دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری

درباره سرطانهای کلیه، مثانه، پروستات، آلت تناسلی و مجاری ادراری آقایان

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]آدرس وب سایت : www.drsalehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم تلفن مطب : 35548081 - 031

سيستم ادراري آقايان وظيفه دارد تا خون را فيلتر كرده و ادرار را بعنوان ماده ی زائد توليد كند. اندام هايي كه به طور کلی در اين سيستم نقش دارند شامل كليه ها، لگنچه هاي كليوي (renal pelvis)، حالب، مثانه و مجاري ادراري است. سرطان سيستم ادراري آقايان شامل هر گونه رشد غيرطبيعي در سلول هاي سازنده‎ ي سيستم ادراري آقايان بعلاوه‎ ي بيضه ها، ‎ ‎پروستات و آلت تناسلی مي شود. علائم عمومی سرطان در این اندام ها شامل درد، عفونت مجاری ادراری، وجود خون در ادرار و احساس توده در این اندام است که باعث می شوند فرد به پزشک مراجعه کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

در صورتی که این علائم در مراحل اولیه تشخیص داده شوند معمولا قابل درمان هستند. مانند هر نوع سرطان دیگر، هدف اصلی در درمان سرطان های سیستم ادراری آقایان نیز حذف تومورهای سرطانی است و از روش های مختلف مانند پرتودرمانی (از بین بردن سلول های سرطانی با پرتو ایکس)، شیمی درمانی و ... استفاده می کنند. در ادامه به بررسی سرطان در هر بخش از سیستم ادراری آقایان می پردازیم .

دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های دستگاه ادراری مردان پذیرای شما مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.

سرطان مثانه

مثانه اندامی است که وظیفه دارد تا ادرار را تا زمان دفع در خود ذخیره کند. سرطان مثانه یک سرطان نسبتا شایع است که در مردان بیشتر از زنان بروز می کند و مردان بالای شصت سال نیز بیشترین درصد بروز را دارند. سرطان مثانه در مردان سیگاری، مردانی که دفعات متعددی به عفونت مثانه دچار می شوند، مردانی که در معرض پرتوهای خطرناک قرار می گیرند و نیز مردانی که با مواد شیمیایی خطرناک و داروهای خاص مربوط به شیمی درمانی در ارتباط باشند بیشتر از سایر مردان مشاهده می شود.

علائم سرطان مثانه :

تشخیص و درمان سرطان مثانه :

برای تشخیص سرطان مثانه نیاز به تست ادرار است. سایتوسکوپی نیز روشی است که برای تشخیص سرطان مثانه به کار می رود. در این روش ابزار مشاهده ی سلول های بدن از طریق لوله های مجاری ادراری وارد بدن می شوند. در صورتی که هر گونه بافت مشکوک به سرطان مشاهده شود قسمتی از بافت برداشته شده و آزمایشات مربوط به تشخیص سلول سرطانی بر روی این بیوپسی انجام می گیرد.
تومورهای کوچک که از محدوده ی مثانه فراتر نرفته اند و بر روی دیواره ی مثانه باقی مانده اند را می توان از دیواره ی مثانه حذف کرد.

تومورهای بزرگتر که بیشتر از محدوده ی مثانه گسترش یافته اند و به درون دیواره ی مثانه نیز کشیده شده اند ممکن است نیاز به روش های درمانی تکمیلی داشته باشند. گاهی لازم است تا مثانه بطور کامل برداشته شود که در اینصورت نیاز خواهدبود تا مسیر دفع ادرار تغییر یابد. راه های دیگر درمان سرطان مثانه شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی و ایمنوتراپی است. همچنین باید توجه داشت که سرطان مثانه احتمال عود مجدد دارد و افرادی که تحت درمان قرار می گیرند باید بطور پیوسته زیر نظر متخصص باشند.

سرطان های دستگاه ادراری مردان

سرطان کلیه :

کلیه اندامی است که در دو طرف بدن و به سمت پشت شکم قرار گرفته است و مانند فیلتری هوشمند، خون را تصفیه می‎کند و ادرار را تولید و به مثانه می ریزد. سرطان کلیه به هرگونه رشد غیرطبیعی سلولها در کلیه اشاره دارد که ممکن است در بافت و یا لوله های موجود در کلیه ایجاد شود. بسیاری از سرطان های کلیه در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند که فرایند درمان آنها را تسهیل کرده و از گسترش سرطان به سایر بافت ها جلوگیری می کند.

گرچه دلیل اصلی سرطان کلیه مشخص نیست اما فاکتورهای خطر مختلفی شناسایی شده اند که در ایجاد سرطان کلیه نقش دارند. از جمله این فاکتورها می توان به افزایش سن، مصرف دخانیات، چاقی، بیماری های کلیوی و دیالیز مداوم، فشار خون بالا، سابقه ی خانوادگی، مصرف بیش از اندازه از مسکن ها از جمله بدون تجویز پزشک، ابتلا به لنفوما، برخی مواد شیمیایی مانند بنزن، کادمیوم و حشره کش ها و برخی سندروم های ژنتیکی مانند توبروز اسکلروزیس، کارسینومای familial papillary renal cell و ... اشاره کرد.

علائم و راه تشخیص سرطان کلیه :

معمولا سرطان کلیه در مراحل اولیه دارای علائم خاصی نمی باشد و علائم زمانی خود را نشان می دهند که تومور به حد کافی بزرگ شده باشد. از جمله ی علائم سرطان کلیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص سرطان در ۸۵ درصد مواقع زمانی صورت می گیرد که تومورها هنوز کوچک هستند. برای تشخیص سرطان کلیه از تست های زیر استفاده می شود:

روش درمانی سرطان کلیه :

سرطان آلت تناسلی :

آلت تناسلی مردان اندامی است که وظیفه ی انتقال اسپرم ها (سلول های جنسی مردان) به خارج از بدن را برعهده دارد. سرطان آلت تناسلی به رشد غیرطبیعی و بیش از اندازه ی سلول های سرطانی در آلت تناسلی گفته می شود. این نوع سرطان بسیاد نادر است و کمتر از یک درصد تمام سرطان های مردان در آمریکا را شامل می شود. نشان داده شده است که ختنه کردن در هنگام تولد خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی را در مردان کاهش می دهد. دلایل ایجاد این نوع سرطان دقیق مشخص نیست اما اصلی ترین فاکتورهای خطر شامل موارد زیر است:

علائم و راه های تشخیص سرطان آلت تناسلی در مردان:

اصلی ترین علائم سرطان آلت تناسلی مردان شامل موارد زیر است:

پزشک با بررسی های فیزیکی و برداشتن بیوپسی از بافت و آزمایش آن سرطان آلت را تشخیص می دهد. برای تشخیص مرحله ی پیشرفت سرطان ممکن است از سی تی اسکن، ام آر آی و یا سونوگرافی جهت تصویربرداری از ساختارهای درونی آلت تناسلی مردان استفاده شود.

روش های درمانی سرطان آلت تناسلی مردان:

روش درمانی به وضعیت جسمانی فرد، مرحله ی پیشرفت سرطان و اندازه ی تومور وابسته است. روش استاندارد درمانی شامل برش بافت سرطانی از آلت تناسلی مردان است. گاهی نیز از شیمی درمانی در مرحله ی صفر سرطان آلت تناسلی مردان استفاده می شود. پرتودرمانی نیز بنا به تشخیص پزشک ممکن است استفاده شود.

صفحه اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

سرطان پروستات :

پروستات اندامی است که در مسیر لوله های ادراری مردان قرار گرفته و وظیفه دارد تا مایع منی را از نظر غذایی غنی کند تا مشکلی برای اسپرم های مردان در طی انزال به وجود نیاید. سرطان پروستات شایع ترین نوع سرطان در مردان است و بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال بروز می کند و خوشبختانه بیشتر آن ها در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند. توصیه می شود تا مردان در سنین ۵۰ و بالاتر، تست PSA را بصورت منظم انجام دهند تا در صورت ایجاد سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود.

فاکتورهای خطر بروز سرطان پروستات:

علائم سرطان پروستات :

سرطان پروستات رشد آهسته ای دارد و ممکن است تا در ابتدا علامتی بروز ندهد. همچنین بزرگی پروستات و سرطان پروستات علائم مشترکی دارند و بنابراین تشخیص نوع بیماری باید به درستی صورت بگیرد تا از روش درمانی مناسب بهره گرفته شود. اصلی ترین علائم سرطان پروستات شامل موارد زیر است:

روش تشخیص سرطان پروستات :

تست PSA: این روش آزمايشگاهی با آزمایش خون وجود آنتی ژن ویژه ی پروستات را تشخیص می دهد. اگر میزان PSA بالا باشد نشانگر وجود مشکلی در پروستات است.
تست DRE: در این روش تست معمول، پزشک انگشت خود را از طریق مقعد به داخل رکتوم روده وارد می کند. با توجه به اینکه پروستات در کنار رکتوم قرار دارد پزشک می تواند با انگشت خود وجود بافت غیرطبیعی را احساس کند. البته این روش برای تومورهای بسیار کوچک کارامد نیست و روش PSA روش قابل اعتمادتری است.
در صورتی که پزشک به وجود مشکلی در پروستات مشکوک باشد ممکن است تست های تکمیلی مانند سونوگرافی، بیوپسی، سی تی اسکن، ام آر آی و ... را جهت اطمینان کامل تجویز کند.

درمان سرطان پروستات :

سرطان مجاری ادراری در دستگاه ادراری آقایان :

مجاری ادراری لوله ها و مجراهایی هستند که وظیفه ی انتفال ادرار بین بخش های مختلف سیستم ادراری مانند کلیه به مثانه یا مثانه به الت تناسلی را بر عهده دارند. ایجاد سلول های سرطانی و بدخیم در سلول های مجاری ادراری بصورت نادر رخ می دهد و میزان بروز آن در مردان بیشتر از زنان است. این سلول ها ممکن است از محل اصلی خود جابجا شوند (متاستاز) و بافت های اطراف را نیز سرطانی کنند.

فاکتورهای خطر در سرطان مجاری ادراری آقایان

برخی فاکتورها احتمال بروز سرطان مجاری ادراری را افزایش می دهند. از جمله ی شناخته شده ترین فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علائم سرطان مجاری ادراری آقایان:

در ابتدا ممکن است سرطان مجاری ادراری آقایان موجب درد نشود و با پیشرفت این بیماری شاهد فرایند ادرار دردناک در فرد باشیم. وجود خون در ادرار نیز یکی دیگر از نشانه های سرطان مجاری ادراری آقایان است. در صورتی که غده ی سرطانی بزرگ باشد ممکن است موجب انسداد مجرای اداراری شده و فرایند دفع ادرار را بطور کامل مختل کند. بطور کلی علائم سرطان مجاری ادراری آقایان شامل موارد زیر است:

تشخیص و درمان سرطان مجاری ادراری آقایان

اولین روش تست ادرار است. در صورتی که در ادرار فرد اثراتی از سلولهای غیرطبیعی باشد آزمایش با وسیله ای به نام سایتوسکوپ تکمیل می گردد. سایتوسکوپ وسیله ای است که بوسیله ی آن امکان مشاهده ی مجاری اداری فراهم می شود. همچنین ممکن است پزشک به بررسی بیوپسی نیز توصیه نماید. برای تشخیص گسترش سرطان از روش های عکسبرداری مانند CT scan، ام آر آی و پرتو ایکس استفاده می شود. روش درمانی سرطان مجاری ادراری آقایان نیز با جراحی و برش بافت سرطانی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی صورت می گیرد.

جراحی میکروسکوپیک واریکوسل در اصفهان توسط دکتر پیمان صالحی، دارای بورد تخصصی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان، قابل انجام می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا لیزر موی زائد و استفاده از مام زیر بغل سرطان زا است؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

آیا برداشتن خال صورت عوارض دارد؟

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

میکرودرم ابریژن روشی غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زوج ها می توانند زمان بیشتری برای رابطه جنسی داشته باشند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

بیماری های منتقله از طریق تماس جنسی - 2

دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]

مواد مغذی گیاهی مفید دربیماری های قلبی

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

علت درد بیضه چیست و چه درمانی دارد؟

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]

چه کسانی نمیتوانند کاشت مو انجام دهند؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

عادت ماهانه مردان چیست؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت