دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی

اطلاعاتی درباره علائم، علل، تشخیص و درمان سرطان سینه

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]آدرس وب سایت : www.radiologymarkazi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس ابادی، روبروی عیسی بن مریم، ساختمان صبا تلفن مطب : 32202762 - 031

سرطان سینه که با نام سرطان پستان نیز شناخته می شود، یکی از شایع ترین انواع سرطان بین خانم ها محسوب می شود. با آغاز این سرطان سلول های غیرطبیعی بدون هیچگونه قاعده خاصی شروع به رشد می کنند و در واقع، این سرطان از بافت پستان آغاز می شود. مهم ترین عاملی که شانس مرگ و میر در این بیماری را کاهش می دهد، افزایش آگاهی در رابطه با این بیماری است؛ زیرا سرطان پستان هرچه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن روند بهتری خواهد داشت و میزان موفقیت درمان افزایش می یابد. سلول های سرطانی پستان معمولاً توموری را تشکیل می دهند که معمولاً به واسطه سونوگرافی یا ماموگرفی دیده می شوند و یا به صورت توده احساس می شوند. اغلب توده های پستان خوش خیم هستند و سرطانی و بدخیم نیستند. برای تعیین خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان و اینکه آیا ریسک ابتلا به سرطان را در آینده تحت تأثیر قرار خواهد داد، بایست هر توده سرطانی یا تغییرات ظاهری در شکل ظاهری پستان، توسط پزشک بررسی شود.

ماموگرافی و سونوگرافی پستان ، روشهایی برای آزمایش و بررسی بافت پستان هستند که در رادیولوژِی مرکزی اصفهان انجام می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.

موارد مستعد سرطان پستان

عوامل زير در ابتلا به سرطان پستان مؤثر شامل موارد ذیل مي باشد:

علائم سرطان سینه

علائم سرطان سینه بدخیم

علائم دیگری نیز وجود دارند که در مراحل بعدی تشکیل توده های بدخیم پستان بروز می کنند. این علائم عبارتند از:

  1. تورفتگی و یا چرخش نوک سینه به سمت داخل
  2. بزرگ شدن یکی از سینه ها (نامتقارنی در سینه ها بیشتر از حد معمول است).
  3. سطح پستان دارای گودی هایی غیرطبیعی می شود.
  4. یکی از توده های موجود در بافت پستان بزرگتر می شود.
  5. پوست پستان حالت پوست پرتقال پیدا می کند.
  6. کاهش اشتها و کم کردن ناگهانی وزن به طور ناخواسته
  7. برجستگی و بزرگ شدن غدد لنفاوی در زیر بغل
  8. برجستگی و مشخص شدن رگ های روی سینه

تشخیص و درمان سرطان سینه

درجه بندی سرطان سینه

سرطان سینه شامل 5 مرحله می باشد که این مراحل بر اساس اندازه تومور، میزان سرایت به غدد لنفاوی، حمله به بافت های جانبی و سرایت به سایر نقاط بدن تعیین می گردد.

  1. مرحله 0: دوره پیش از سرطان است که در این مرحله رشد سلول های متفاوت در کانال های شیری سینه دیده می شود.
  2. مرحله 1: در این مرحله که خود شامل 2 مرحله A و B می باشد اندازه تومور کمتر از 2 سانتی متر می باشد و مقدار کمی از سلول های سرطانی در غدد لنفاوی دیده می شود.
  3. مرحله 2: در این مرحله پیشرفت سرطان سینه بیشتر می باشد و اندازه تومور بین 2 تا 5 سانتی متر می باشد و هم چنین 1 تا 3 غدد لنفاوی درگیر شده است.
  4. مرحله 3: خود این مرحله شامل 3 بخش A و B و C می باشد. A: سینه ممکن است دارای تومور باشد و در مجموع 4 تا 9 عدد از غدد لنفاوی درگیر است. B: تومور به اطراف سینه منتشر شده است و ممکن است پوست سینه دچار التهاب و تورم شده باشد. همچنین بیش از 9 عدد از غدد لنفاوی درگیر شده اند. C: اندازه تومور متغیر بوده و بیش از 10 عدد غدد لنفاوی درگیر است.
  5. مرحله 4: نام دیگر این مرحله متاستاتیک می باشد که اندازه تومور متغیر است، غدد لنفاوی ممکن است درگیر باشند و همچنین سلول های سرطان می تواند به استخوان، ریه، مغز و یا کبد منتشر شده باشد.

تشخیص سرطان سینه با سونوگرافی

برای انجام سونوگرافی، بیمار بر روی یک تخت به پشت دراز کشیده و ممکن است از او خواسته شود که دست خود را بالای سر قرار دهد. سپس پزشک، ژل مخصوص سونوگرافی را بر سینه می ریزد. این ژل باعث از بین بردن حباب های هوا بین مبدل و پوست می شود و از عبور امواج صوتی به بدن جلوگیری می کند. سونوگرافیست پس از اعمال ژل با قرار دادن مبدل بر روی بدن و حرکت آن به جلو و عقب تصاویر مورد نظر را ضبط می کند. این روش، دردی برای بیمار نداشته و تنها فشار جزئی مبدل بر روی پوست احساس می شود.

تشخیص سرطان سینه با ماموگرافی

هر سینه بر روی صفحه اشعه ایکس صاف قرار می گیرد. سپس کمپرسور بر سینه فشار وارد می کند تا بافت را صاف کند. این یک تصویر واضح تری از پستان را فراهم می کند. ممکن است لازم باشد نفس خود را برای هر عکس حبس کنید. در طول فرایند، پزشک شما تصاویر را همانطور که ساخته شده است، بررسی خواهد کرد. اگر چیزی مشخص نباشد یا نیاز بیشتری به توجه داشته باشد ممکن است عکس های اضافی که زوایای مختلف را نشان می دهند، تجویز کند. یک ماموگرام دیجیتال، اشعه ایکس را به یک تصویر الکترونیکی از سینه تبدیل می کند که بر روی کامپیوتر ذخیره می شود. تصاویر بلافاصله قابل مشاهده هستند. این رایانه همچنین می تواند به پزشک شما کمک کند تا تصاویری را که ممکن است در یک ماموگرام ساده دیده نشود مشاهده کند.

تست سرطان سینه در منزل

مقابل آینه بایستید و دستهای خود را به کمر بگذارید و در آینه به شکل و رنگ و اندازه سینه خود توجه نمایید و در صورت مشاهده فرورفتگی یا بیرون زدگی یا تغییر در رنگ یا قوام در پوست این ناحیه شدید به پزشک مراجعه نمایید. اگر در وضعیت نوک پستان تغییر یا تو رفتگی ایجاد شده است نیز به پزشک مراجعه نمایید.

مقابل آینه بایستید و دستهای خود را به بالا بیاورید و موارد ذکر شده در بالا را مجدد بررسی نمایید.

در حالیکه روبه روی آینه ایستاده اید نوک سینه خود را بدوشید و در وجود ترشح را بررسی نمایید. نوک سینه ممکن است فاقد ترشح باشد یا ترشحاتی به رنگ شیر یا زرد رنگ یا بی رنگ داشته باشد. در صورت وجود ترشح خونی به پزشک مراجعه نمایید.

روی زمین یا تخت دراز بکشید. ابتدا با دست راست سینه چپ و سپس با دست چپ سینه راست خود را معاینه نمایید. برای معاینه سه انگشت وسطی هر دست را به هم بچسبانید و معاینه را با نرمه نوک انگشتان انجام دهید و تمام سینه را معاینه نمایید. برای این کار بهتر است یک مرتبه با لمس سطحی از نوک سینه شروع نمایید و با حرکتهای دورانی از مرکز به محیط کل سینه را مورد معاینه قرار دهید و سپس همین کار را با لمس عمقی انجام دهید.

روش معاینه در مرحله چهارم را در حالت ایستاده انجام دهید. بهتر است این کار زیر دوش آب انجام شود و از شامپو یا صابون برای تسهیل در معاینه استفاده گردد

آیا سرطان سینه درمان دارد؟

درمان موضعی

برخی از درمان ها موضعی هستند، به این معنی که بدون اثرگذاری روی دیگر بخش های بدن، تومور را درمان می کنند. اغلب زنان مبتلا به این نوع سرطان، نوعی جراحی را برای برداشتن تومور تجربه خواهند کرد. بسته به نوع سرطان و پیشرفت آن، ممکن است نیاز به انواع دیگری از درمان نیز داشته باشید. درمان های موضعی می توانند به صورت جراحی یا رادیوتراپی انجام گیرد.

درمان سیستمیک

داروهایی که برای درمان سرطان استفاده می شوند، روشهای درمانی سیستمیک محسوب می شوند؛ زیرا می توانند در هر نقطه از بدن به سلول های سرطانی برسند. آنها می توانند از طریق دهان مصرف شوند یا به طور مستقیم وارد جریان خون شوند. بسته به نوع سرطان پستان، انواع مختلفی از درمان های دارویی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد که شامل موارد زیر می باشند:

احتمال مرگ در سرطان سینه

سرطان سینه یک بیماری پنهان و خطرناک محسوب می شود که اگر به آن توجهی نشود، باعث مرگ فرد خواهد شد. تومورهای سینه دو گروه خوش خیم و بدخیم را شامل می شوند. رشد تومورهای هر دوی این گروه ها، سریع و زیاد است. البته تومورهایی هستند که در ابتدا خوش خیم بوده و به مرور زمان به تومورهای بدخیم تبدیل می شوند. در تومورهای خوش خیم، روند تکثیر غیرطبیعی سلول ها در یک مرحله مشخص متوقف می شود؛ اما در تومورهای بدخیم، روند تکثیر بدون وقفه ادامه دارد و غیرقابل کنترل است. این تومورها در نهایت به سرطان پستان تبدیل می شوند و در صورتی که فرد برای درمان آنها اقدام نکند، می توانند به سایر قسمت های بدن نیز گسترش پیدا کنند و باعث اختلال در کار این قسمت ها نیز باشند. در نهایت، این تومورهای بدخیم با درگیر ساختن اعضای حیاتی بدن می توانند باعث مرگ فرد باشند. در نتیجه، زمان تشخیص این تومورها در روند بهبودی و درمان بسیار مؤثر است، تاحدی که اگر این بیماری در مراحل ابتدایی (مرحله ۱ و ۲) تشخیص داده شود، امکان حفظ عضو، درمان و بهبودی کامل و حتی حفظ طول عمر طبیعی برای فرد افزایش می یابد؛ اما در صورتی که این بیماری در گریدهای ۳ و ۴ و در واقع در مراحل پیشرفته تشخیص داده شود، تنها امکان کنترل سرطان پستان وجود خواهد داشت.

بیشتر ناهنجاری های مادرزادی و اغلب اختلالات ژنتیکی از طریق این آزمایش ها قابل شناسایی هستند . به این مجموعه از آزمایش ها و سونوگرافی ها ، غربالگری بارداری یا غربالگری جنین گفته می شود . انواع سونوگرافی های بارداری از جمله سونوگرافی آنومالی (اسکن ناهنجاری های جنین) و سونوگرافی NT (ناهنجاری کروموزمی و ژنتیکی جنین) را با مراجعه به رادیولوژی مرکزی اصفهان، با دقیق ترین نتایج انجام دهید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

درد و التهاب عضله تنسور فاسیا لاتا

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

آلزایمر و تاثیر آن در گفتار

لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

مضرات و مزایای استفاده از وازلین برای پوست

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

كفش ديابتي

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

پرونیشن یا چرخش مچ پا به خارج چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

لکنت و روشهای درمان آن

لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

چه کسانی کاندایدی مناسب ماموگرافی هستند؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

تزریق ژل و چربی در صورت

دکتر حمید وحیدی [ متخصص پوست و مو ]

هایفوتراپی موثرترین روش رفع غبغب

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت