دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی

بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]آدرس وب سایت : www.drseif-radiology.ir
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق تلفن مطب : 88553155 - 021
آنچه در این مطلب میخوانید

تیروئید در قسمت جلوی گردن درست در قسمت بالای گردن قرار دارد و شکلی شبیه به پروانه دارد و دو گوشه های آن در دو طرف گردن توسط یک باند باریک از بافت متصل شده است. این غده جزء غدد درون ریز است و هورمون های تیروئید را تولید و عملکردهای بسیار زیادی را در بدن کنترل می کند. گره یا ناهنجاری های بدن اغلب با معاینه تصویربرداری تشخیص داده می شوند. با این وجود همیشه از اینگونه تست های تصویربرداری نمی توان در مواردی مانند گره های خوش خیم غیر سرطانی یا سرطانی استفاده نمود. بیوپسی سوزنی که به آن آسپیراسیون سوزنی نیز گفته می شود شامل از بین بردن برخی از سلول ها (در یک روش کم تهاجمی شامل یک سوزن توخالی است) از ناحیه مشکوک درون بدن و بررسی آنها در زیر میکروسکوپ برای تشخیص بیماری می باشد. بیوپسی FNA نوعی نمونه برداری از تیروئید است که در طی آن نمونه کوچک از بافت غده تیروئید خارج می شود.

شما می توانید برای انجام انواع سونوگرافی و رادیوگرافی مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155-021 اقدام فرمایید.

علت بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

روش FNA که تحت عنوان بیوپسی با سوزن ریز هم شناخته می شود، روشی است که برای نمونه برداری از توده ها و برآمدگی ها در نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک می تواند با استفاده از این روش، مقدار کافی از بافت ناحیه مورد نظر را برای بررسی های میکروسکوپی بردارد و از آن برای تشخیص دقیق بیماری ها و عوارض مختلفی از قبیل التهاب و یا حتی سرطان استفاده کند. همچنین از روش FNA در تشخیص عوارض مربوط به بافت ها و اندام های زیر استفاده می شود:

بیوپسی تیروئید

مزایای بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

نحوه انجام بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

روش بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی اغلب توسط رادیولوژیست آموزش دیده و باتجربه در آسپیراسیون سوزن و سونوگرافی انجام می شود. بیوپسی سوزنی معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. ناحیه گردن ضدعفونی و تمیز می شود و از داروهایی برای بی حس کردن منطقه استفاده می شود. مبدل سونوگرافی با مقدار کمی ژل محلول در آب استریل و بر روی گره تیروئید روی گردن بیمار قرار می گیرد. رادیولوژیست سوزن را از طریق پوست، تحت هدایت سونوگرافی به محل گره های تیروئید و نمونه های اسپیرات بافت منتقل می کند. پس از نمونه برداری، سوزن برداشته می شود. در صورت نیاز به نمونه های اضافی سوزن های جدید دوباره نصب می شوند، برای تجزیه و تحلیل کامل ممکن است چندین نمونه مورد نیاز باشد. پس از اتمام بیوپسی برای کاهش خطر خونریزی فشار به ناحیه اعمال می شود و در صورت لزوم ممکن است یک بانداژ بر روی ناحیه قرار داده شود؛ اما هیچ گونه بخیه ای نیاز نیست. این روش معمولاً در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام می شود.

نتایج FNA تیروئید

نتایج FNA تیروئید معمولاً تا دو هفته پس از انجام نمونه برداری آماده می شوند. نتایج نمونه برداری تیروئید در شش دسته تقسیم بندی می شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که آمار اعلام شده در ادامه ممکن است در مراکز مختلف اندکی تفاوت داشته باشد.

  1. دسته خوش خیم: این دسته، حدود 70 درصد از کل نتایج نمونه برداری تیروئید را شامل می شود. در این مواقع، علت ناهنجاری و ایجاد ندول های تیروئید، کیست های غده تیروئید هستند که خطری برای بیمار به همراه ندارند. احتمال تشخیص نادرست و بدخیم بودن توده مشکوک در این دسته تنها 3 درصد است. بیمارانی که نتایج بیوپسی تیروئید آنها در این دسته قرار می گیرند، عموماً نیاز به انجام یک سونوگرافی 18 ماه پس از نمونه برداری دارند تا از بیخطر بودن ندول های آنها اطمینان حاصل شود.
  2. دسته بدخیم (سرطان): این دسته حدود سه الی هفت درصد کل نمونه های بیوپسی تیروئید را شامل می شود. شایع ترین سرطان تیروئید مشاهده شده در این دسته، سرطان تیروئید پایپلاری است. نمونه هایی که در دسته بندی بدخیم یا سرطانی قرار می گیرند، معمولاً با احتمال 97 تا 99 درصد تشخیص داده می شوند.
  3. دسته مشکوک به سرطان: وقتی نتیجه یک آزمایش بیوپسی تیروئید در دسته مشکوک به سرطان قرار گیرد، احتمال بین 60 تا 70 درصد وجود دارد که نمونه مورد بررسی سرطانی است. در این حالت، پاتولوژیست برخی ویژگی های نگران کننده را مشاهده می کند که لزوماً نشان دهنده سرطان نیستند. در این حالت، درمان پیشنهاد شده، جراحی تیروئید خواهد بود.
  4. ناحیه فولیکولی بدون تشخیص قطعی FLU: این دسته بندی معمولاً تحت عنوان “intermediate” شناخته می شود. نمونه هایی که در این دسته قرار می گیرند برخی از ویژگی های نگران کننده نشان دهنده سرطان را دارند؛ اما تنها در 5 الی 15 درصد موارد می توان نسبت به سرطانی بودن آنها مشکوک بود. در این موارد، تکرار نمونه برداری تیروئید و یا انجام آزمایش های ژنتیک بر روی بافت های سلولی مشکوک به منظور تشخیص دقیق تر توصیه می شود.
  5. نئوپلاسم فولیکولی: این دسته بندی نیز تحت عنوان “intermediate” شناخته می شود و در آن بیان این مورد که ندول ها به طور قطعی سرطانی یا خوش خیم هستند تا زمانی که تیروئید به طور کامل برداشته نشود ممکن نیست. در این مواقع، ممکن است جراحی به منظور برداشتن نیمی از تیروئید (قسمتی که تراکم نوول ها در آن بیشتر است) انجام شود.
  6. عدم تشخیص: این به آن معنا است که تعداد سلول های برداشته شده به منظور بررسی آزمایشگاهی کافی نبوده است. با وجود اینکه تیم پزشکی حداکثر تلاش خود را به منظور برداشت حداکثر میزان فولیکول های تیروئید را انجام می دهند؛ اما گاهی ممکن است تعداد سلول های برداشته شده برای بررسی آزمایشگاهی ناکافی باشد. در این مواقع، پاتولوژیست مجدداً درخواست تکرار FNA تیروئید را می کند.

مراقبت قبل از بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

شما می توانید قبل از انجام این عمل به صورت عادی بخورید و بنوشید. برای انجام این عمل، شما نیازی به بیهوشی عمومی که در آن به طور کامل بیهوش شوید، نخواهید داشت؛ اما ممکن است از یک بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه ای که سوزن FNA در آن فرو برده می شود، استفاده گردد.

در همان زمانی که نوبت عمل FNA تیروئید برای شما تعیین می شود، لازم است که اگر داروهای رقیق کننده خون از قبیل وارفارین، کلوپیدوگرل، دابیگاتران، پراسوگرل، دی پیریدامول یا آساسانتین مصرف می کنید، حتماً به کلینیک اطلاع بدهید. مصرف داروهای رقیق کننده خون باید از چند روز قبل از انجام این عمل متوقف شود و یا دوز معمولی مورد مصرف شما کاهش داده شود. نکته بسیار مهم در مورد این عمل آن است که هرگز مصرف این داروها را بدون مشورت پزشک خود و کلینیکی که برای تست FNA به آن مراجعه کرده اید، قطع نکنید و یا دوز مصرفی خود را تغییر ندهید.

مراقبت بعد از بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

به دلیل اینکه نمونه برداری به روش سوزنی یک روش سرپایی بدون هیچ برش جراحی است، به مراقبت خاصی نیاز نیست و در این مورد، پزشک توصیه های لازم را به شما خواهد کرد. تنها موردی که ممکن است به آن نیاز داشته باشید این است که اگر دردی بعد از fna داشتید می توانید با مصرف مسکن ها و یا گذاشتن کیسه یخ درد را تسکین دهید.

صفحه اينستاگرام دکتر سيف

هزینه نمونه برداری تیروئید

تجهیزات مصرفی و تست های مورد نیاز پزشک برای هر شخص متفاوت است و نمی توان به طور قطعی قیمت دقیق را تعیین نمود.

عوارض بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی

ممکن است به علت فرو بردن سوزن در گردن شما کمی درد، ورم و حتی خون مردگی جزئی در این ناحیه به وجود بیاید که کاملاً عادی است. برای تسکین درد می‎توانید از داروهای مسکن معمولی استفاده نمایید. البته درد و ورم این ناحیه بعد از 48 ساعت برطرف می شود.

یکی از روشهای تشخیص انواع بیماری های روده، تصویر برداری اشعه ایکس کولون ترانزیت تایم است . این روش تشخیصی، در مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران با دقیق ترین نتایج انجام می شود. شما برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق تماس با شماره تلفن 88553155-021 اقدام فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

مزونیدلینگ چیست؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

ماستالژی یا درد پستان

دکتر سمیرامیس هوشیار [ متخصص زنان و زایمان ]

همه چیز درباره لیزر موهای زائد

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

سبزیجات و اهمیت آن

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

علت ریزش مو در جوانی

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

علت قوس و گودی زیاد کف پا

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

تشخیص بزرگ شدن ارگان های شکمی با سونوگرافی

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

بارداری با اسپرم اهدایی

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت