کبد یکی از بزرگ ترین و مهم ترین ارگان های بدن است. این عضو بدن، از پروتئین ها و کلسیم ها در هضم و دستگاه گوارش استفاده می کند. کبد کمک می کند غذایی که خورده می شود، به انرژی تبدیل شود و به کمک طحال، مانند یک فیلتر عمل می کند که زباله های مضر را فیلتر و دفع می کند. بیماری کیست کلسیفیه هنگامی اتفاق می افتد که کلسیم در بافت بدن، رگ های خونی یا اندام ها جمع شود. این تجمع می تواند روند طبیعی بدن شما را سخت و مختل کند. کلسیم از طریق جریان خون منتقل می شود. برخی از اختلالات باعث رسوب کلسیم در مکان هایی می شود که به طور معمول کلسیم در آن وجود ندارد یا متعلق به آن نیست. این احتمال وجود دارد که با گذشت زمان، کلسیم در این قسمت ها جمع شود و مشکلاتی ایجاد نماید. کلسیفیکاسیون می تواند با افزایش سن اتفاق بیفتد همچنین این احتمال وجود دارد که به عفونت، آسیب و سرطان مربوط باشد.
به طور معمول رسوبات كوچك كلسیم در كاركردهای بدن تغییری ایجاد نمی كنند. با این حال اگر رسوبات بسیار زیاد شوند، این احتمال وجود دارد که در عملکرد اندام ها تداخل ایجاد کنند یا سایر مشکلات سلامتی را موجب شوند. برخی از کلسیفیکاسیون ها علائم دردناکی ایجاد نمی کنند، در حالی که برخی دیگر منجر به عوارض جدی می شوند. یکی از روش های اصلی برای تشخیص آسیب های کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی بسیار ضروری است. پزشک ممکن است به منظور تشخیص مشکل و بیماری، سونوگرافی کبد را تجویز کند. سونوگرافی یک روش بدون عارضه و بدون درد برای تشخیص برخی از بیماری ها و بررسی اندازه طبیعی کبد در سونوگرافی است. در این روش به جای استفاده از اشعه های مضر، از امواج صوتی استفاده می شود.
عوامل زیادی در بروز کلسیفیکاسیون نقش دارند. این عوامل شامل موارد زیر است:
برای بررسی وضعیت کبد و اندام های مرتبط و نزدیک به آن مانند طحال و کیسه صفرا، معمولاً سونوگرافی کبد و طحال و کیسه صفرا انجام می شود. با این روش تشخیص، اختلالات مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند، از جمله:
برای شروع فرایند سونوگرافی خوب در تهران از بافت کبد، پزشک از بیمار می خواهد به پهلوی مقابل دراز بکشد. پس از آن، ژلی مخصوص برای بهبود عبور امواج صوتی روی پوست ناحیه موردنظر اعمال می شود. سپس پروب سونوگرافی به آرامی روی شکم حرکت داده شده و با اعمال فشار ملایم، امواج صوتی را به بدن ارسال می کند. این امواج پس از بازگشت، توسط دستگاه ثبت و به تصاویر دقیق و قابل تحلیل تبدیل می شوند. در برخی موارد، ممکن است پزشک از بیمار بخواهد برای چند ثانیه نفس خود را حبس کند تا تصاویر شفاف تر و دقیق تری از کبد و اندام های اطراف به دست آید. مدت زمان انجام این سونوگرافی معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.
در سونوگرافی از هیچگونه اشعه ای استفاده نشده و به هنگام استفاده ی مبدل بر روی پوست، هیچ ناراحتی ایجاد نمی شود. این روش به دلیل عدم استفاده از عناصر رادیواکتیو و پرتوزا یک روش تشخیصی امن محسوب شده و حتی برای زنان باردار می تواند در طول بارداری بار ها مورد استفاده قرار گیرد، بدون اینکه تأثیر سوئی بر جنین و سلامت مادر ایجاد کند.
شما می توانید در مرکز سونوگرافی شقایق یوسف آباد تهران، سونوگرافی کبد را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.