سوالات پزشکی :
سوال :

با سلام.خانم دکتر من خانمی 35 ساله هستم با سابقه پر کاری تیروئید و جهت درمان متی مازول با دز 2 عدد شروع کردم و الان 1.5 عدد می کنم. به علت تاخیر در پریود متوجه شدم که در هفته ششم بارداری قرار دارم و در این مدت من همچنان از متی مازول استفاده می کردم که در گروه D قرار دارد.می خواستم بدانم مصرف این دارو در این چند هفته چه تاثیری بر سلامتی جنین داشته؟ایا مصرف دارو را قطع کنم و یا شما سقط جنین را صلاح می دانید.البته دیروز به پزشک زنان که مراجعه کردم با دستگاه سونوگرافی گفتند ساک حاملگی تشکیل شده ولی چیزی داخل آن دیده نمی شود این می تواند به خاطر مصرف این دارو باشد.کلا" نظرتان در این خصوص چیست؟

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی، این دارو نباید در طی بارداری مصرف شود. بهترین کار تصمیم گیری بالینی پزشکتان با توجه به شرایط جنین وبررسی مشکلات جنین است در صورتی که در ساک حاملگی قطب جنین تشکیل شده باشد پیش از هفته 18 بررسی سلامت جنین ضروری است. با توجه به عدم تشکیل قطب جنین فعلا بهترین کار تکرار سونو در هفته آینده است. [1401-08-12]

پاسخ سوال پزشکیجنین لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و خسته نباشید خدمت خانوم دکتر عزیز سوالات پزشکی رو که میخوندم به این نتیجه رسیدم که پاسخگویی شما به موقع و دقیق هستش.خواهش میکنم به سوال من هم پاسخ بدین به خدا برام خیلی خیلی حیاتیه دسترسی به دکتر هم ندارم. دختری 24 ساله هستم که در 16 سالگی تخمدان چپم رو به علت بزرگ بودن کیست(ساده) برداشتندو یکسال بعد دوباره کیستی به اندازه 4سانت در تخمدان راستم مشاهده شد که بعلت حساس بودن وضعیتم لاپاراسکوپی شدم و از آن موقع به بعد بنا به تجویز پزشک همیشه قرص ال دی مصرف میکنم .حال سوالم از شما این است که با وجود این شرایط پس از ازدواج امکان بارداری برایم وجود دارد؟عوارض وجود فقط یک تخمدان چیست؟

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی ضمن عذرخواهی از تاخیر در پاسخگویی به سوال شما، بلی حتما می توانید باردار شوید البته به شرط اینکه تخمک گذاری منظمی داشته باشید. معمولا پس از مدتی یک تخمدان باقی مانده، وظیفه تخمک گذاری منظم را به عهده خواهد گرفت. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیتخمدان بارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام من دختری 25 ساله و مجرد هستم. من حدود 6 ساله که قرص لوتیروکسین میخورم. خرداد 90 برای بررسی تیرویید به پزشک مراجعه کردم. دکتر گفتند میزان تیرویید خفیف است و نیازی به قرص نیست. دارو را قطع کردند و هر 3 ماه یکبار آزمایش رفتم. 2 بار اول تیروییدم نرمال بود ولی پرولاکتینم حدود 900. بار سوم به این صورت بود: تی 4 = 14(نرمال: 4.8-11.6) تی اس اچ=6.7 (نرمال: 0.35-5.3) پرولاکتین= 840 . البته من شیری توی پستانم نمیبینم و ام ار آی از هیپوفیز هم رفتم و نرمال بود. حالا دکتر به من گفته نمیتونم بچه دار شوم.لطفا من را راهنمایی کنید؟ چرا پرولاکتینم بالاست؟ تیرویید دارم؟ می تونم بچه دار شوم؟ممنون

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی، مشکل هیپوتیرونیدی شما ونیز افزایش پرولاکتین شما با مصرف قرص لووتیروکسین و نیز داستینکس در صورت تجویز پزشکتانو نیز با توجه به رد شدن ادنومای هیپوفیز تا حد زیادی قابل کنترل است. از آنجا که افزایش پرولاکتین مانع تخمک گذاری می شود باید برای بچه دارشدن ابتدا این مساله درمان شود. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیناباروری لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام علت نفخ رحمی چیست و راه درمان آن خواهش می کنم جوابم را بدهید با تشکر عفونت ندارم

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی ضمن عذرخواهی از تاخیر در پاسخگویی به سوال شما،اگر منظورتان از نفخ رحمی احساس پیچیدن گاز در واژن است. این امر ممکن است ناشی از وحود شلی در واژن ویا فیستول به علت صدمه به کانال زایمان باشد. برای بررسی بیشتر باید شرح حال بیشتری بدهید. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیواژن رحم لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام و خسته نباشید. ایا استفاده سفکسیم اثرات قرصهای ضد بارداری را کم میکند و لازم به استفاده از روش دیگری هم هست؟

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی ضمن عذرخواهی از تاخیر در پاسخگویی به سوال شما. سفیکسیم همزمان با قرص های پیشگیری از بارداری قابل استفاده است و گزارشی مبنی بر کاهش اثر قرصها وجود ندارد. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیبارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

با عرض سلام .من 30 سال سن دارم و در هفته هفتم بارداری به بسر می برم اولین سونوگرافی که انجام دادم در همین هفته اعلام کردند که جنین 11 میلیمتر است و صدای قلب هم شنیده می شد . منتها در سونوگرافی وجود یک حجم خون به اندازه 2 سی سی رو مشخص کردند که نزدیک جنین وجود داشت . دکترم به من شیاف پروژسترون داده و استراحت به مدت یک ماه . می خواستم ببینم علت به وجود اومدن این لکه چیست؟ایا امیدی به ادامه بارداری است؟خطر سقط چه میزان است و تا کی برطرف می شود؟ممنونم

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی ضمن تبریک برای بارداری شما، لخته پشت جفتی در برخی از موارد به دنبال ضربه و یا تروما در بارداری اتفاق می افتد. با این حال مصرف پروژسترون احتمال جذب لخته را افزایش می دهد و شانس ادامه بارداری بیشتر می شود با این حجم کوچک از لخته بهترین کار فعلا استراحت است نگران نباشید به زودی جذب خواهد شد. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیخونریزی بارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام ، شروع آخرین دوره 90/10/28 بوده در90/12/02 سونو انجام داده. ابعاد رحم به ابعاد87*58*48 به صورت Anteverted در خط وسط قراردارد و درون رحم یک ساک حاملگی بدون محتویات به قطر6/6 میل دیده میشود.در ناحیه Cul de Sac ماده غیر عادی وجود ندارد.حاملگی در حدود 5 تا 6 هفتگی است.همچنین در 90/12/11 دوباره سونو انجام دادم There is a gestational sac with MSD=17mm within the endometrial cavity that is compatible with about 6 weeks & 3 days gestational age No embryo or FHR is seen yet There is mild subchorionic hematoma in posterior of GS خواهشمند است بفرمائید که آیا من دچار بارداری پوچ شده یا خیر

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی هنوز برای رد حاملگی پوچ ،وقت هست. ولی فعلا جنینی در ساک حاملگی مشاهده نمی شود تکرار سونو در یک هفته بعد از تاریخ سونوی قبلی پیشنهاد می شود. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیبارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام من در هفته 13 بارداری هستم.در هفته دهم میزو پروستول مصرف کردم اما تاثیری نداشت و فقط لکه بینی کمی داشتم حالا قصد دارم بارداری را ادامه بدم میخواستم بدونم مصرف این قرصها چه تاثیری روی جنین داره؟ایا امکان داره در زمان تولد از تظر جسمی با ذهنی مشکل داشته باشه؟

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی میزوپروستول جز داروهای گروهx در بارداری است یعنی ممکن است باعث عوارض جنینی شود. بهترین کار انجام سونوگرافی سه بعدی یا جهار بعدی و بررسی شاخصهای سلامت جنینی است. موضوع مصرف میزوپروستول را با پزشکتان حتما در میان بگذارید تا هنگام سونوگرافی بررسی بیشتری در ناحیه سر و گردن جنین داشته باشد در صورتی که هر نوع ناهنجاری موجود در لیست سقط قانونی موجود باشد می توانید از طریق گواهی پزشکتان پیش از 18 هفته برای سقط قانونی اقدام کنید. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیجنین بارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام خانم 28 ساله هستم که 2 ساله ازدواج کردم همیشه پریود منظمی داشتم اما 2 ماه پیش پریودم 10 روز عقب افتاد که جواب بیبی چک منفی بود و آزمایش خون هم منفی بود پزشکم علت این تاخیر را استرس و اظطراب اعلام کرد(دانشجوی کارشناسی ارشد هستم) اما این ماه مجددا 10 روز تاخیر در پریودم بود آیا خطری منو تهدید میکنه؟ممکنه عفونت باشه؟ضمنا معاینه نشدم،برای تنظیم پریودم می تونم از قرص ال دی بمدت 3 ماه استفاده کنم؟روش پیشگیری کاندوم است

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی، در صورت تکرار این بی نظمی برای بررسی هورمونی به پزشکتان مراجعه کنید خیر معمولا عفونت واژن باعث تعویق پریود به این مدت نمی شود. پس از بررسی توسط پزشک یا ماما با توجه به تشخیص ایشان می توانید روش پیشگیریتان را انتخاب کنید. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیقاعدگی عفونی لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام... من 22 ساله هستم و 3 سال است که ازدواج کرده ام حدود 2 ماه است که مرتب ال دی می خورم این ماه بسته 21 را تمام کردم و فردای ان نزدیکی داشتم وامیزش انجام شد 2روز است پریود نشدم لطفا راهنمائیم کنید!نمی خواهم حامله شوم!!!

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی در صورتی که قرص های پیشگیری از بارداری را مرتب استفاده کرده اید در فاصله استراحت بین دو بسته نیز نباید نگران بارداری باشید. با این حال در صورتی که پریودتان بیش از 1 هفته عقب افتاد به پزشک یا مامایتان مراجعه کنید. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیبارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام من در دوران شيردهي هستم و پسرم يك سال و نيمه است تقريبا چندروزي است پريودي ام عقب افتاده و بطور طبيعي جلوگيري مي كنم تا بحال مراقب بوده ام خيلي نگران هستم كه باردار شده باشم مي گويند اگر باردار باشم پسرم شيري را كه مي خورد بالا مي آورد ولي تابحال چنين چيزي نبوده است دل درد و كمر درد دارم ولي هنوز پريود نشده ام مي خواستم خيالم را راحت كنيد باتشكر

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی هیج کدام از مواردی که نام برده اید یعنی دل درد و کمردرد و استفراغ شیر توسط کودک شیرخوار در صورت حاملگی مادر نشانه های بارداری شما نیستند در واقع اینها افسانه هایی بیش نیستند. بهترین کار انجام آزمایش خون بارداری برای اطمینان خاطر است در صورت منفی بودن آزمایش از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیشیر دهی بارداری لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام من قبلا سوالی با شماره پیگیری 61180436 از حضور شما پرسیده بودم اما پاسخی دریافت نکردم اگر لطف کنید پاسخ بدهید ممنون میشم.من دختری 24 ساله هستم و در روز 7 پریودم یعنی روز آخر برای اطمینان از اینکه تنبلی تخمدان دارم یا نه آزمایش زیر رو انجام دادم و جوابش رو در زیر میارم.آیا من دچار تنبلی تخمدان هستم و اگر هستم آیا شدید هست یا نه؟ممنون T4 =7.2 T3=143 TSH=1.6 LH=4.7 FSH=3.2 PROLACTIN=10.2 Testosterone=1 DHEA=413 Ferritin=45

دکتر میترا مولائی نژاد :

کاربر گرامی با آزمایش های هورمونی شما تنها کمی مقدار هورمون مردانه DHEA مشخص می شود. بدون سونوگرافی و مشاهده علایم بالینی شما مانند پرمویی نمی توان تنبلی تخمدان راتشخیص داد. [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیتخمدان هورمون درمانی لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام اقای دکتر،پسری 22 ساله. من روی بینی ام مو میزنه البته خیلی کم رفتم پیش دکتر میگه اگه لیزر انجام بدی روی بینی ات سیاه میشه چونکه غضروفه،آیا راست گفته؟برای درمانش حتما لیزر لازمه؟آیا درمان با لیزر روی بینی ام لک می اندازد؟با تشکر از پاسختان.ممنون.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

با لیزر میتوان موهای روی بینی را ازبین برد ولی اینکه تیره شود یا خیر بستگی به لیزر و کسی که انجام میدهد بستگی دارد [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیلیزر موهای زائد لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام برای درمان موهای زائد میخوام از لیزر استفاده کنم با توجه به اینکه ویتیلیگو(برص) دارم از 10 سالگی در ناحیه پشت پلک و گوشه چشم و کنار بینی سمت راست .تا الان که 26 ساله هستم درمانهای زیادی انجام دادم اما هیچکدام مفید نبودند تا 4 سال پیش هم ثابت بود که همان زمان لکی به اندازه عدس رو گردنم افتاد و تا الان هم ثابته.میخواستم دستگاه لیزر مناسب شرایطم رو بهم معرفی کنید. من پوستم سفید با موهای نسبتا ضخیم است.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

اگر لک و پیس شما چند سال است که ثابت است مشکلی نیست ولی اگر فعال است بهتر است لیزر نکنید [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیلک و پیس لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام در خط بکینی و قسمت جلو ناحیه تناسلی موها زیر پوستی رشد کرده دو سوال دارم 1 برای اینکه موها به صورت زیر پوستی در نیایند باید چه کار بکنم اگر داروی خاصی هست معرفی کنید چون بعد از اصلاح مرتب ناحیه رو چرب و لیف میکشم تا موها زیر پوست رشد نکنه اما فایده ای نداره دنبال درمان دارویی هستم 2 نهایتا وقتی موهای زیرپوستی خارج میشوند جای جوش آنها بسیار بدمنظره است برای کم شدن این جای جوشها که قهوه ای رنگ و زیاد هستند چه دارویی استفاده کنم. متاسفانه نمیتونم از روشهایی مثل لیزر استفاده کنم و چون چند وقت دیگه عروسیم هست دنبال یک راه سریع هستم لطفا اگر دارویی باید استفاده کنم اسم دقیقش رابگید.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

بهترین درمان برای عدم رشد موی زیر پوستی عدم اصلاخ موی ناحیه یا اصلاح ان به صورتی است که سر مو کاملاً از پوست بیرون باشد برای درمان جوشها هم محلول آنتی بیوتیکی مثل کلیندامایسین مفید است [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیجوش صورت لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و خسته نباشيد... در خصوص سفيد شدن كشاله ران، ناحيه تناسلي و سز زانوها آيا ميتوان از صابون ان جي استفاده نمايم؟ با احتساب اينكه مراحل آخر ليزر موهاي زائد انجام ميدهم و شنيدم كه اين صابون پياز مو را تقويت ميكند.....در صورت مخالفت پيشنهاد شما چيست؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

اثر زیادی ندارد. باید ضد لک استفاده نمایید و اگر وزنتان زیاد است کاهش وزن بدهید [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیتیرگی پوست لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام دختری 22 ساله هستم چند سالیت دچار افادگی پلک هستم که باعث شده ظاهری مثل ژاپنی ها پیدا کنم پوست نواحی صورت و بدنم هم خصوصا سینه م هم شل شده که نسبت به سنم طبیعی نیست دکتر های زیادی رفتم که یا تشخیص ندادن یا گفتند آلرژیه نظر شما چیه آیا اگه آلرژی باشه درمان داره

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

اگر افتادگی شدیدباشد با جراحی قابل درمان است ولی اگر کم باشد با درمان دارویی بهبود دارد [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیلیفت پلک لینک مستقیم این سوال

سوال :

با سلام و تبریک نوروز باستانی من در شب چهار شنبه سوری ترقه به صورتم بر خورد کرد و مابین فک و گونه ام کمی دچار سوختگی شد از ان روز تا حالا از پماد a+d استفاده میکنم ولی جای ان به صورت تیره مانده است چه باید بکنم مرسی از شما

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

باید ضدلک استفاده نمایید معمولا بهبود دارد [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیاسکار سوختگی لینک مستقیم این سوال

سوال :

سلام من حدود 2ساله به لیکن پلان مبتلا هستم.تا وقتی پردنیزولون مصرف میکردم رشدش متوقف شده بود ولی خیلی عوارض داره.آیا جایگزینی برای این قرص نیست؟چگونه میتوان لکهای به جا مانده را از بین برد؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

به شرطیکه این قرص را زیر نظر پزشکتان مصرف نمایید با بهبودتان دوز آن را کاهش میدهند و عوارض هم کاهش پیدا میکند. متاسفانه جایگزین ندارد لک ها بعد درمان با داروهای ضد لک بهبود دارد [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیدرمان لیکن پلان لینک مستقیم این سوال

سوال :

باسلام خواستم بدانم جوش های غرور جوانی یا آکنه که مثلا گفته میشود خفیف است یا متوسط یا شدید یا خیلی شدید برچه اساس گفته میشود؟براساس تعداد جوش ها یا نوع و شکل ظاهری جوش ها یا محل قرار گیری جوش ها بر روی بدن؟ باتشکر

دکتر علیرضا واعظ شوشتری :

بر اساس نوع ضایعات صورت است.خفیف یعنی کومدون های سیاه و سفید متوسط یعنی پاپول التهابی و شدید یعنی کیست باشد [1401-08-10]

پاسخ سوال پزشکیجوش صورت لینک مستقیم این سوال

چند نکته در مورد HPV ویروس پاپیلومای انسانی

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

تلفن همراه باعث تشدید جوش های صورت می شود

دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]

اختلال نشانه های جسمانی متعدد با منشا روان شناختی

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]

شایع ترین عوامل بروز دیسک گردن در جوانی

تقویت اسپرم

زوجهای خوشبخت

دکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]

چند نکته درباره درد دنبالچه

تشخیص بیماریهای آقایان با سونوگرافی

نقش هسته ی انگور در ورزشکاران