شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

دستور العمل مراقبت های پس از عمل ليپوماتيک

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

رفتن به خانه پس از عمل، نباید خودتان تا منزل رانندگی کنید. توصیه میشود در روز جراحی در خانه یک فرد بالغ و مسئول در کنار شما باشد. رژیم غذایی در صورتی که ليپوماتيك تان به طور کامل با بی حسی موضعی انجام شده است میتوانید رژیم غذایی معمولی خود را بلافاصله پس از رفتن به خانه، از سر بگیرید. مقدار کافی آب، آب میوه یا نوشیدنیهای بدون گاز مصرف کنید تا بدنتان بی آب نشود. 48 ساعت پیش از جراحی و 48 ساعت پس از آن، از مصرف نوشیدنیهای الکلی بپرهیزید چون بدن را بی آب میکنند. فعالیت فیزیکی استراحت کامل به مدت چند ساعت پس از جراحی توصیه میشود. به مدت 18 ساعت پس از عمل، رانندگی نکنید و با دستگاههای خطرناک کار نکنید. تا مدت 24 ساعت پس از جراحی هیچ تصمیم شخصی مهمی را اتخاذ نکنید. در عصر روز جراحی یا مدتی پس از جراحی در صورتی که بخواهید میتوانید کمی راه بروید.

روز پس از جراحی ليپوماتيك ، باید به قدری احساس بهبودی داشته باشید که خود رانندگی کنید و فعالیتهای فیزیکی سبک تا متوسط انجام دهید. ممکن است با رعایت احتیاط، بتوانید ورزشها و فعالیتهای شدید را نیز 2 تا 4 روز پس از جراحی انجام دهید. توصیه میشود در ابتدا یک چهارم فعالیتها و ورزشهای معمول خود را انجام دهید و سپس فعالیتهای روزانه خود را به تدریج تا سطح قابل تحمل افزایش دهید. بیشتر افرادی که کار دفتری دارند، میتوانند ظرف یک تا دو روز پس از جراحی به سر کار خود بازگردند. در هر صورت باید انتظار داشته باشید که تا چند روز پس از عمل، خیلی زود خسته میشوید. گن فشرده کننده گن فشرده کننده، لباسی است که مخصوص لیپوساکشن طراحی شده است. این گن فشار محکمی بر ناحیه مورد نظر ایجاد میکند تا به حداکثر تخلیه محلول بی حسی و خونابه باقیمانده کمک کند. از روز پس از جراحی، لباس باید هر روز خارج شود تا بتوانید دوش بگیرید و لباس را بشویید. گاز یا پدهای جاذب در ناحیه تخلیه که پوست شکاف داده شده است، تا 24 ساعت باید شبانه روز استفاده شود تا ترشحات کاملا متوقف شود.

در صورتی که ترشحات دو تا چهار روز ادامه یافت، نگران نباشید. عدم تداوم استفاده از گن یا لباسهای فشرده کننده اگر زود اتفاق بیفتد، میتواند به طولانی شدن مدت ترشحات منجر شود. معمولا بیماران باید به مدت 3 تا 4 هفته این لباس مخصوص را بپوشند. در برخی بیماران به خصوص پس از مقدار زیاد لیپوساکشن، بیش از یک هفته ترشحات طول میکشد. بسیاری از بیماران ترجیح میدهند مدت بیشتری لباس فشرده کننده بپوشند تا راحت تر باشند. استفاده از لباس پس از عمل به مدت بیشتر از روزهای توصیه شده، هیچ مزیت حائز اهمیتی از لحاظ نتایج زیبایی ندارد. ضعف و غش صبح پس از جراحی که بیمار برای اولین بار لباس فشرده کننده را در می آورد تا دوش بگیرد، ممکن است مختصری احساس ضعف و سرگیجه داشته باشد. احساس سبکی سر نیز ممکن است تجربه شود (همان احساسی که گاهی هنگامی که سریع از جای خود بلند میشوید، تجربه میکنید).

این احساس حاصل برداشته شدن ناگهانی فشار از پاها، پس از در آوردن لباس فشرده کننده می باشد. وقتی دچار چنین احساسی شدید، تنها کافی است که بنشینید یا دراز بکشید تا این حالت برطرف شود. میتوانید بخش بیرونی لباس را در آورید و سپس ده دقیقه صبر کنید و پس از آن پدهاى جاذب را جدا كنيد . غش در هنگام مشاهده خون برخی افراد با مشاهده خون غش میکنند. این افراد باید هنگام در آوردن پد جاذب آغشته به خون در هنگام تعویض پانسمان پس از لیپوماتيك، این مشکل را پیش بینی کنند. غش پس از ادرار زنان در صبح روز پس از زایمان در صورتی که بلافاصله پس از ادرار کردن، فورا بایستند احتمال دارد که غش کنند. این حالت به عنوان سنکوپ دفع ادرار شناخته میشود. همین وضعیت پس از جراحی ليپوماتيك نیز ممکن است رخ دهد. بیماری که ليپوماتيك داشته، پس از دفع ادرار باید به آرامی بایستد. برای اجتناب از آسیب زیاد ناشی از زمین خوردن، در صورتی که دچار سرگیجه شدید فورا بر روی زمین بنشینید یا دراز بکشید.

توصیه میشود که بیمار در توالت را قفل نکند تا در صورت بروز مشکل، افراد دیگر بتوانند به او کمک کنند. مدیریت ترشحات پس از عمل در طول 24 تا 48 ساعت اول پس از عمل باید انتظار حجم زیادی ترشحات حاوی محلول بی حسی و خونابه از محل کوچک زخم را داشته باشید. به طور کلی هر قدر ترشحات بیشتر باشد، کبودی و تورم کمتری اتفاق خواهد افتاد. در 24 تا 48 ساعت اول، پد فوق جاذب حجیمی بر روی ناحیه درمان استفاده شده و تحت فشار لباس فشرده کننده قرار میگیرد. پس از این که حجم زیاد ترشحات تمام شد، بیمار تنها باید پد جاذب را روی محل برش قرار دهد که ترشحات کمی که خارج میشود، جذب آن شود. امکان نشت وجود دارد زمانی که پد فوق جاذب به درستی در محل قرار بگیرد، باید همه ترشحات را جذب کند اما ممکن است مقداری ترشحات از محل نشت کند. در 36 ساعت اول، هنگامی که مینشینید یا دراز میکشید، باید تشک یا حوله جاذب در زیر خود بیندازید تا ناخواسته رختخوابتان آلوده به ترشحات نشود.

هنگامی که ترشحات زیاد است، توصیه میشود یک ملحفه پلاستیکی در زیر حوله قرار دهید. مراقبت از زخم و حمام باید محل برش عمل را تمیز نگه دارید. یک تا دو مرتبه در روز حمام کنید. ابتدا دستان خود را بشویید، سپس با ملایمت جای برش را با آب و صابون شستشو دهید، پس از آن به آرامی با حوله تمیزی محل را خشک کنید. یک پد جاذب جدید روی زخم قرار دهید. در شرایطی که زخم بیش از 24 ساعت است که ترشحاتی ندارد، دیگر نیازی به استفاده از پد جاذب ندارید. مصرف آنتی بیوتیک آنتی بیوتیکهای خود را طبق دستور پزشک تا آخرین قرص، مصرف کنید. داروهای آنتی بیوتیک را همراه با غذا مصرف کنید. اگر متوجه هر گونه علائم عفونت مانند تب، ترشحات بد بو یا قرمزی موضعی، تورم یا درد در ناحیه تحت درمان شدید فورا به پزشک خود مراجعه کنید. این اقدامات را انجام ندهید کمپرس یخ یا کیسه آب داغ بر روی پوست ناحیه تحت درمان لیپوماتيك، قرار ندهید.

پروکسید هیدروژن یا چسب زخم بر روی محل زخم استفاده نکنید. محل برش لیپوماتيكبدون آنتی بیوتیکهای موضعی سریعتر و بهتر جوش میخورد. حداقل تا 7 روز پس از حراحی در وان، جکوزی، استخر یا دریا غوطه ور نشوید تا خطر عفونت به حداقل برسد. تهوع تهوع و استفراغ از جمله عوارض جانبی ممکن همراه با لیپوماتيك هستند. تهوع ممکن است به واسطه مصرف آنتی بیوتیکها، لورازپام یا بی حسی موضعی ایجاد شود. نامنظم شدن قاعدگی نامنظم شدن قاعدگی ممکن است یک ماه پس از لیپوماتيكاتفاق بیفتد. آغاز زود هنگام و یا تاخیر در سیکل ماهانه یکی از عوارض محتمل هر جراحی مهم در بدن است. افزایش دما کمی افزایش دما در 48 ساعت اول پس از جراحی یکی از پیامدهای طبیعی واکنش بدن به جراحی است. تورم و التهاب التهاب، تورم و درد از پیامدهای مورد انتظار لیپوماتيكاست. باید در 48 ساعت اول پس از جراحی دو تیلنول خیلی قوی با فاصله 4 ساعت، در حین بیداری مصرف شود تا درد و التهاب پس از عمل کاهش یابد. ناراحتی و درد در روز دوم جراحی شدیدتر شده و سپس رو به بهبودی میرود.

اجتناب از اسپیرین و ایبوپروفن به مدت 3 روز پس از عمل، اسپیرین یا ایبوپروفن یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی دیگر را مصرف نکنید. این داروها با ایجاد اختلال در عملکرد انعقاد ممکن است خونریزی را بیشتر کنند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی پاسخ دستگاه ایمنی به عفونت را با اختلال در عملکرد سلولهای سفید خون، تضعیف میکنند. کبودی درلیپوماتيك تامسنت کبودی جزئی است. در جراحی لیپوماتيك گسترده کبودی بیشتر است. برخی از بیماران بیشتر از سایرین دچار کبودی میشوند. درد و تورم درد و تورم به علت واکنش التهابی به جراحت جراحی اتفاق می افتد و ممکن است 5 تا 10 روز پس از جراحی ادامه یابد یا بیشتر شود. در صورتی که افزایش چشمگیری در درد یا تورم مشاهده کردید، به پزشک خود مراجعه کنید. خارش خارش ناحیه عمل چند روز پس از جراحی به عنوان بخشی از فرایند طبیعی التیام، اتفاق می افتد. برای کمک به آرام شدن خارش، میتوانید بنادریل ( ديفن هيدرامين ) را طبق دستور پزشک یا دستور همراه با محصول، مصرف کنید. مراقب باشید بنادریل مقداری خواب آلودگی ایجاد میکنند. همچنین میتوانید سوپ جو را امتحان کنید. پس از روز هفتم پس از عمل، اگر زخم به خوبی جوش خورده است میتوانید در وان آب حاوی جوی دو سر غوطه ور شوید. محصولات جوی دو سر و بنادریل را میتوانید از داروخانه ها خریداری کنید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

توصيه های برای كاهش مصرف انواع قندها و شیرینی ها

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

سنگ اگزالات کلسیم شایع ترین نوع سنگ دستگاه ادراری

دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]

راهکارهایی برای شادابی پوست

دکتر کامبیز بهشید [ پوست و مو ]

اگر به دل درد مبتلا می شود این مطلب را بخوانید

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

ریزش سکه ای ریش و موی سر چه علل و درمانی دارد؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پوست مخملین

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

دلایل ریزش مژه ها

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

انواع ريزش مو در زنان

دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت