دکتر علی نقره کار - متخصص درد

درد مفصل آکرومیوکلاویکولار شانه چگونه بهبود می یابد؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

درمان درد مفصل شانه

آنچه در این مطلب میخوانید

درد مفصل اکرومیوکلاویکولار (استخوان بالای شانه) یکی از مشکلاتی است که اگرچه زیاد اتفاق می افتد ولی مردم با آن آشنایی زیادی هم ندارد. درد مفصل اکرومیوکلاویکول (Acromioclavicular که به طور خلاصه به آن AC می گویند) باعث می شود بیمار توانایی حرکتی در شانه ها را تا حد زیادی از دست بدهد و دیگر نتواند مثل سابق از آن استفاده کند. این مشکل باعث محدودیت حرکتی شانه، محدود شدن قدرت و مشکلات دیگر می شود. ولی چطور باید بفهمیم که درد شانه ای که تجربه می کنیم مربوط به مفصل اکرومیوکلاویکول (استخوان بالای شانه) است و مهمتر از آن اینکه برای رفع و بهبود این درد چه کار باید بکنیم؟
اول از همه باید با آناتومی بدن و مفصل اکرومیوکلاویکول(استخوان بالای شانه) بیشتر آشنا شویم.

اگر شما هم مانند بسیاری از افراد، از دردهای کتف و شانه رنج می برید؛ و این دردها موجب محدودیت حرکتی شما شده است؛ می توانید با مراجعه به کلینیک درمان درد دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه، از بهترین روشهای درمانی و بهبود درد خود بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تلفنی با شماره های درج شده در انتهای صفحه تماس حاصل فرمایید.

مفصل اکرومیوکلاویکول (استخوان بالای شانه) کجاست و چطور عمل می کند؟

مفصل اکرومیوکلاویکول

مفصل اکرومیوکلاویکول (استخوان بالای شانه)، مفصلی است که در انتهای استخوان ترقوه (clavicle یا کلاویکل) قرار دارد و محل اتصال این استخوان به آکرومیون (زائده ایی که در بخش بالایی و بیرونی استخوان کتف است) در استخوان کتف می باشد.

دردی که در این قسمت از شانه احساس می شود؛ معمولاً به علت ضربه یا شوک شدید یا در افراد مسن تر به دلیل آرتروز به وجود می آید. مثلاً وقتی با شانه و به خصوص با نوک شانه زمین بخورید یا زمانی که دست هایتان در حالت باز و کشیده قرار دارند زمین بخورید، فشار زیادی به این مفصل وارد می شود که ممکن است باعث آسیب دیدگی این بخش شود.

درد مفصل اکرومیوکلاویکول

وقتی چنین اتفاقی بیفتد معمولاً رباط ها دچار پارگی جزئی یا کامل می شوند. رباط ها در واقع آن بخشی از بافت های حول مفصل هستند که یک استخوان را به استخوان دیگر متصل می کنند ( تاندون ها کارشان اتصال عضلات به استخوان ها است). پارگی رباط در مفصل اکرومیوکلاویکول (استخوان بالای شانه) به اصطلاح جدا شدن شانه هم گفته می شود.

درجه بندی مفصل اکرومیوکلاویکول

جدا شدگی شانه یا پارگی رباط در مفصل اکرومیوکلاویکول (استخوان بالای شانه) با شدت های مختلف اتفاق می افتد. بر حسب میزان آسیب دیدگی شانه، شدت جداشدگی درجه بندی می شود که این درجه شامل درجه 1 (خفیف)، درجه 2 (متوسط) و درجه 3 (شدید) هستند. جداشدگی درجه سه شدید ترین نوع آسیب به مفصل اکرومیوکلاویکول است. این وضعیت گاهی به اصطلاح انحراف «Stair Step» نامیده می شود که به معنی بد شکلی پله ای شکل است. چرا پله ای شکل؟ به این دلیل که در آسیب دیدگی درجه 3 استخوان ترقوه کاملاً از کتف جدا می شود و انتهای این استخوان به صورت برجسته و کاملاً مشخص از روی پوست مشخص می شود.

درد مفصل شانه

البته همه دردهایی که منشأ آنها مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) است به علت پارگی رباط اتفاق نمی افتند. گاهی این درد ناشی از آرتروز است که باعث می شود این مفصل سفت و سخت بشود. ممکن است شانه به هیچ وجه ضربه ندیده باشد یا حادثه ای برای شما پیش نیامده باشد ولی در قسمت شانه و مفصل اکرومیوکلاویکولار احساس درد کنید. در این حالت احتمالاً علاوه بر درد، میزان دامنه حرکتی مفصل هم به تدریج کم تر شده و تحرک شانه سخت تر می شود. در واقع به علت جایگاه خاصی که این مفصل دارد، اگر آسیب دیدگی در این قسمت اتفاق بیفتد، حرکت کل شانه دچار مشکل می شود و شما در قسمت بالای شانه احساس درد می کنید.

درمان درد مفصل شانه

علائم و نشانه های درد مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه)

علا ئم درد مفصل اکرومیوکلاویکولار

مهمترین و بارزترین نشانه آسیب دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) درد است. دردی که در شانه ها و به خصوص در سرشانه ها احساس می شود؛ ممکن است خبرهای بدی برای شانه تان داشته باشد. به خصوص اگر سر شانه ها و اطراف مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) حساس و دردناک شده است، احتمالاً آسیب دیدگی مربوط به همینجا است. درد در این حالت تقریباً در نوک شانه ها به اوج خود می رسد.
اتفاق دیگری که هنگام آسیب دیدگی مفصل می افتد این است که دامنه حرکتی دست و شانه محدود می شود. این هم یکی از نشانه های دیگری است که می توانید به آن دقت کنید. در آسیب دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه)، بالا بردن دست معمولاً همراه با درد خواهد بود. مثلاً وقتی قرار است از کابینت های بالای سرتان چیزی بردارید، سرتان را بشویید یا تی شرت را از تنتان بیرون آورید، در قسمت شانه ها احساس درد می کنید.

علاوه بر این ممکن است موقعی که دست را به سمت مخالف بدن و به شانه سمت مخالف می برید، در قسمت مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) احساس درد کنید. خوابیدن به پهلو و بر روی شانه آسیب دیده هم در این موقعیت دردناک خواهد بود تا جایی که احتمالاً در این حالت اصلا نمی توانید به خواب بروید.

نشانه های درد مفصل اکرومیوکلاویکولار

درمان آسیب دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار

درمان آسیب دیدگی مفصل بستگی به این دارد که این آسیب به چه شکلی ایجاد شده باشد. برای آسیب دیدگی های ناشی از ضربه و شوک، معمولاً استراحت و یخ درمانی مفید است. به خصوص یخ درمانی می تواند در اوایل کار بسیار مفید باشد و التهابی که ایجاد شده است را از بین ببرد. به علاوه استفاده از داروهای ضد التهاب هم در کاهش درد و التهاب ایجاد شده در مفصل مفید است. هر چند که پیش از استفاده از هر نوع دارو باید حتماً با یک پزشک مشورت کنید.
استفاده از یخ درمانی به کاهش درد و تورم و التهاب کمک می کند و در نتیجه برای کمک به درمان آسیب دیدگی مفصل پیشنهاد می شود. در مقابل استفاده از گرما درمانی پیشنهاد نمی شود چون در این مورد تأثیر گذاری خاصی نخواهد داشت. بهتر است شانه ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه تحت یخ درمانی قرار دهید و این کار 2 تا 3 بار در روز انجام شود.

درمان آسیب دیدگی مفصل اکرومیوکلاویکولار

وقتی مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) در شانه آسیب دیده باشد، تحمل وزن دست برای مفصل دشوار و همراه با درد می شود. برای اینکه دست کنار بدن آویزان نباشد و باعث درد نشود، بهتر است با یک باند یا پارچه، دست را از شانه یا گردن آویزان کنید تا فشار و استرسی که به مفصل آسیب دیده وارد می شود کاهش پیدا کند.

درمان آسیب دیدگی مفصل شانه
معمولاً شدت آسیب دیدگی تعیین کننده سرعت بهبود درد و بازگشت قابلیت ها و توانایی های حرکتی شانه و دست است. در بیشتر پارگی های رباط، مدت 6 تا 8 هفته زمان لازم است تا آسیب دیدگی برطرف شود. در برخی موارد هم که آسیب دیدگی درجه 3 اتفاق می افتد، بهبود آسیب دیدگی بسیار بیشتر زمان می برد و حتی ممکن است بدون انجام عمل جراحی امکان پذیر نباشد.
ولی وضعیت در مورد درد مفصل اکرومیوکلاویکولار که از ضربه یا شوک ناشی نشده است تا حد زیادی متفاوت است. این دردها معمولاً نشان دهنده وجود آرتروز و فرسایش مفصل هستند. در این مواقع باز هم یخ درمانی می تواند به کمک ما بیاید. یخ درمانی می تواند باعث کاهش التهاب در مفصل شود که وضعیت را تا حدی بهبود می بخشد. استفاده از داروهای ضد التهاب هم حتماً با توصیه و نظارت پزشک می تواند به این مسئله کمک کند. اگر به هر دلیلی استفاده از دارو مؤثر نبود، ممکن است تزریق استروئید در مفصل اکرومیوکلاویکول مورد بررسی قرار گیرد تا به این شکل درد مفصل بهبود داده شود. از جمله روشهای مفید و موثر در درمان درد ناشی از آرتروز مفصل، پی آر پی یا سلول درمانی است که در این زمینه میتواند بسیار موثر باشد.

ورزشهای فیزیوتراپی برای درد مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه)

درد مفصل اکرومیوکلاویکولار(استخوان بالای شانه) اگر ناشی از پارگی و آسیب دیدگی رباط باشد، مانند آسیب دیدگی رباط در نقاط دیگر بدن می تواند با کمک ورزش رفع درد شانه انجام شود. هدف از انجام این ورزشها این است که هم التهاب ایجاد شده را کاهش دهند و هم دامنه حرکتی مفصل و قدرت عضلانی را بازگردانند.

آدرس اینستاگرام دکتر نقره کار

در صورتی که درد مفصل به خاطر خشکی و سفتی مفصل است، هم می توان از ورزشهای فیزیوتراپی برای بهبود وضعیت کمک گرفت. در این مواقع ممکن است لازم باشد تحرک شانه و دست با کمک دست دیگر یا فرد دیگری انجام شود تا توانایی های حرکتی مفصل بهبود پیدا کنند. به خصوص در مواردی که مفصل دچار آرتروز شده است، حفظ فعالیت و تحرک برای بازگرداندن توانایی های حرکتی مفصل بسیار ضروری است.

ورزشهای فیزیوتراپی برای درد مفصل اکرومیوکلاویکولار

یکی دیگر از انواع فیزیوتراپی برای درمان مفصلی که دچار آرتروز شده است، استفاده از روش یونتوفورزیس (Iontophoresis) است. در این روش، یک ماده باردار توسط نیروی محرک دافعه الکتریکی (ایجاد شد ه توسط جریان الکتریکی کوچک دستگاه) از پوست وارد بدن می شود؛ و داروهای ضد التهابی را به محل آسیب دیدگی می رساند. این روش برای کاهش درد در محل آسیب دیده بسیار مؤثر است.

ورزشهای فیزیوتراپی برای درد استخوان بالای شانه


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی، می توانند جراحی پستان انجام دهند؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

تعداد جلسات مورد نیاز و ماندگاری لیزر لک صورت

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

آیا ابروهای کاشته شده می ریزند؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

روشهای ترک اعتیاد

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]

اشتباهات رایج در استفاده از کرم مرطوب کننده

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

بهترین روشهای درمان گوشت اضافه

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

مزایا و معایب کاشت مو به روش SUT

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم شکست جراحی کمر

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت