سوالات پزشکی :
سوال :

سلام اقای دکتر مرسی از جواب دادناتون اقای دکتر من واسه سفیدی پوستم از ماسکهای خانگی مانند خیار -ابلیمو-گوجه-سیب زمینی استفاده کردم ولی نمیدونم چرا بعد از استفاده صورتمو تیره ولک دار میکنن صورتم هم حساسه میشه چن ماسک روشن کننده یا سفید کننده معرفی کنین ؟ مرسی چقد باید از ماسکهای که معرفی میکنین استفاده کنم؟

دکتر جمال الدین حسن زاده :

بعضی داروها بخصوص مرکبات حاوی موادی هستند که پوست را در برابر نور آفتاب حساس میکنه و موجب ایجاد لک پوست میشه . بهتره استفاده نکنید. [1401-06-23]

پاسخ سوال پزشکیدرمان لک لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام و خسته نباشید دکتر من پسری 22 ساله هستم که دو سالی هست موهام از شقیقه یکم عقب رفته. من تا 4ماه پیش موهای ضخیمی داشتم. حدود 5ماه پیش بنده بدن سازی میرفتم و حدود 1ماه از 110 قرص استرودید استفاده کردم و دقیقا بغد از ماه رمضان که روزه هم کرفتم دیدم موهام نازک شدن خیلی و 1-2 ماه بعد شروع کردن به ریزش که انتهاشون ی دونه سفید رنک بود و ازمایش دادم که تستسترون بالای حدنرمال بود.البته من 13کیلو وزن کرفتم و بعد ماه رمضون کم کردم. 1-ایا نازکی مو از استروئید بوده؟ 2-افزایش تستسترون بعد 6ماه از استروئیده؟ 3-ایا موهام رفتن فاز تلوژن و برمیکردن؟چهپیشنهادی دارین؟

دکتر جمال الدین حسن زاده :

مصرف داروهای هورمونی مورد استفاده در دوپینگ در کنار عوارض متعدد میتونه موجب ریزش مو نیز بشه. پیشنهاد میکنم زیاد دنبال درمان موهاتون نباشید به جای اون توع نگاهتون رو به مقوله سلامت و ورزش تغییر بدید و دیگه این اشتباهات رو تکرار نکنید. [1401-06-23]

پاسخ سوال پزشکیدرمان ریزش مو لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام من دختری 24ساله هستم که موقع اصلاح بدنم با تیغ وموبر بعد ازچندروزدرناحیه ی اصلاح شده به خصوص درناحیه تناسلی دچار خارش والتهاب و سوزش وچرکی شدن سر جای رشدموها می شوم وخیلی رنج میکشم تابعد از چند روز از بین می رود وخوب می شود .روی دستهایم کمی اگزما وجود دارد ولی بامصرف پمادتریامسینولون استوناید1/0درصد خوب می شود .درخانواده ام هم سابقه ی اگزماوجود دارد ولی برای من درناحیه ی تناسلی به خصوص کشاله هاشدیدتر است خواهش می کنم دارویی برای بهتر شدن این عوارض به من پیشنهاد کنید.

دکتر جمال الدین حسن زاده :

1)ضایعات بعد از اصلاح معمولا از نوع اگزمای پوستی نیستند بیشتر فولیکولیت یا جوش هستند 2)ناحیه کشاله ران معمولا جای شایعی برای اگزما نیست 3)مصرف تریامسینولون بخصوص طولانی مدت در ناحیه کشاله ران صحیح نیست و عارضه دارد 4) برای تجویز دارو بایستی به متخصص پوست مراجعه نمایید. [1401-06-23]

پاسخ سوال پزشکیاگزما لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام خدمت دکترگرامی.خواهشا بهترین دارو پماد و...برای درمان اگزمای پوست صورت رو بی زحمت برام تجویز کنید.ممنونم

دکتر جمال الدین حسن زاده :

اینطوری که نمیشه برای درمان اگزما اقدام کرد. اولا چیزی به نام بهترین دارو در پزشکی وجود ندارد . دوما تجویز داروی مناسب نیاز به در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی دارد که امکان در نظر گرفتن این فاکتورها از دور همیشه ممکن نیست. [1401-06-23]

پاسخ سوال پزشکیاگزما لینک مستقیم این سوال

سوال :

باعرض سلام خدمت شما آقای دکتر بخاطر اسپاسم شدیداسفنکتر مقعدی دکتر بهم بوتاکس تزریق کرد که عمل کردش عالی بود اما چندروز بعد کنار مقعد جایکه سوزن خورده بود یک ترومبوز کوچک اندازه عدس در آمد که دکتر تخلیش کرد اما بعد چند ساعت دوباره سرجاش بود که دوباره دکتر تخلیش کرد وگفت چیز مهمی نیست آیا ممکن بر اثر تزریق بد بوتاکس این ترومبوز به وجود آمده باشه؟مثلا سوزن روی رگ خورده باشه.یا اینکه به بوتاکس ربطی نداره.باتشکر

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام و تاخیر از پوزش-طی یک الی دو هفته بهبود پیدا می کند. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیمقعد لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام اقای دکتر ممنون میشم راهنماییم کنید الان من تقریبا 5ماه هست شقاق دارم رفتم جراح عمومی گفت یه خراش سطحی سمت چپ مقعد داری سوزش من هم سمت چپ هست تو طول روز سوزش باهامه دکتر پماد ام جی داد بهتر شدم ولی نه کامل حالا میخام برم عمل کنم خودش ک میگه ی جوری عمل میکنم ک بی اختیاری نداشته باشی حالا سوال من از شما اینه .این عمل چجوریه بعد اینکه من خونم بند نمیاد باید ویتامین کا بزنم ایا بعد عمل خونریزی زیادی داره؟بعد عمل کی میتونم برم باشگاه چون بدنسازی کار میکنم ممنون میشم راهنمایی کنید

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام و تاخیر از پوزش- در این عمل بخشی از عضله مقعد برش زده می شود و درد رفع می شود. خونریزی زیاد ندارد. پس از 1 هفته می توانید باشگاه بروید. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیشقاق لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام من 24 سالمه از اول اردیبهشت هنگام اجابت مزاج در مقعد اجساس سوزش میکردم پیش یک دکتر رفتم گفتن قارجه پیش یک دکتر دیگه رفتم گفتن شقاقه الان سوزش برطرف شده اما اون قسمتی که گوشت اصافه اورده که به سمت مجاری ادراریه درد میکنه علت چیه خواهش میکنم راهنماییم کنید؟ الان اول شهریوره و هنوز مشکلم برطرف نشده

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام و تاخیر از پوزش- بیشتر شقاق مطرح است و این گوشت اضافه بر طرف نمی شود. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیشقاق لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام وخسته نباشید. همسرم دوسال پیش دچار سرطان سینه شدبعداز عمل وبرداشت قسمتی از سینه وشیمی درمانی وپرتو درمانی درمان با قرص تاموکسیفن ادامه یافت درخلال درمان ایشان یک بار عادت ماهانه ایشان برگشت که تزریق امپولی که هر28روز زده میشد این سیکل متوقف شد ولی اکنون بعد از ده ماه از اخرین تزریق سیکل ماهانه ایشان برگشت . لطفا بفرماید ایا برگشت این سیکل وعادت ماهانه برای ایشان زیان دارد یا نه . سن ایشان 44 سال است .لطف بفرماید ومارا راهنمای کنید

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- زیان ندارد و در بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سرطان سینه عادت ماهانه برگشت دارد. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیسرطان پستان لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام وخسته نباشد!آقای دکتر آیا راهی جز جراحی برای بزرگ کردن پستان در زنان وجود داره؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- خیر ، درمانهایی مطرح می شوند از جمله پمادهای هورمونی و غیره ، که تاثیری در بزرگ کردن پستان ندارد. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیلینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام ببخشید من حدود چهل روز هست که عمل کیست مویی انجام دادم این کیست رو چون یکی از اعضای خانوادمون گرفته بود تونستم زود تشخیص بدم .پزشک به صورت بسته واسم عملش کرد ولی اخر بخیه رو که نزدیک مقعدم هم بود رو به مقدار یه نخود باز گذاشت تا عفونت ها بیرون بیاند .عفونت های زرد رنگی بیرون اومد و حالا دیگه خیلی کم بیرون میاد.سوال من اینه که ایا این روش روش خوبی بود و یا نه؟و این که این روش چند درصد احتمال عود وجود داره؟و این که یکی از روش های جلوگیری از عود زدن مو های اون منطقه هست من مو هارو میزنم ولی بعد از دو روز دوباره رشد میکنه نه زیاد بلکه خیلی کم رشد میکنه ایا نیاز هست باز کوتاه کنم؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- روش خوبی است. کوتاه بودن موها کافی است. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیلینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و خسته نباشید من متاهل25 ساله هستم مدتی در سینه سمت راستم احساس درد داشتم رفتم سونو گفتن یک توده هیپواکوبه ابعاد69*58*25در پستان راست با فاصله3cmاز نیپل با حدود منظم بیشتر مطرح کننده فیبروآدنوم مشاهده شد. حالا دکترم قراره با جراحی این توده و برداره میخاستم بدونم اصلا نیاز به جراحی داره؟ ایا خطرناکه؟ایا بعد جراحی احتمال عودد کردن مجدد هست اگه هست باید چیکارکنیم ممنون میشم جواب بدید هر چه سریعتر با تشکر

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- ضایعات پستانی بزرگتر از 3 سانتی بهتر است جراحی شوند. عمل جراحی خطرناک نیست ولی در مورد نوع ضایعه پس از گزارش پاتولوژی بصورت قطعی می توان اضهار نظر کرد. معمولا عود نمی کند. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیتوده پستان لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام دوستان من یک ماه پیش دچار بیماری شقاق از نوع همروئید درجه 3 که به مدت 3ماه قبل این زخم رو داشتم و جدی نگرفتم که تا یک ماه قبل به علت زور زدن زخم من پاره تر شد و خونریزی داشتم که محل زخم جوش شکل گرفت و هانه معقدم تنگ شده بود دکتر رفتم بعد معاینه گفت باید جراحی بشی البته دارو ام جی داد اثری نکرد در نهایت دکتر جراح عمومی دیگه رفتم پماد رکتول بهم داد که بعد نزدیک یک ماه استفاده از این پماد جوش معقدم خوب شد و دهانه معقدم باز شد باخوردن غذای فیبردار و ملینها یبوستم بهتر شد حالا میخوام ببینم ایا این زخم که شکل گرفته بود چیکار کنم به طور کامل ترمیم بشه ایا گذشت زمان مثل قبلش میکنه؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- تا حد امکان از بروز یبوست جلوگیری نمایید. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیشقاق لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام ،پدر73 ساله ام طبق سونوگرافی انجام شده دارای فتق کشاله ران میباشد(در بررسی اینگوینال یک دیسکت به قطر 21 میلی متر در جدار شکمی دیده شد)باتوجه به ضعف عمومی بدن نامبرده ،داشتن دیابت وفشارخون بالا ، مشکل تکرر ادارار شدید و عمل پروستات ، نداشتن بینایی بعلت صدمه دیدن عصب بینایی و استرس شدید تمایلی به انجام عمل جراحی ندارد. ایا انجام ندادن عمل جراحی وضعیت او را بدتر خواهد کرد .لطفا راهنمایی بفرمایید.با تشکر

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- بله و احتمال شدید شدن فتق وجود دارد. تازمان جراحی، از فتق بند استفاده نمایید. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیلینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام جناب دکتر.وقت بخیر.من خانمی 30 ساله و متاهل هستم. مدت هاست سینه ی راستم ترشحات جامد سفید رنگی داره که با فشار بیرون میاد و خیلی کم هستن. دو بار آزمایش پرولاکتین و تیرویید دادم و همه نرمال بوده. وقتی به دکتر مراجعه کردم بدون معاینه برای من داستینکس تجویز کردن که من هنوز مصرف نکردم. خاستم بینم دلیل این ترشحات چی میتونه باشه؟در ضمن من سونوی سینه دادم و همه چیز نرمال بود.در ضمن ترشحات از دو مجرا خارج میشه

دکتر سید محمد رضا حکیمیان :

با سلام- اگر پرولاکتین نرمال بوده ، داستینکس لازم نیست و این ترشحات نوک سینه گاهی از جراحی نوک سینه حاصل می شوند. لازم است معاینه شوید. [1401-06-22]

پاسخ سوال پزشکیپستان لینک مستقیم این سوال

سوال :

بادرود خدمت دکتر گرامی آیا ختنه کردن در پسران مفید است؟ اخه مقاله های زیادی مطالعه کرذم هرکدام معایب و محاسنی گفته بودن پاک گیج شدم شبا سپاس

دکتر پیمان صالحی :

درود بر شما . بهتر است در دوران نوزادی انجام شود . [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیلینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام دختري 24 ساله هستم،موهاي من خيلي كم پشت و نازك است ايا قرص ld ميتواند به پرپشت شدن مو كمك كند ضمن اينكه بنده مجرد هستم لطفا راهنماييم كنيد ممنون.

دکتر جمال الدین حسن زاده :

بستگی به علت ریزش مو ، گاها این قرصها (البته بیشتر بعضی از انواع و فرمولاسیونهای آن ) کاربرد دارند. اما تجویز اونها باید توسط پزشک حودتون انجام بشه. [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیریزش مو لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام آقای دکتر من در تابستان بطور مداوم دامن می پوشیدم و پیاده روی میکردم ! در اثر همین پیاده روی زیاد با دامن، ران هایم به هم ساییده شده و الان ران هایم حالت سوزش داره و اذیتم میکنه.. ضمن اینکه هیچ علایمی نداره.نه قرمزی نه تورم و ... یه بار هم از لوسیون بدن هیدرودرم استفاده کردم که شاید خوب بشه ولی نشد.. علت چی میتونه باشه؟و درمان چیه؟ ممنونم از راهنماییتون

دکتر جمال الدین حسن زاده :

ربطی به پوشیدن دامن نداره اما سایش مکانیکی عامل مهمیه . اگه اضافه وزن دارید اون رو درمان کنید . کرمها بیشتر جنبه محافظتی دارند مثلا میتونید پماد زینک اکساید بزنید. ولی معمولا روشن کننده ها ناثیر ندارند یا خیلی کم موثرند. گاها از لیزر کیوسویچ نوع لیزر فراکشنال هم استفاده میشه [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیمشکلات پوست لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و درود .آقای دکتر من پسر 6 ماهه دارم و دچار زالی است به نظرتون هیچ درمانی برای این بیماری نیست آیا مراقبت خاصی نیاز داره یا دارویی برای تقویت موهاش .

دکتر جمال الدین حسن زاده :

سلام زالی ارثی است و قابلیت تغییر ندارد . مبتلایان باید پوست و چشم را در مقابل آفتاب محافظت نمایند تا یکسانگی استفاده ار کلاه و پوشهای فیزیکی و کرم زینک اکساید و پس از آن استفاده از محافظهای فیزیکی عینک آفتابی و کرمهای ضد آفتاب ضروری است [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیبیماریهای پوستی لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام. پسری 24 ساله ام. 5 ساله که برای ریزش موهام فیناستراید1 و ماینوکسیدیل 5 درصد استفاده میکنم. 1- اخیرا با دکترم درباره اقدام به بچه دار شدن صحبت کردم گفت نیازی نیست برای بچه دار شدن فیناستراید رو قطع کنی، فقط سه ماه اول حاملگی خانمت، نباید مصرفش کنی. قبلش طوری نمیشه. میخام بدونم این مطالبی که توی اینترنت در مورد قطع مصرف قبل از اقدام به بارداری وجود داره چقدر صحت داره؟ 2- آیا تماس پوستی همسرم با مایع منی من اشکالی نداره؟ 3- ورود مایعات خارج شده پیش از منی به داخل واژن اشکال نداره؟

دکتر جمال الدین حسن زاده :

به لحاظ علمی مطلبی را که پزشکتان گفته صحیح است. سایر توصیه ها بیشتر جنبه احتیاطی دارند و ناشی از حساسیت بیش از حدی است که در خصوص مسئله بارداری سالم وجود دارد و دلایلی مبنی بر اثر فیناستراید بر جنین از طرق مورد اشاره وجود ندارد. [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیفیناستراید لینک مستقیم این سوال

سوال :

سوال : سلام آقای دکتر،به مدت حدود سه سالکه من مشکل پوستی دارم که با خوردن چیزاگرم آفتاب و هر چیزی که حرارت بدنم رو بالا ببره لکه های قرمز همراه باسوزش فقط روی پوست صورتم ایجاد میشه که بعد از مدتی به حالت اولیه برمیگرده البته بعد از درمان چوش اینطوری شد به دکتر مراجعه کردم ترمیم کننده هایسه بعدش داروعوض کرده ضد قرمزی رزکالم و حتی اون استفاده کردم ضد افتاب ژل شستشو عوض کردم ولی متاسفانه جواب نگرفتم.ممنون میشم راهنما یی کنید که مشکل من چیه؟گفتم شاید دچار حساسیت باشم وهیچ ربطی بهلایه اپیدرم پوستم نداشته باشه

دکتر جمال الدین حسن زاده :

این حالت که شما ذکر نموده اید منطبق با تشخیص کهیر از نوع کلینرژیک است. ایجاد کهیر در اثر افزایش درجه حرارت بدن یا فعالیتهای فیزیکی . محصولات موضعی معمولا نقشی در درمان آن ندارند . بیشتر از داروهای آنتی هیستامین یک ساعت قبل از احتمال بروز کهیر استفاده میشود. [1401-06-21]

پاسخ سوال پزشکیکهیر لینک مستقیم این سوال

خشکی پوست در زمستان

مزایای الکس سرد کوترا برای لیزر موهای زائد چیست؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

حرکات ستون مهره ای ، فشار داخل دیسک و هرنی دیسکال

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

تعریف فلج مغزی همی پلژی

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

پارگی پرده گوش

دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]

ژن هوش و ساختارهای حیاتی مغز از مادر به فرزند میرسد

دکتر سید سلمان فاطمی [ متخصص داخلی مغز و اعصاب ]

اختلال دو قطبی و حاملگی

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]

توده هیپواکو چیست و چه علائمی دارد؟

در کلینیک پا چه خدماتی ارائه می شود؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]