجه بالاتری داشته باشند، به این معنی که شبیه به سلول های نرمال و سالم نیستند.

آیا سرطان سینه کشنده است

متاسفانه گسترش این بیماری به حدی زیاد است که از هر سه خانم مبتلا به سرطان ، یک نفر به سرطان سینه مبتلا هست. و بعد ازسرطان ریه دومین عامل مرگ و میر در بانوان است. مهم ترین عاملی که شانس مرگ و میر را در کاهش می دهد افزایش آگاهی درباره این بیماری است. زیرا این بیماری هر چقدر زودتر تشخیص داده شود ، روند درمان بهتر خواهد بود.

تومور سینه به دو گروه تومورهای خوش خیم و تومورهای بدخیم وجود دارد. در هر دو نوع، رشد سلول ها سریع و زیاد می باشد. البته تومورهای دیگری نیز تحت عنوان تومورهای بینابین وجود دارند که در ابتدا خوش خیم بوده و سپس تبدیل به تومورهای بدخیم می شوند.

در تومورهای خوش خیم، روند تکثیر سلول ها در مرحله مشخصی متوقف می شود، اما در تومورهای بدخیم روند تکثیر بدون وقفه ادامه می یابد و قابل مهار نمی باشد و در نهایت تبدیل بهسرطان سینهمی شود که در صورت عدم درمان به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد و در کار آن ها اختلال ایجاد کرده و در نهایت با درگیر ساختن اعضای حیاتی بدن می تواند منجر به مرگ فرد شود.

زمان تشخیص در این نوع سرطان نیز در روند بهبودی و درمان بسیار موثر است. به گونه ای که هرچه این نوع سرطان در مرحله ابتدایی تری یعنی گرید 1 و 2 تشخیص داده شود، امکان حفظ عضو، درمان کامل و حفظ طول عمر طبیعی برای فرد بیشتر خواهد بود، اما تشخیص بیماری در گرید 3 و 4 یا مرحله پیشرفته بیماری تنها امکان کنترلسرطان پستانرا فراهم می کند.

ایا سرطان سینه درد دارد

سرطان سینه می تواند چندین تغییر دیگر نیز علاوه بر درد در سطح پوست و اطراف سینه ایجاد کند. هر فردی که متوجه هر یک از این تغییرات شود باید به پزشک مراجعه کند.برای بسیاری از افراد این سوال وجود دارد که آیا سرطان سینه درد دارد ؟ در بعضی موارد، سرطان سینه ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد، اما پزشک توده ای را در ماموگرافی شناسایی می کند. بنابراین غربالگری سرطان سینه طبق توصیه پزشک می تواند در شناسایی سریع و درمان سرطان در مراحل ابتدایی این بیماری کمک کند.

یکی از راه های تشخیص زودرس سرطان پستان ، خودآزمایی پستان یا معاینه پستان توسط خود فرد است. این معاینه برای هر زن بالغ و در هر سن قابل اجرا میباشد. تنها کافیست در هر ماه 15 دقیقه زمان صرف اینکار کند تا در صورت بروز هرگونه تغییرات غیر طبیعی در مراحل اولیه قادر به تشخیص آن باشد.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پروستات

دکتر محمد رضا قرائتی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]

آیا سرطان یا بدخیمی پروستات قابل درمان است؟

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]

علل درد زانو

دکتر طناز احدی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ریزش موی سکه ای (آلوپسی آره آتا)

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

لیپولیز تزریقی چیست ؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سابسیژن روشی موثر برای درمان جای جوش

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]

تزریق چربی

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

نحوه شروع و ادامه غذای کمکی

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت